跳至
[2007年] 下體抽痛

首頁

尾頁

大宅

下體抽痛

我而家35w4 呢2日下體有時會有抽一抽痛既感覺 係幾秒之間 點解會咁樣既???有冇媽咪都好似我咁呀?

大宅

Re: 下體抽痛

有ah!醫生話可能係子宮收縮

大宅

我係個3角位, 好似有野"桔"一兩下咁, 都幾痛架
3月出世既小魔怪

複式洋房

我踏入第36週, 下面成日都抽住痛, 行路有時都好辛苦, 尋晚仲開始背部下d近盤骨位置赤赤痛, 唔知係咪準備要生呢??
但每個人都話我個肚仲好高, ... 咁又即係點??

大宅

Ah_AhBo 寫道:
我踏入第36週, 下面成日都抽住痛, 行路有時都好辛苦, 尋晚仲開始背部下d近盤骨位置赤赤痛, 唔知係咪準備要生呢??
但每個人都話我個肚仲好高, ... 咁又即係點??

我老公個姑姐上個禮拜食飯個時 問我99 我係咪就生得 話我行路開始唔同 但我地就覺得冇 我都唔知係咪呀!!!!!!!!如果阿b早咁多出世 好似唔係咁好 不過我自己就覺得個肚落左d 冇之前咁高 老公都覺得係

大宅

goofrey 寫道:
我係個3角位, 好似有野"桔"一兩下咁, 都幾痛架

我同你都係一樣 但係一陣間好快過囉 痛就唔係太痛 可能我知生時會仲痛 所以呢隻痛暫時黎講仲忍到

大宅

子宮收縮乜唔係個肚會硬一硬 有種谷一谷既感覺先係咩?
我咁樣會唔會隻陣痛呀????聽人講開始有假陣痛 即是就黎生得!!!!!我同我老公都有種感覺 阿b唔會係預期出世 會早出世 有冇人可以解答下我呀 !!!!!!!!!! 我而家應該點做好 走佬袋我仲差小小先汁好 咁我過年呢排 應該係返自己好 定係返阿媽度好呀?(如果係阿媽度的話 年初一開始到年初三 屋企都會有人係度囉 但係入院d野就係自己屋企) 唉...好煩a.....都唔知點好呀

民房

留係有家人可以照顧到你的屋企,走老袋可以生完先叫老公帶去
我下體都有痛,但我覺得好似M痛咁

複式洋房

我而家35wk5日, 噚日開始下體有抽一抽痛既感覺, 好担心, 今朝都係甘 !! :-|

伯爵府

好媽媽勳章

我尋日覆診醫生都話我個肚好實, 家下大約落左20%左右, 應該去到50%開始先至會黎料喎...
但我都唔知佢點定囉, 抽住痛或宮縮成日都有, 不過我諗我會見紅或穿水先當佢係囉
全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

複式洋房

wa...我都成日下體好痛,特別係坐得耐左,
同埋夜晚起身去廁所就超痛,起身時要企一陣先至行得,
最後lei幾個星期really好"新"苦呀!!!
:-( :-( :-(

大宅

環保接龍勳章

我都係;早係兩、三個禮拜前開始,每晚起身去廁所都要鼓起好大勇氣,因為要坐起定一定,等BB向下墜,跟住起身,下底同腳踝好痛!企定左一陣先可以慢慢移去廁所,仲係唔可以提起腳行。
不過呢個星期好D喇,可能係習慣左喇;我呢對孖胎已經共重11磅,都仲可以行到,忍一忍習慣左就okay喇。
mabellin 寫道:
wa...我都成日下體好痛,特別係坐得耐左,
同埋夜晚起身去廁所就超痛,起身時要企一陣先至行得,
最後lei幾個星期really好"新"苦呀!!!
:-( :-( :-(

首頁

尾頁

跳至