跳至

首頁
23456...25

尾頁

別墅

Re: 0602閒聊室第14回

衰野~係都係我個仔學啦~ :tongue:
我識用學習杯呀

yantung0224 寫道:
ritaloklok :

你要好好學習啦!

別墅

ada,
幫我個仔平估果個姑娘, 點解無比粒星星餅同玩具我個仔test架 ?-( :-(
個姑娘真係懶 問佢我可唔可以同個仔轉番普通奶粉(佢食緊低敏), 同轉得助長未, 就只係答 : 一歲食咩都得架啦~ 答左等於無答 :evil:

adacheung1972 寫道:
[quote]
MS_LAU 寫道:
ritaloklok,
想請問打一歲針做發展評估, 會大概問/做d咩架? Thx!

問父母bb識講咩野, 是否識用手指指野, 買左咩玩具比bb玩,穿衣服是否識第起雙手, 是否識行, 是否識用學習杯. 比粒星星餅叫bb用手執起身, 比些玩具bb,睇下佢是否識取黎玩.[/quote]

大宅

原本2月13日去打針,但因為月尾要同朗朗去旅行,慶祝爸爸生日及我地結婚周年,加上驚新年期間發燒麻煩,所以改了3月15日去呀,希望到時朗朗合格啦

複式洋房

Thx a lot!

問父母bb識講咩野, 是否識用手指指野, 買左咩玩具比bb玩,穿衣服是否識第起雙手, 是否識行, 是否識用學習杯. 比粒星星餅叫bb用手執起身, 比些玩具bb,睇下佢是否識取黎玩.

大宅

CPY 寫道:
[quote]
Jack仔今早去了打針了, 11kg, 如娘話各樣發展都好好.

嘩你囝重得好好喎..我囡得9.5xkg..仲要好矮...... :-( :-( [/quote]

你囡都唔弱啦, 我囝得8.7kg咋...........73.5cm高

不過其他發展都ok就算佢啦

另, 姑娘打針不知手勢幾好, 佢吉左支針入阿囝大脾佢都未喊, 係按藥時先喊咋....一"呀"...已經打完
2子之母

伯爵府

早,

Jack仔有78cm高.

我工人又要走啦, 佢舊病復發....仲要係嚴重個隻, 所以一定要比佢走, 依家睇下找人揍jack仔 or 再請工人
星期五是無飯主婦日

男爵府

ada
o...乜你工人又要走啦? 乜病咁大wok呀?

男爵府

win,ada
我囡得72cm咋.仲要係"25"果條線度..唉.....似我就..... :lol: :lol: :lol:

禁止訪問

伯爵府

HALAHA 寫道:
Dear All,

我想問下你地1歲針係私家定係健康院打呀? 有無咩反應呀?

健康院, 出左小小紅疹.
星期五是無飯主婦日

大宅

其實平均應該幾高呢,我覺得朗朗好似好矮呢,

男爵府

[quote]
HALAHA 寫道:
Dear All,

cpy,

我囡囡都係25

子爵府

好媽媽勳章

aiya唉..
囡囡又病, 佢連續玩左3日, 無乜訓晏教又到到去, 好high 咁, 第2晚已經有少少fever 到100, 第3晚就102喇, 今日邊到都唔同佢去, 迫佢訓, 今日okay. 無燒.

佢鑊鑊high 爆都會fever or 病病嫁bor.

男爵府

芯芯返大陸玩都攪到病左啊!不過就唔係太犀利,今朝帶左佢去睇醫生,下晝就返左健康院做一歲個test,不過要遲多兩日才可再打MMR lu! 希望佢快d好返晒啦!!

佢而家有77cm高,9.67kg &頭圍係54.5!

年三十晚俾隻衰蚊嘴左佢塊面兩[size=large]啖,攪到佢生日塊面面又痕又腫!! :tongue:

由於o係大陸d地方夠大,佢日日o係度滕o黎滕去,所以行路進步左好多!

子爵府

好媽媽勳章

pinky 寫道:
年三十晚俾隻衰蚊嘴左佢塊面兩[size=large]啖,攪到佢生日塊面面攪到又痕又腫!! :tongue:
由於o係大陸d地方夠大,佢日日o係度滕o黎滕去,所以行路進步左好多!
比蚊蚊咬, 慘豬豬lu..
我囡仲未夠膽放手行, 點都要tor住我地一隻手, 傻妹

別墅

樂樂呢幾日好閔憎 :-x , 又唔肯食奶, 唔知關打針事, 定佢放假玩得太癲呢

[quote]
HALAHA 寫道:
Dear All,

健康院, 出左小小紅疹.
[/quote]

大宅

昨晚先醒起今日係結婚周年紀念,諗住去食buffet慶祝,但又未訂枱,又未有idea,你地有無好介紹呀

大宅

好媽媽勳章

celiacat 寫道:
昨晚先醒起今日係結婚周年紀念,諗住去食buffet慶祝,但又未訂枱,又未有idea,你地有無好介紹呀

恭喜, 恭喜!!!
食buffet呢家野我唔熟呀, 比唔到介紹你添

大宅

KnN,
我估你都係盡量避免囡囡連玩2日以上先得囉...真係high到fever...

ada,
咁你諗掂左請人定點呀?

------------------------------

阿仔打左mmr, 到呢幾日好彩冇高燒, 但訓親覺都出到成頭汗, awake時都冇咁多汗架, 今日見佢身度有d紅疹咁
我覺得出面打同健康院打呢支mmr都係一樣啦, 至多話出面支針冇咁粗, 但健康院姑娘手勢好咁...

年初一, 二都出左去拜年, 初十仔訓覺時就圍跳, 又口up up 講咩"車車, 波波, 花花..."咁...up 一輪先訓得著

放左成個week假, 聽日返工lu
baba就請左聽日假陪初十仔, 希望佢2仔爺enjoy啦
2子之母

伯爵府

winn,
依家找左個ee揍住先, 就在我樓下,好方便.

工人就星期一早上上機啦.
星期五是無飯主婦日

首頁
23456...25

尾頁

跳至