媽媽會所

跳至

首頁
23456...50

尾頁

禁止訪問

Re: 2001年11月份既BB媽媽會(Part III)

別墅

FungMa:
個agent真係好衰呀,我都好想知他是什麼名和邊間公司啊!你pm比我得嗎?

Vanessa:
你家姐個女好可憐啊!她們會返美國嗎?我想美國醫會好d。你媽媽真好。熙熙有冇in荃浸呢?我琳琳有in,她是最百厭的一個。荊冕堂是青衣個間嗎?

Heimama:
其實唔係琳琳自己考到的,基本上都冇mud野考,可能係我幫她早排這間學校。不過入到就最開心。

Athkk:
歡迎你,首先自我介紹,我叫琳琳媽,我現在還有一雙孖仔,他們已三個幾月大了,是我和工人湊,所以現在比較少上bk,但我會盡量抽時間上來探下d老友,歡迎你成為我們的一份子。

別墅

Pochacco:
我有朋友有一張萬朝卷送奶粉一礶,你需要嗎?

男爵府

補祝婷婷 >>
生日快樂﹗快高長大﹗

HeiMaMa、Pochacco、銘銘媽、kimama 、CCT >>
多謝你

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

男爵府

[size=medium]Vanessa,
恭喜你呀!熙熙可以入到心水學校!
其實你所形容的和我所講的是否同一間公司?我覺得好相似!

[size=medium]琳琳媽,
我更係要啦!多謝晒!代我多謝你朋友啦!

[size=medium]So,
希B返N1呀?間學校咁衰,你不如投訴下啦!睇到你所講,真係想打個幾個小朋友,無d禮貌!他們的家長不在現場嗎?
------Pochacco2001(Ming)------

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

vanessat
係呀, 我都覺得幫人湊既壓力係大過自己湊返自己果個, 我亞媽都有幫過人湊過仔, 佢都係咁諗, 不過市度唔係咁好, 而家想幫人湊都無bb湊.

so
咁希b間學校d助教咁既, 希b而家讀緊邊間呀??? 咩唔係同軒軒同一間咩???

pochacco
見晴晴擒晚得咁開心, 都係好嘞, 咁佢返到屋企快唔快瞓著呀???

珍珠宮

睇到有d mammy既傭人有問題...
真係"牙煙"....

我個女今個禮拜6同下星期一都去interview...
好緊張~
大家去in時老公有冇去ga??
老公去埋會唔會印象分好d呢~

我都忘記祝各位小朋友生日快樂~
^_^

別墅

Vanessat
恭喜熙熙順利入到心水學校. 我個仔就重要努力一in再in,唉!

So
希b係邊度返幼兒園啊? 你要同先生反映下個左教既問題,唔係d小朋友有樣學樣就幣! :-x

銘銘媽
第二次會幾時開啊?? 而家點樣呀,我有乜野要整啊?

Pin Pin
你星期六去邊處in.啊?? 我上午會去聖若望下午會去根德園,唔知會唔會撞到呢? 如果爸爸得閒咪一齊去囉,聽聞有d學校都count架!

男爵府

[size=medium]銘銘媽,
晴晴當晚一上到車無幾耐就訓o左!之後返到屋企我再開多支奶給她一邊食一邊訓,然後一直訓到第二朝!
------Pochacco2001(Ming)------

男爵府

各位 >>
唉﹗呢兩日
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

pochacco
哈哈~~ 可想而知晴晴果日玩得幾開心呀.
嘩, 咁你果晚咪可以休息下囉!!! 真係正!!

kimama
你要做返d label, 歌紙同埋要 ready d 抽獎 label 兩set, 一set係用黎 stick 落 d 禮物到, 一 set 係用黎俾參加者抽, 所以最好一 set 係 sticker, 一 set 係普通紙, 呀!! 咁你d海洋公園入場卷幾時扲呀???

so
咁既學校唔讀都'吧'啦, 算啦, D$$咪當係俾希B有個平安囉!
我聽完你咁講之後, 有d驚如果銘銘返幼兒園會點, 佢仲要返全日喎, 希望我果間會對d小朋友好d, d老師對d學生有多d愛心喇.....
呀!! 我想問你希b而家一日飲幾多奶既, 因為我見到和光堂個罐印住咁大個係一日飲兩次, 而銘銘而家都仲係一日飲三次, 同埋, 如果我開9oz水落4'渴'奶粉得唔得既???

pin pin
你個女點呀??? d皮膚好返未呀???

