自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

DEL

DEL

子爵府

醒目開學勳章

Re: 情人節不一定只向愛侶表達愛意~家人也可以~

我都有d眼濕濕,不時見到有d人話自己同d兄弟姐姐點樣好感情,又話自己點孝順,......但其實當每個人都健健康康,行得走得,又冇話邊個要人照顧幫忙,咁過時過節只不過係象徵式比少少錢(收入o既一丁點)d老人家,一齊坐埋飲吓食吓(工人煮或出去食)咁大把,真係唔算d乜.

只有患難見真情,長期願意照顧有需要o既親人,又唔會視佢地為包袱,咁先真係值得表揚. 關生關太廿年如一日,真係難得
[img align=left]http://www.msndoll.com/uploads/imdoll-8134.gif[/img]

大宅

絕對同意Emily_Wah 的講法
我今朝早都買左一盒我亞媽最鐘意食o既糖俾佢, 祝佢情人節快樂, 睇見亞媽笑到四萬咁o既口, 我都好開心 :-P 大家千祈唔好吝惜對家人表達愛意o既機會呀
[img][/img]

大宅

我上年情人節買左一枝玫瑰比奶奶~
雖然奶奶係一個幾煩既人~
但佢都好錫我老公同我女~
上年買枝花比佢~
佢不知幾出奇~
仲好開心tim~
所以今日放工都買枝送比佢~
等佢開心下~
其實有時老人家真係好易"乙水"