論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

工人試工

約o左就完約o既工人今個星期試工, 唔知應該要佢做 d 咩好, 試幾多個鐘先夠. agent 同我講話試 4 個鐘左右, 俾番 $150 佢做車馬費, 其實 4 個鐘會唔會少o左 d? 有無人試過? 俾 d 咩佢做先試得倒佢得唔得?

男爵府

Re: 工人試工

真係無人試過請工人前叫佢o黎你屋企試工?

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我試過係一日架...都係叫比番車馬費 $110...

你個agent食水太深嗱...$150 / 4個鐘...

禁止訪問

大宅

Nan_nan,

我雖然未試過叫工人試工, 但我都覺得$150得四個鐘太貴, 如果全日都合理d. 我個人認為最主要叫佢做下
(1) 換尿片or幫bb沖涼 - 試下佢照顧bb掂唔掂
(2) 煮飯 - 試下佢d手勢, 要求ok唔難食便算
(3) 抹地 - 都緊要, 因為bb成日係地磨
(4) 清潔廚房 - bb和大人d食物都係由廚房處理, 所以廚房

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

想問嚟試工啲工人是在香港已完約工人嗎?

禁止訪問

醒目開學勳章

男爵府

好清楚 ar, thank you

[quote]
tungtung131 寫道:
Nan_nan,

我雖然未試過叫工人試工, 但我都覺得$150得四個鐘太貴, 如果全日都合理d. 我個人認為最主要叫佢做下
(1) 換尿片or幫bb沖涼 - 試下佢照顧bb掂唔掂
(2) 煮飯 - 試下佢d手勢, 要求ok唔難食便算
(3) 抹地 - 都緊要, 因為bb成日係地磨
(4) 清潔廚房 - bb和大人d食物都係由廚房處理, 所以廚房

大宅

where can i find a maid try before we hire??? because they always said they need to come bk indoesia before got another visa???
MAVIS

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

在香港已完約工人和在外地工人有咩分別? 費用是否平

別墅

據個人經驗,現成完約工人試工要注意:

湊bb :
一定要開奶(睇下有無衛生意識,係咪識用熱水消毒,冷熱水份量,同埋手勢係咪正確)
餵奶(睇下bb跟唔跟工人,識唔識抱,識唔識
該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至