跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 英屬婦女島註BK分站~Part 6

何媽,
雖然冇去stanley好耐但今次都覺得冇咩特別, 你知Jello唔搭得巴士セ濟, 落車bill晒汗差d想嘔添, 後尾去茶歺廳下午茶食碗麵當堂冇晒事 Lamma island 搭船佢仲驚

唔係喎...小娃淨係個樣都甜美d先啦

當然我呢個ceo有同個工人講先, 只係出動'boss'佢會明白到嚴重性. 你唔係唔知道我份人幾細心嫁啦...點train唔夠呀 :mrgreen:

Liam呢2日玩賴尿 係playground度掛住玩唔記講vv
家吓佢返學算ok 之前俾佢去吓學畫畫, 頭1間7堂佢喊4堂, 第2間冇喊但四圍走, 見佢冇セ興趣所以唔俾佢學lu, Jello話佢家陣淨係學玩得嘞...learn from play喎

Marc知你"唔得閑"整早歺咪自己嚟囉 佢不留都好獨立, monkey仔真係聰明d 你叫佢搽好d, 下次整俾我哋食吖
Hello! I am King Liam I was born on July 1, 2003

大宅

yatjeh 寫道:
Cyl,
小b女唔通係情人節出世? 咁第時生日咪收禮物收到手軟囉? 橫掂妳未過預產期, 咁咪再等多幾日, 而家hb晌身邊, 妳可以放心做番d運動喇!

我唔係太想bb情人節出世呀, 每年少份禮物, 我地兩公婆又年年情人節都無得過二人世界.....

子爵府

cyl

我前幾個月都好似你而家個心情, 好緊張囡囡幾時出世, 我o個時最怕係到due date 都唔出世, 因為過

子爵府

cyl

如果真係情人節出世,將來佢男友要送貴花同貴餐.

大宅

wawa
你勁行一日第二日就生呀, 我諗我11號行多d先, 因為12號生日好記! :lol:

子爵府

cyl

咁你努力o的啦. 但唔好太過份喎.倦就休息下啦,唔好成日坐係度上網. 因為我o個時就係咁.

子爵府

HAPPY HOUR-有時間就睇睇, 都幾搞笑!

曾特首角逐連任
搵左「我會做好呢份工!」做競選口號
如果換轉其他行業或者其他人
應該會咁講:

地盤佬:「我會鑽好呢個窿!」
氣功師:「我會發好呢次功!」
八達通公司:「我會整好八達通!」
天文台:「我會測好呢個風!」
整容醫生:「我會隆好呢個胸!」
鐘錶師:「我會整好呢個鐘!」
廚師:「我會爆好呢碟蔥!」
麻將腳:「我會碰好呢隻東!」

xx公司的專業員工:「我會五點九就鬆 … …」

果然係一個好口號!

別墅

Yokongi,
Hello shuuuuuuuu...係吖不過低調d, Yat有咁多仇家我驚知道拖埋我落水
聽講你廚藝都有一手喎, 有機會要試吓你d美食先 得嗎

11111,
好有同感...d工人真的咁冇記性 唔用心去記之掛, 出少d人工睇吓佢記唔記得

wawa,
雖然未見過你囡囡, 不過上次見謙謙真係好乖又有禮貌, 佢係咪好錫妹妹呢?
Hello! I am King Liam I was born on July 1, 2003

大宅

Jelly,
唔係嗎,你個妹好多仇家架,咁我下次返香港見唔見佢好呢
我的廚藝唔得架,你比她們騙左啦 你個囝囝幾多歲呀

一姐,
如果你個姨甥仔得閒的話,可以來我家裡取,又或者約在東方城都可以的,總之你叫他打電話給我吧,他幾大呀,叫什麼名

子爵府

RITA,

妳咪比JELLY嚇親先得架, 佢同何媽好似架, 最叻就係講笑搞氣氛! 我個姨甥仔今年二十有八架喇, 不過巳娶妻, 而且佢又唔係正, 所以介紹唔到比GINNY喇, 咁我叫佢CALL妳好無? OR我PM佢個CONTACT比妳啦!

