跳至

首頁

尾頁

大宅

你的bb愛睇電視嗎?

我bb好鍾意睇電視,因為去婆婆屋企.
佢最鍾意睇廣告嫁.婆婆成日比電視佢睇.
你地會比bb睇幾耐電視?
定係完全吾比佢睇嫁?

大宅

Re: 你的bb愛睇電視嗎?

芯妍都好鐘意睇電視架....
廣告都好似好啱佢睇咁....
佢麻麻就成日都比電視佢睇架,
我話唔好比佢睇咁多,
佢就話冇辦法,湊住佢咩都做唔到喎~
唯有放佢落網床到,
開個電視比佢睇喎.

子爵府

我阿仔都好like tv
佢最鍾意睇廣告嫁, 睇到眼定定, 彩你都傻傻地, 最近like 藍罐曲奇個廣告...

大宅

yp26,

係呀,我仔仔都係咁.多數bb都鍾意睇廣告丫,可能係因為多colour.
我仔仔最仲意睇m記個咖哩豬扒飽廣告,
一睇到就腳踢呀架喇.
如果係前面阻住佢睇電視,佢就會轉去第2邊.
一定要睇到為止,好攪笑

大宅

比比都好鍾詫睇電視,我用手傘住佢,唔俾佢睇,佢好大力咁撥開我隻手. :tongue:

洋房

他都好鐘意睇電視..... 一起身就講'要睇電視'!接著爬上電視櫃去開電視!

大宅

Carlsson BB勁鍾意睇tv, 如果d廣告有音樂, 無論玩緊咩, 佢都無理, 立即抬頭望實個tv, 叫佢都唔理我.
我都有用手傘住唔俾佢睇, 佢一係打則個頭, 一係用手撥開我隻手, 激c!
我係開心CarCar...
我最鍾意係車車

大宅

me too.

Carlsson 寫道:
Carlsson BB勁鍾意睇tv, 如果d廣告有音樂, 無論玩緊咩, 佢都無理, 立即抬頭望實個tv, 叫佢都唔理我.
我都有用手傘住唔俾佢睇, 佢一係打則個頭, 一係用手撥開我隻手, 激c!

洋房

me 2
kp_sin2001 寫道:
me too.

[quote]
Carlsson 寫道:
[/quote]

子爵府

我隻bb都係好鐘意睇廣告,卡通片等,總之個畫面colourful同好有動感佢就like,仲睇到笑咪咪.更得意係每逢新聞前播國歌,佢一聽到gor段喇叭前奏,或者係高朋滿座的主題曲,無論佢當時做緊mub,都即刻拎去望實個電視
Code snippet: PseudoHTML, UBBCode™ and BBCode. Used on most forums.

禁止訪問

洋房

澄澄又係好鐘意高朋滿座的主題曲,佢一聽到會郁手郁腳添呀,至於廣告...佢每逢有bb或小朋友參與既廣告就特別鐘意睇呀,又時覺得佢已經記住左d廣告啦,因為我留意到佢...只要一播某個佢鐘意既廣告...佢就會即刻擰轉頭去睇,快到有時我都未知甚麼廣告呀,所以有時都覺得佢好勁呀

大宅

澄澄同我軒軒一樣呀, 一聽到高朋滿座的主題曲會郁手郁腳, 添, 而佢一聽到有bb或小朋友既廣告就特別鐘意睇呀, 連訓交都唔想訓添呀

別墅

我阿b又係一聽到高朋滿座主題曲就好開心 其他廣告..卡通片..乜都睇一餐~眼定定咁,如果遮住佢個頭就會郁黎郁去轉個位繼續睇

民房

我個女淨係睇迪士尼美語世界既 DVD, 其他電視節目都冇興趣睇... :-(
我地食飯, 放佢自己0係餐椅坐, 如果唔播 "迪士尼", 佢唔夠三分鐘就會唔耐煩, 跟住發忟憎開始嘈, 再唔理佢就大喊, 喊足我地成餐飯...
所以如果要有餐安樂茶飯食, 我地迫住一路食飯一路開住 "迪士尼" 一齊睇... 播完一隻播第二隻....

禁止訪問

男爵府

澄澄咩都睇一餐架.....正一電視精
我其實唔想佢睇咁多tv, 係屋企睇一陣就會比我close左, 佢就會好似好聊咁四圍望, 之後就好快扭抱 ~但如果開住tv就會乖乖睇到眼定定 :tongue:

不過, 去左婆婆就無辦法control, 因為婆婆更直係電視精既""始祖"" ~唔開tv唔得 所以去親婆婆度, 澄澄都勁睇囉.....有時只好抱走佢入房避開睇少一陣....
hello, 我叫澄澄yubi, 2009年5月29日出世 ^__^

複式洋房

開TV才吃奶,激死我

民房

Hugo仔最歡喜看無x新聞(不過其他台佢就無興趣),其他電視節目都無睇。

大宅

Hugo仔都好關心時事wow.
Francocch 寫道:
Hugo仔最歡喜看無x新聞(不過其他台佢就無興趣),其他電視節目都無睇。

首頁

尾頁

跳至