仔仔媽咪
仔仔又好返未呀??? 剪左頭髮未呢???

禁止訪問

男爵府

[size=medium]So,
我覺得無o左二仟幾蚊雖然係好多錢,但你諗下為o左希B都係值得的,因好彩你早發現原來間學校係咁衰,如果遲o左發現就慘了!被我一定會去投訴他們的,連校長都咁無禮貌,咁點教d小朋友呀!你都決定是對的!

我個晚都唔係好早有得訓,因QQ第二朝早返來,所以我要準備好一切!我個晚都成兩點先訓呀!
係呀!我想問下仲有沒有野可以幫到你們呀(生日會事宜)?如果我有空都可以幫你打下字的!

男爵府

delete

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

pochacco
我會send e-mail 俾你既啦, 唔該哂!!

vanessat
我覺得下年返學都ok呀!!

大宅

SO

希b是否買了東海x的黃色車車做生日蛋糕??? 我呀曦都係用這款呀!!!

我今天咪又係o甘唔開心, 我同bb落我家樓下間幼兒園托兒了幾天, 今天bb又病了, 患了傷風, 其實之前已作了心理準備, 他一返學便會病, 但仍然有d心痛. 其實話就話托兒, 但我是全程在bb附近, 跟你的經驗一樣, 跟本一個miss + 一個助教是不足夠的, bb那班已有幾個小朋友傷風, 他們流鼻涕都是我話比miss知, 她們才幫小朋友抹, 我都想問, 如果小朋友有病, 學校是否會勸阻佢o地唔好返學??? 如果佢o地返學, 不斷交加感染, o甘咪有排先至好得返 哎!!! 我都唔知再同佢返唔返學好???

別墅

So:
呢排咁你就要煲粥食啦!仲要(希)D潻呀!!哈哈!!

銘銘媽:
我琳琳飲8安,落3渴都得啦!!

Vanessa:
我唸我當日又是去浸信會in啦!!我又是後備呀!哈哈!當天琳琳實在太唔合作了.。而且救世軍已收了她,所以用$25買左個電話。哈哈!!不過個電話都幾玩。

各位媽咪:
你地有冇問下你地小朋友:你地係男仔定女仔呀?他們答唔答到你呢?我今天去qe同琳琳覆診,醫生問她,她居然答到,我好出奇,醫生都話這個問題應該3歲才答到,我估她是亂撞吧!!

別墅

so
乜間幼兒園個校長咁架,真係唔讀都唔係希b損失. 你應該post左佢出黎免得其他媽咪中招. 我都心大心細想比jeremy讀幼兒園但係見你&heimama咁都係再諗下先.

銘銘媽
你pm個地址比我找courier黎攞方便嗎? ok啦做label無問題.

HeiMaMa
一般d小朋友唔係發燒或有傳染病學校都唔會唔比學生返學,我個仔試個成班12個同學有7至8個都有流鼻都係咁. 為有係你唔好比曦曦返學或太接近. 曦曦見學校點呀??

男爵府

等你的email!

[size=medium]琳琳媽,
我無試過問晴晴這問題呀!不過前日我們和她落留下玩,她見到一個高過她的男孩子,不其然咁叫人做哥哥,所以我都唔知她識唔識分?

[size=medium]各位媽咪,
前日我同晴晴去了健康院做2歲的智能測驗,好彩今次合格!因1歲時她的說話能力不合格,所以要2歲返去!姑娘都讚她叻!因她識講句子,例如問她爸爸去o左邊?她會答爸爸返o左工!唔知你們的小朋友要不要2歲再返健康院呢?

男爵府

銘銘媽 >>
銘銘唔係下年先返學咩?到時佢大

首頁
23456...50

尾頁

跳至