大宅

avalyl,rita,zenia,kitchu,homama

唔好意思呀!我去唔倒gathering呀 :cry: 我hb話唔放心我去咁遠喎,所以唔比我去呀 妳地玩得開心d啦

大宅

一姐

jellybeany係妳家姐呀!妳地梗係好好感情啦
一齊上bk,

我要向rita學吓嘢就真啦,不過成功咗好開心架

sofina來咗uk先乖少少咋,我唔識敎架,就係敎到冇晒付至來uk轉吓環境 個個小朋友都咁反斗架,唔係lulu至係咁

同99件事都咁耐啦,我地係hk時成日見面架,我睇開晒啦,自己亞媽梗錫d仔女麻,第日妳做咗人99咪知囉,我就做人外母

jellybeany

果時個工人,做嘢超慢,另一個就做表面功夫,佢地好叻扮蠢架,對住佢地我命都短幾年呀!

大宅

wawa 寫道:
cyl

咁你努力o的啦. 但唔好太過份喎.倦就休息下啦,唔好成日坐係度上網. 因為我o個時就係咁.

我6299都話我好少出街行!

大宅

No problem. What about China Town? It closes to 11111 and you.

Cheers,

Yokongi 寫道:
avayly,
對我來說遠架,所以要問問11111肯唔肯車埋我先 令到你想腦筋真唔好意思了

大宅

Yatjeh,

I didn't buy lots of "po bun" from Hong Kong. Initially, I wanted to buy "28 fong" but my Chinese dr said it's not good for me. He prescripted some Chinese medi for me and asked me to eat more "pig foot ginger".

How about you? Have you prepared anything?

Cheers

大宅

What about China Town? Would it be better for your and Rita?

Cheers

11111 寫道:
avalyl,rita,zenia,kitchu,homama

唔好意思呀!我去唔倒gathering呀 :cry: 我hb話唔放心我去咁遠喎,所以唔比我去呀 妳地玩得開心d啦

大宅

11111,
Then where u prefer ar? Which time your hubby fiinish his work. He can join us wor?
my 99 is opposite to your 99. She always said, no need to eat too much "Bo" stuff. (actually, I didn't)

avalyl,
I 'll go to rita's house this friday. Will u join us?

homa,
my 99 is "mouth yes heart no"'s type. But my hubby didn't support me as hopapa did. Hopapa is a good hubby! yeah!

cyl,
I'd similar situation. Actually, I booked check in to the hospital in 12 days after due date. But I broke the water in 10 days and Portman was born in 11 days after due ar! Don't worry, the bb chooses the date of birth la.
hm.........hm.......... you can follow what the doctor said, and don't tell your mum, so no more argument? Actually, I will try to follow what my mum said ka. I don't want to argue with her. If something, I don't want to follow, I will say it is my hubby's decision. Then my mum won't say no ka la.

大宅

Kitchu
我媽咪其實已經唔係好中意我老公, 所以我要好小心架, 唔可以話係我老公唔中意.....

不過我唔理lu, 如果bb危險就要催生既啦, 有時d野邊可以佢想點就點姐!

大宅

Kitchu,

What time will you guys leave? I will go to NCT in the morning until 11:30am. I'm afriad when I'm there it will be too late.

Cheers,
Kitchu 寫道:
avalyl,
I 'll go to rita's house this friday. Will u join us?

大宅

Agreed. BB is the most important!!

cyl299 寫道:
Kitchu
我媽咪其實已經唔係好中意我老公, 所以我要好小心架, 唔可以話係我老公唔中意.....

不過我唔理lu, 如果bb危險就要催生既啦, 有時d野邊可以佢想點就點姐!

首頁

尾頁

跳至