媽媽會所

跳至

首頁
12345...50

尾頁

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

2001年11月份既BB媽媽會(Part III)

各位媽咪,

話咁快我地又傾多成100頁, 我地有好多美好既回憶唔想隨時間而放底/洗去, 但無奈又要面對新既一頁, 不過我相信, 我地既每一日必定是一日比一日精彩, 一日比一日豐富, 咁我地一定一頁比一頁精彩, 豐富, 動人.

請大家繼續為我地既每一新頁努力!!!

如果想睇返之前100頁可到 2001年11月份既BB媽媽會(Part II)回故過去.

如果想睇有關今年(2003年)生日會最update情況可到 2001年11月bb既兩歲生日會

為左方便大家, 我都將我地會既媽媽同仔仔/囡囡既 list 出黎:
Louisa................18 Oct (囡囡- Cherrie)
Jay...................02 Nov
琳琳媽咪...............02 Nov (囡囡- 琳琳)
銘銘媽.................03 Nov (仔仔- 銘銘)
October...............03 Nov (囡囡)
HeiMaMa...............03 Nov (仔仔- 曦曦)
瑤瑤媽咪..............03 Nov (囡囡- 瑤瑤)
kitchow...............04 Nov (仔仔- 晞晞)
fungma...............04 Nov (仔仔- 豐豐)
Mrs. Fong............04 Nov (仔仔- Matthew)kimima................05 Nov (仔仔- Jeremy)
Vanessat...............06 Nov (仔仔- 熙熙)
齊齊Mother............06 Nov (仔仔-齊齊)
Adrian Ma.............06 Nov (囡囡)
Pochocco 2001(Ming)...06 Nov (囡囡- 晴晴)
leelee................06 Nov
Aaron Ma..............07Nov (仔仔-Aaron)
Ella..................07 Nov (仔仔)
仔仔媽咪...............07 Nov (仔仔)
totoma................07 Nov (仔仔- toto)
So....................07 Nov (仔仔 – 希B)
EC....................08 Nov (仔仔)
Kate..................08 Nov (囡囡)
Ahtkk ………… 08 Nov (囡囡 – 婷婷)
Cookie................13 Nov (囡囡)
MC....................14 Nov (囡囡)
Brianmama.............16 Nov (仔仔-Brian)
Betty媽咪.............18 Nov (囡囡- Betty)
CCT...................18 Nov (囡囡- 清清)
MicMa.................19 Nov (仔仔- Mic)
AimeeLin.............19 Nov (囡囡 - 彥彤)
alice.................20 Nov (囡囡)
燁燁媽/Vicky...........21 Nov (仔仔- 燁燁)
Carol.................21 Nov (囡囡)
Jeff_mom..............21 Nov (仔仔- Jeff)
Fei Fei Mum...........22 Nov (囡囡- Fei Fei)
Mat. Ma...............22 Nov (Mat.)
Jam-Jam...............22 Nov (囡囡)
Kam Kam...............24 Nov (囡囡)
JoJoLui...............24 Nov (仔仔)
琦琦Mammy.............24 Nov (囡囡- 婍婍)
Debbywieland..........24 Nov (囡囡)
happyma...............25 Nov (囡囡- Tiffany)
zoellc................26 Nov (囡囡)
CalvinMama............28 Nov (仔仔- Calvin)
LongLong_ma.........28 Nov (仔仔 - 朗文)
BeBeLee(Cathy-Tse)....29 Nov (囡囡)

複式洋房

Re: 2001年11月份既BB媽媽會(Part III)

銘銘媽,
唔該晒妳! 幫我o地開新的topic, 妳的開埸白好精彩呀!

Kimama,
今次我o地去"5d4n"淨Bangkok :-P

P2001,
睛睛好番未呀! 唔肯食藥試下搵快佢鐘意的餅餅, 話食晒藥就比佢食, 唔知得唔得? 因為瑤瑤好鐘意食藥所以我無依個問題!

All mama,
瑤瑤上星期六我同佢去打流感針, 星期一開始唔舒服發燒, 這兩晚仲燒到103.x度, 希望佢快d好番la!

[size=large]ALL MA MA HAPPY HALLOWEEN

媽媽愛瑤瑤, 瑤瑤愛媽媽

男爵府

銘銘媽 >>
到﹗

瑤瑤媽咪 >>
瑤瑤打流感針發咁高燒? ﹗ 希望佢快D好返。

各位媽咪 >>
呀軒同希B呢兩日輪流發燒,希B燒到102.3度,呢排D感冒菌真係勁,佢
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

禁止訪問

男爵府

[size=medium]銘銘媽,
唔該晒你幫我們update晒d資料!THANKS!

