自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

子爵府

Birzzle 發表於 13-10-10 11:59
我今年年頭在香港的日本水貨鋪買的的

兩件都好核突,唔好意思,係核突。乜而家好興用布碎做衫咩﹖我以為舊時窮or為意頭,才用百家布。
二揀一,我寧願第一件,起碼d碎布叫做差不多款和色。樓主那件,那塊白色,真係好似好等布使,才是但找一塊拼上去。

taste真係好差,接受到既jm,會否同時接受屋企面牆係拼湊磚﹖染髮染一撻撻﹖

咁都抄

大宅

回覆:Cottxn Caxdy 又一力作

佢個朵叫copy cat嘛,但係通常都整個驚嚇版出嚟

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:我個朋友今年四月同我去日本個陣都著左條差

原帖由 tammy0419 於 13-10-10 發表
我個朋友今年四月同我去日本個陣都著左條差吾多嫁!!!!
等我搵下張相先
我都有一條,影張相上黎先
大肚時著過

唔知佢會唔會抄埋呢款呢?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章

引用:Quote:Birzzle+發表於+13-10-10+11:59+我今

原帖由 hachaimami 於 13-10-10 發表
兩件都好核突,唔好意思,係核突。乜而家好興用布碎做衫咩﹖我以為舊時窮or為意頭,才用百家布。
二揀一, ...
唔洗唔好意思wor, 我買呢條裙就係正正就睇中你口中布碎,舊時窮才用的白家布,我有自己既 preference, 呢個post 亦係講有人老翻個裙款, 唔係要你嚟評論or 揀邊一條靚啲囉。 Taste呢家嘢人人唔同, 我剛睇過你以前出既post, 你都係問jm個手袋有無抄款,唔通我覺bad taste又要嗒嗲咩?

子爵府

Birzzle 發表於 13-10-10 16:04
唔洗唔好意思wor, 我買呢條裙就係正正就睇中你口中布碎,舊時窮才用的白家布,我有自己既 preference, 呢個 ...
吾知你講乜,一舊舊。我問有無抄款又點?同你bad taste有關係咩?如果你摷我舊post係想踩返我bad taste,反而有邏輯d,不過,我無買。
花時間摷人舊Post,哈!

水晶宮

2018復活節勳章

請問你 香港的日本水貨鋪響邊呢?你條裙幾靚喎

子爵府

抄得佢咁辛苦我地原諒佢把嗱

大宅

回覆 ming0314 的帖子

相中對白... : 好勤力呀我~~~~~ 好投入甘做今年秋冬既野!......真實版係我好勤力做緊copycat......

5w6d~0.4cm  7w6d~1.50cm  9w3d~2.46cm  11w2d~4.20cm  12w4d~6.28cm   13w6d~7.30cm  15w4d~9.7cm 28w5d~2 lb 8oz  31w4d ~ 1.64Kgs

子爵府

shore 發表於 13-10-10 16:50
回覆 ming0314 的帖子

相中對白... : 好勤力呀我~~~~~ 好投入甘做今年秋冬既野!......真 ...

男爵府

其實買佢啲衫既人, 知唔知佢係copy cat架?

大宅

好少幫襯,原來佢甘出名架
之前仲想買happy shoe呀

子爵府

回覆:Aeiing 的帖子

我真係唔知佢係copy cat黎架,不過我買過之後覺得佢既料唔好,所以冇再買啦!仲有知道埋佢成日抄款,咁冇heart,我同佢間野say goodbye lu !

公爵府

減價減到三四折都唔敢買……

男爵府

我會去h & x 同zarx 都不會幫襯佢:;pppp:

子爵府

小朋友衫我鍾意去gap買

男爵府

引用:死性不改+

原帖由 VioletCC 於 13-10-10 發表
死性不改
如果佢改左以後佢間铺頭賣乜

民房

講句公道說話, 呢D patchwork 裙我幾個月前係日本都買左條啦, 日本一個Mall 閒閒地都有兩三間有類似款, fashion 既野, 唔係你抄我就我抄你,除非你咁有米買高級品牌(幾千蚊件衫個D), 否則你都咪以為自己洗幾百買到原創啦!同埋樓主你個條分分鍾係抄, 日本野? 你係咪比人呃啊!

你睇下,上樂天求其搵兩條都靚過你個條喎!

同埋我係日本買個條600蚊咁上下, 佢抄呢條D布拼得幾靚, 三百幾, 底買啦!

珍珠宮

2024年龍年勳章 玩具勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

首頁

尾頁

跳至