夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

呢度有無同62,99感情好好既媽咪?

想問下你地有咩高招周佢地相處,
該用戶已被刪除

Re: 呢度有無同62,99感情好好既媽咪?

複式洋房

我奶奶對我好好, 好似自己個女咁, 咁我又係拿個心出黎對佢既, 老人家有時講的野都會令人唔開心既, 但過左就無野既啦, 每個人都有自己既性格同脾氣, 大家互相遷就下囉, 同自己亞媽都會有嗌交既啦~

男爵府

me too

冬蝶 寫道:
我奶奶對我好好, 好似自己個女咁, 咁我又係拿個心出黎對佢既, 老人家有時講的野都會令人唔開心既, 但過左就無野既啦, 每個人都有自己既性格同脾氣, 大家互相遷就下囉, 同自己亞媽都會有嗌交既啦~

公爵府

2019新春慶豚圓

yes ! me too!
J&D 寫道:
無乜高招, 當佢係自己老豆同亞媽囉~~~有時佢地都會做D野好難頂, 但冷靜後企返係佢地既角度原諒佢地, 唔止6299, 對所有人都係咁, 你做人會快樂好多~~~

子爵府

好媽媽勳章

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

同意~~
J&D 寫道:
無乜高招, 當佢係自己老豆同亞媽囉~~~有時佢地都會做D野好難頂, 但冷靜後企返係佢地既角度原諒佢地, 唔止6299, 對所有人都係咁, 你做人會快樂好多~~~

侯爵府

99講嘢唔咁直長直肚時都叫ok ge~~
~我對寶貝~
筠雅giana&覺賢percy

男爵府

醒目開學勳章

ME THREE

我99過左身, 不過我對我62好好, 所以佢都對我好

mimmywhite 寫道:
同意~~[quote]
J&D 寫道:
[/quote]

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

高招就係,少出聲多做事,不要強出頭,所有事都由C6發言,你做幕后黑手。

我6299對我好好,當正我係女,我都當正佢哋係父母。但始終都會有意見不合的時候,就算係親生父母都有,所以呢個時候,你就由C6代你發言,因為父母係唔會怪自己個仔嘅。
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;天眼昭昭,報應甚速

男爵府

老爺和奶奶兩個都對我好好, 亦都對個孫好好, 可能因為係佢地湊既關係, 我個小朋友都13歲啦, 都仲成日好想返爺爺和奶奶到過夜, 老爺和奶奶, 與我相處之道就係聽, 多做事少說話, 有時要比佢地知道你好在意佢地既意見和睇法, 老人家沒有什麼好想, 只想仔女關心, 健康, 有一個安定既屋企, 就已經心滿意足啦, 用個心與人交往, 我相信別人一定感受到的

別墅

我62過左身,99都對我好好,
其實真係,聽多d好重要,就算點唔o岩都返到屋企先同c6傾
當面嘈過一定會有裂痕.如果佢地想你跟佢o個一套,就跟左先,到自己處理既時候就做返自己o個套,咁就人人都好做,
幾十年就係咁呃呃tumtum

珍珠宮

emt1314 寫道:
高招就係,少出聲多做事,不要強出頭,所有事都由C6發言,你做幕后黑手。

我6299對我好好,當正我係女,我都當正佢哋係父母。但始終都會有意見不合的時候,就算係親生父母都有,所以呢個時候,你就由C6代你發言,因為父母係唔會怪自己個仔嘅。

係lor,有咩唔滿意都係同 c6 講,佢 agree o既都會同 99 開聲!
我99 對我都好好,係長氣 d ,成日迫我迫個囡食野姐!
我有事,我屋企有事佢都好幫手!!
佢係老公o既阿媽,佢愛屋及烏,我都會愛屋及烏
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

伯爵府

2019新春慶豚圓

我老爺奶奶都對我好好...我未嫁我老公之前已經好好...結左婚都仲係好好..乜都唔洗我做既~我一訓醒,我奶奶就會問我食乜...仲好過我媽咪對我..不過佢地依家去左外國,有排都唔會返黎..好miss佢地~~~ :-(

子爵府

我同老爺奶奶感情好好,d 姑仔直情妒忌,覺得佢阿媽鍚我多d,奶奶病重喺醫院時, 院友同護士以為我係佢個女.知道係新抱,就話奶奶好福氣,其實係我好福氣至真,有個咁好既奶奶.
[img align=right]http://i116.photobucket.com/albums/o21/keiyan76/CEO.gif[/img]

大宅

頭幾年同99一起住格格不入, 有段時間仲好嬲佢, 後來搬開了, 承傳了很多佢仲仲人生智慧, 對我生活上好有幫助, 依家相見更加好, 互相關心, 互相尊重, 仲好過自己阿媽! 依家佢久唔久就來我家小住, 大家感情更勝從前! :-P
比較不正常而靈裡較感貧窮的人, 比起正常而靈裡不感貧窮的人, 成長的更多......

男爵府

2019勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我結過兩次婚, 都係只得99,
第一個99到現在都周不時叫我出去飲茶, 每年佢生日都會同佢食飯, 同ex c6離婚時佢都全程企響我果邊, 去我屋企睇住對仔, 重借佢間屋俾我住,
第二個99就冇咁親, 但都互相尊重, 見親我都好開心, 同我講野重多過佢個仔,

其實我覺得同老人家相處並不難, 佢地都只不過係悶相搵人傾, 我成日聽佢地講舊時d野, 重要唔好駁咀, 佢講乜你咪聽囉, 有時俾少少反應, 俾d耐性, 佢教你做野果時, eg : 揍仔, 就算你唔認同都唔好駁, 哦一聲咪算囉, 返到屋企做唔做又一回事, 佢問你有冇照做咪傻笑之後話唔記得囉, 總之就係唔好做到好似作戰咁o既樣就得架喇.

大宅

好媽媽勳章

me tooo.... 咩都答好.... 真係唔想既時候就唔出聲...

emt1314 寫道:

民房

睇咗咁耐bk的留言,總括來說,與奶奶老爺相處好唔好比率大概有82(唔好):18(好),真係要表揚呢約18%的新抱,值得成為學習對象.

翡翠宮

我同62 99 都OK架

首頁

尾頁

跳至