親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

可以解答我嗎?去韓國穿衣問題??

月尾去韓國5日,仔仔2歲半,應怎樣穿衣??
厚底衫+羊毛底衫+厚衛衣+羽勇

想問厚底衫我一定會日日換,但各位媽咪的子女,是否其它3件都係穿足5日架??

大宅

Re: 可以解答我嗎?去韓國穿衣問題??

去茶會時個導遊話要全部

版主

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

厚底衫+厚衛衣+羽絨 就夠,因為室內(包括車入面)都有暖氣,如果有羊毛底底會好熱~
另外加埋頸巾冷帽手套~ :-P

男爵府

其實我意思係唔係羊毛底衫帶足5件,厚底衫帶足5件啊

大宅

厚底衫帶5件啦! 日日換好d, 始終小朋友郁動多都會出汗, 同埋你最好著d 可以易除易著既衫. 因為入到室內真係會覺得熱.

你可以比小朋友著 開胸既羊毛底衫 會方便d

maybaby 寫道:
其實我意思係唔係羊毛底衫帶足5件,厚底衫帶足5件啊

複式洋房

剛有朋友由首爾返來, 佢地話果邊好凍呀... 真係要準備多d 衫呀... 記住帶埋手襪頸巾呀.... 我囝囝2 歲果陣去.. 佢成日話對手凍到痛呀... 如果你地帶bb 車去既.. 大人手襪都好重要呀... 因為對手推車伸出來好凍架... 我上次去就凍到對手僵左呀...

其實我月尾都再去呀.. 大家玩得開心d 啦

水晶宮

小朋友一定要帶帽,並遮住耳仔,D風會吹到耳仔好痛架。。。我上個禮拜ang ang去過,不過今年都唔算太凍,而且而家已經過左最凍概時候,白天都系零度以上,夜晚會零下
少奶奶的身份,丫頭的命...

男爵府

Hi maybaby,

我都係哩個月尾去!我囡囡5years old,
我唸我唔會俾佢著厚底衫+羊毛底衫,一定熱c佢 !我會帶d長袖t-shrit當底衫再
著厚衛衣+開胸fleece外套+羽勇!可以除時除得!
我去7日,我唸我帶4日俾佢!

3.91kgs - 出世

大宅

因為當地有暖氣,裡面唔好著咁厚,唔係一入室內就熱死仔仔
你可以裡面一件衞衣,然後加外套和抓毛

首頁

尾頁

跳至