跳至

首頁

尾頁

大宅

亞b要睇物理治療, 仲要睇到...

我亞b出世係係c+ hospital. 醫生無留意到佢d腳指, (2邊腳ga第三同第四隻腳指重疊咗. 同健康院醫生講佢話無問題. 味滿月就去過睇c+骨科, 話3 個月先至再睇睇. 跟住打針去睇兒科, 醫生話好common, 唔哂理.

点知我家姐同個係政府做ga physio 朋友講開. 佢話一定要睇, 好辛苦先係政府醫院攞張referal. 今日去咗東區, 個physio 話要準早治療. 仲話要做到one yr old.問physio會否影響佢行路, 佢話只係驚會, 可能會影響遲d, 如果真係遲, 咁就要睇耐d. 我星期一就要返工lar, 如果早d, 味可以同佢去一段時間law.. :-( :-(

男爵府

Re: 亞b要睇物理治療, 仲要睇到...

我呀b都係要做物理治療,但係隻腳,就算物理治療師話我呀b隻腳冇問題,都要一個月覆診一次,佢話唔駛做物理治療都要係佢到睇骨科醫生,要睇到佢識行,我覺得睇到佢識行未仲好,假如識行既時間真係有問題,佢都幫我跟進,你都係比你個bb睇下,佢第一次做,會幫你由頭到腳檢查下,我係九龍醫院就係咁喇,don't worry啦!!!

男爵府

醒目開學勳章

喂...我老闆係骨科專科醫生黎架...有冇野可以幫到你呀?
醫療中心係尖沙咀呀...我見d姑娘都好nice, 唔似係出面d姑娘咁惡. .. .不如我俾佢資料你丫:

黃偉光
TEL: 2367 8396(不過個電話通常係我接 )

係尖沙咀, 不過佢好專業架, 佢係香港骨科醫學會副會長, 骨科醫生協會會董, 浸信會醫院委員會委員, 香港醫學聯會會董...

我絕對冇得分架 , 不過我覺得醫生/姑娘都唔粗魯, 我個舊同事睇過佢, 都話ok, 睇緊果冇問題既, 你都keep住個資料丫。

大宅

AA媽媽 ,

THANK YOU 哂, 個世界咁細ga, 我搵黃醫生做過2次手術. :cry: 不過唸住政府平d. 話時話佢係浸會好多case. 連sar時候都好多case o家.

男爵府

醒目開學勳章

domcheng ,

嘩...乜真係細得咁緊要呀?
話時話, 你覺得黃醫生好唔好呀?
我幫佢文書工作..佢手術果d野我都想知下呀。

大宅

佢好nice, 2次手術都好好. 浸會d physio 對佢評價好高.
佢係一個christian, 我都係教會朋友介紹佢比我. 話時話都13, 14年前 law~~

男爵府

醒目開學勳章

係呀, 佢係christian黎架...我見佢食飯前會pray架。
佢個人都算幾好人...幫佢手既人好多都跟咗佢好多年。

domcheng,
有冇聽聞佢係骨科界出唔出名架??

大宅

出唔出名, 我真係唔知. 但好似我之前講佢係人人都食白果ga時候, 佢仲有好多case 係浸會. 所以佢reputation 好好. 同佢對病人好好.

男爵府

醒目開學勳章

八掛一問. ...你十幾年前係佢度咩手術呀??
做得好既話, 點解要做兩次既?

禁止發言

畀面勳章

男爵府

anpanman0730 :
同你呀b一樣,腳掌向內,我呀b同你呀b個case一樣,睇到佢識行呀!!

大宅

anpanman0730, YING_WAI
可唔可以話我知bb做物理治療時有無哭o家. 因為明天我要開始返工, 唔可以同佢一切去.

男爵府

我呀B囡就冇哭,佢抽血都唔哭,但其他果啲就哭得好勁,由其係男仔,姑娘都話男仔哭得好勁,我見到有啲要做電,就男仔哭,個女仔好開心,不過要睇下你呀B怕唔怕痛呀!!!

大宅

YING_WAI, THANK YOU. 望佢唔哭得太勁la~~

首頁

尾頁

跳至