懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 有沒有2004年6月的準媽媽?

Charlotteling & Daisy Mami,

I sent to you already!!! Please check your email!

My son is 3 years old now, and I want have a girl!! Hope all of us have what we want la!
[url=makaching.no-ip.com]我係網頁新手,得閒黎睇0下我個小B豬![/url]

男爵府

你地最後一次經期係幾時?
我自9月來完, 到而家都未有m,
又驗唔到,都唔知係o米"中招",
因我已有一個女le.

珍珠宮

好媽媽勳章

Le Blue,

其實遲了兩個月,你都應該去醫生到check

大宅

YanYan0116,

你鍾意小甜甜架?!我都係!

[url=makaching.no-ip.com]我係網頁新手,得閒黎睇0下我個小B豬![/url]

男爵府

睛靈勳章

Hello各位04年6月準媽媽, 我係路過嫁!我個仔依嫁5個月1星期大, 我係03年6月準媽媽, 最後bb係5月尾出世.

回想係舊年今日, 我都好似你地咁緊張, 興奮, 又開心又擔心!但時間比我想像中快過, 懷孕過程亦比我預期既舒服, 我依嫁不知幾懷念BB係我肚子裡面既感覺.

祝你地個個bb快高長大!健健康康!!

努力 加油
bobomama

民房

hello 你們好呀,

無上黎一兩日姐, 已經有這麼多準媽媽拿, 我係第一胎, 乜都唔識, 請多多指教!

我想問你地依家會食d乜呀 ? 我有時會覺得個肚仔有少少pain ga, 好擔心呀!

你們有無打算去pwh驗一站式呢, kwong wah有無ga ?

大宅

kn33888,

我個成日都有少少痛,不過可能個子宮擴大!無其他問題就ok!我唔知pwh既一站式包mug,不過廣華會驗妊娠糖尿病,唐氏綜合,地中海貧血症,照一次超聲波睇等等!

你而家個醫生收幾錢?你想係香港區or九龍?

別墅

各位好,

我剛剛有左5週, 都係第一胎, 有好多野都唔識, 請多多指教.......

民房

B媽,

係廣華會驗妊娠糖尿病,唐氏綜合,地中海貧血症,照一次超聲波, 係未在第一次已經有得做ga la, 係其他準媽媽口中話好似要兩個week先知result, 係未這樣ga?

好似係pwh做一站式跟廣華差唔多, 不過要比$700, 但係一至兩個hour 就知la, 你們有無聽聞過呀

我而家個e生係香港個邊, 要成千銀落樓, (係人家介紹既), 所以想轉law, 最好係 kowloon市區附近.

民房

Covey,

好歡迎你吵, 我都係第一胎, 大家交流交流吧 , 你幾時預產期呀?

大宅

kn33888,
係廣華做係要排期,姑娘會都你掛,但唔係好耐,如果有問題會好快通知,無問題唔會通知就下次檢查問醫生.不過唔知而家有冇改!

你個醫生好貴,你想睇九龍可以考慮JOYCE LAU婁關潔華,係佐敦!
希望幫到你!

別墅

hi,

我想問下係咪一定要喺近住所0既醫院或母嬰健康院排期做檢查, 因為我想兩邊做, 我聽講太早(例如只係有左幾週), 醫院未受你排住, 如果係咁要等到幾時先可以去醫院排呀?

我都覺得食野係一個問題, 有時真係對住D野食食唔落, 但又唔可以唔食, 食左又好辛苦, 如果係咁食D咩比較好呢..........

大宅

Covey,

睇下你想係邊間醫院生就排邊度,唔一定要住附近.我住香港,但就排廣華. 你有醫生橡孕証明就可以排架啦!

別墅

B 媽,

我想去九龍法國生, 不過貪排政府有講座聽, 如果係咁, 我諗我會排廣華, 近返工呀.......

珍珠宮

好媽媽勳章

Dear all

請問各位如果妳

民房

我重未通知公司ga, 遲d先啦!

你們打算去邊度生呀, 我想係私家生, 但係又驚好貴law, 你知la, 佢地d驗乜驗乜好貴ga, 有乜好介紹la ?

大宅

hello, 各位我來報名呀, 今次我係第二胎喇, 雖然係第二胎, 但都好緊張, 又有少少壓力, 因為我有左一個女, 我希望第二個係個仔, 呢排我又係食唔到野, 但係就成日都好肚餓, 我連飲奶同飲水都想嘔, 唔知有無媽咪可以教下我呢?

我想問係健康院做檢查, 可唔可以楝近屋企個間, 而生就揀自己想去生個間呢?

大宅

風信子,

你個女好得意!我同你相反,我有個仔,想要個女!不過呢d唔到我地話事,順其自然啦!

男爵府

kn33888,

我都係打算係私家生, 不過就登記埋政府, 諗住 d 簡單的檢查就係政府度做....!

大宅

B媽,

我都係覺得一齊隨緣, 宜家最緊要係bb平安, 健康甘成長, 你話係唔係, 個幅相係我個女好細個既時候影嫁, 佢而家已經3歲了, 你諗住係邊到生呀!

首頁

尾頁

跳至