[size=medium]瑤瑤媽咪,
晴晴好番好多了!你有心!瑤瑤點呀?希望她早日康復啦!

[size=medium]So,
係呀!現在d病菌真係好勁!又其是d小朋友,好似晴晴同小表弟咁,都係因為互相傳染的!祝他們早日康復!

[size=medium]仔仔媽咪,
你點呀?好番d未呀?亦都祝你早日康復!

[size=medium]Vanessa,
睇到你的留言都可以感受到你唔開心!其實講真,個工人點唔好都有感情的!唔緊要啦!他們大家都須要時間去習慣的!
------Pochacco2001(Ming)------

禁止訪問

珍珠宮

hello~
尋晚同大家傾得真係好開心~

Ming,
晴晴好可愛~
又唔怕羞,笑起黎好cute~
^_^

仔仔媽咪,
你好返d未ar?
尋晚見你好辛苦~
希望你好返d~
^_^

瑤瑤媽,
今日見到瑤瑤真係病病地~
希望佢快d好返~

今日好開心,因為參加國王送大禮中左獎ar!
我個囡咁岩又用呢隻牌子既野~
所以好開心~
我真係諗唔到會抽中~
keke~
我老公仲問係咪呃人.....
比佢激死...都唔會替我開心~

別墅

各位媽咪:
好開心又有新的一頁傾了,而且我們還很快見面.我琳琳有少少傷風,真係唔抵,好日唔約我媽飲茶,一約她,唔知係唔係她搵位時,張枱大風,冷親,飲完茶見琳琳有鼻水,都不知幾後悔,這天,兩個細佬都有打噴嚏tim,而且大b仲成日嘔,好擔心.

大宅

各位 :
[size=medium]HAPPY HALLOWEEN

琳琳媽:
大細b are so cute ah . . 不要太擔心,大b已經very strong lar.

男爵府

小心身體呀!祝你們早日康復!

[size=medium]PinPin,
你客氣了!晴晴這叫做百厭!

[size=medium]琳琳媽,
轉o左新相喎!祝琳琳早日康復!你要小心照顧他們呀!因如果有1個小朋友病o左,就會好容易野到其他的,好似晴晴同小表弟已經是一個好例子!

[size=medium]CCT,
多謝!

[size=medium]各位媽咪,
我今日好唔開心呀!因我同老公已經決定把我們心愛的狗狗攞去'毀滅',其實牠在這一年內已經不段有好多身體毛病出現,而且昨天還開始不能行動,連去廁所都要就地解決,去大大都係訓向到,牠都已經成10歲了,我們book了今日下午去愛護動物協會,真係好唔想,但好多朋友都話等牠去得舒服d!現在我的心情好差!好唔開心!希望你們能幫我代牠(吉吉)'祈禱',等牠可以安息! :-(

------Pochacco2001(Ming)------

大宅

vanessat, fungma, 銘銘媽

唔該晒!!!

琳琳媽

孖b真係大個o左, 同埋好鬼得意, 我又想抱o下&嗦o下佢o地d bb'味'啦!!!

瑤瑤媽咪

祝瑤瑤快d好番去bangkok玩???

p2001

我都唔知點安慰你, 不過吉吉o甘辛苦, 呢個方法可能對他是好的呢!!! 不如你好好安葬他, 他都知你們鍚他的. 唔開心3, 兩日好啦!! 祝吉吉早日安息!!!! :-( :-( :-(

琳琳, 孖b, 仔仔媽咪, 晴晴, 瑤瑤, vanessat

祝快d好番 :-P :-P

別墅

hi all mum
[size=x-large]Happy halloween

Pochacco
晴晴真係好叻又唔伯醜好好玩. 唔好太傷心啦!吉吉年事已高佢咁樣去都會好安樂. 遲d再養過啦!

Heimama
收到d相但點解得5張,曦曦好驚disney的公仔呀?

Vanessat
我睇過一d書講話換工人都會係對小朋友打擊今佢地情緒低落由其係由細湊到大,所以熙熙既行為係好正常. 你要小心d處理叫個新工人唔好太急.

琳琳媽
孖b個樣大個左好cute, 呢個天氣好昜中招唔好唔開心,希望琳琳快d好返.

銘銘媽
原來你做左課外活動既新版主"kunghei" "kunghei" :-P

別墅

各位, 我返來囉, 返來囉, 呢排成日上唔到bk, 以為bk出事幹啦, 唉, 原來係i-cable出事, 我要等到今日隻佬同我check, 先知我要proxy去另外一個server, 先至可以上嚟咋, 佢梗係要快d整番部機我玩啦, 總好過成日去街喎, 梗係啦, 家陣係換季時侯, 佢慌死我洗佢d錢就真

ming, 唔好意思呀, 一路都覆唔到你, 生日會我去唔到lu, 為由等下次敍會啦
:-D

大宅

[size=medium]銘銘媽
多謝您又幫我們開左part III,
另外, 恭喜您成為"課外活動"既新版主, KIMAMA唔講都唔知添.

[size=medium]Heimama,
點解唔POST 去日本D相上黎呀? 我想睇呀!

真係唔該晒您幫我換晒D奶粉呀!
熙熙好乖個樣好BB呀!
你要重新教過新工人, 會幾辛苦架, 我個新工人來左兩個幾月啦, 都仲係穫穫新鮮, 最激都係插支針係個窗簾到兩日個次, 比佢激成, 好彩我唔係請佢返黎湊BB, 如果唔係可能已經炒左佢. 我個朋友幫佢改了個花名叫做"頂心槮".
我相信你個新工人一定醒過我呢件"頂心槮".

男爵府

[size=medium]HeiMaMa & kimama,
多謝你們的安慰!但我真係好傷心!昨天我們一家三口係睇住牠點樣死的!真係覺得好似係自己害死牠一樣!最慘連晴晴同我老公都有喊,跟本控制唔到!當醫生同牠打針時仲要我老公足住牠安撫牠,又要不停叫牠的名,我睇到真係好傷心,不停喊!現在連屋企有關牠的東西我還未收拾,因我一在家就想起牠!我同我老公都決定唔會再養了!因唔想再一次睇到這情景!

大宅

[size=medium]pochacco,

睇到你隻狗咁樣, 唉......
真係一件好傷心的事, 希望你地快D放開, 快D開心番啦!

其實我自己隻狗仔都好可憐. 佢本來係我亞哥問人拿番來架,
拿番來個陣重係初生BB, 初時我亞哥都幾照顧佢, 但過了一年左右, 我亞哥就諸多藉口唔想養, 一時話自己唔得閒, 一時話公屋唔養得, 結左婚搬左之後就話私人樓唔養得, 跟住就話老婆唔鍾意.
我一路養左幾年, 由未識我老公開始直至我結婚生埋仔, 佢無出過一毫子照顧佢不特止仲從冇諗過自己養番.
我老公因為呢件事同我嘈過好多次(因我大住個肚重要帶隻狗仔落街, 幫佢執D大小二便). 直到BB出左世, 就放係我亞媽到養, 但我亞媽都唔想養, 於是我就同我亞哥攤牌, 叫佢自己養番, 我亞哥當時當聽唔到, 完全冇理會我講既野, 佢以為咁又可以過到骨, 跟住亞媽又話佢, 佢先肯面對呢件事, 佢當時話會處理.
兩日之後佢就接走左隻狗仔, 話送比人.問佢送比邊過又唔知, 送去邊度又話唔知. 直至現在都音訊全無.

[size=large]嗚.......嗚....... :cry: :cry: 都唔知佢送左佢去邊呀!!!:-x :-x :-x

[CHARLIE 呀! 我對你唔住呀! 你去左邊?生活好嗎? ]:-( :-(

別墅

Pochacco:
點樣呀,心情好d了沒有,睇你的留言,心裡都有酸溜溜的感覺,我幫牠祈禱,希望牠在主的懷中得永生.亦求天父帶領你們一家渡過這段時間,讓他醫治你們的心靈.阿門.

銘銘媽:
為何你失蹤了.

禁止訪問

禁止訪問

別墅

Pochacco
希望你快d忘記的唔開心事笑返啦!

琳琳媽
雖然遲左都要祝琳琳生日快樂,快高張大. 今年有孖b細老陪佢生日熱鬧好多,點樣慶祝啊?

[size=x-large]銘銘,曦曦,瑤瑤
[size=x-large]生日怏樂!

首頁
12345...50

尾頁

跳至