想生BB

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓

做完iui 等緊結果既入黎傾吓

我今日day24 作天剛打完最後一支安胎針,心急忍吾住用d仔排卵子同驗孕紙check 佐有線!糸咪打佐安胎針一定check到二條線?
我有奶頭痛...好心急

子爵府

2019勳章

Re: 做完iui 等緊結果既入黎傾吓

係架HCG成份或者助孕既針藥都會影響結果.
misschowchow 寫道:
我今日day24 作天剛打完最後一支安胎針,心急忍吾住用d仔排卵子同驗孕紙check 佐有線!糸咪打佐安胎針一定check到二條線?
我有奶頭痛...好心急

大宅

好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

misschowchow,
係架, 我舊年 11 月尾第一次做 iui, 又係好似你咁, 心急囉.....真係會 check 到有兩條線架....係因為打左安胎針咋....
今天....情人節, 我又做 iui 喇, 係第 2 次 iui, 有排等...要等 14 天....
加油, 祝你今次 bingo , 有份大大的新年禮物
我有奶頭痛...好心急
我要努力

洋房

misschowchow & lai88,
祝你們成功有B!

大宅

2019新春慶豚圓

lai88,
唉.....姑娘叫我20號自己驗孕!我個奶頭鬼死咁痛仲以為中忝 :lol:
你今日放精咁你系幾時打破卵針架?我2號下午1時打破卵針,當晚9點幾有拉長分泌!3號下午4時放精但問題系在放精照超聲波時居然照到粒卵巳在子宮裏!
姑娘話好少做iui會照到粒卵的,我唸我打佐破卵針6,7個鍾粒卵巳經出佐黎咁當日下午才放精入去咪幾會好微low....粒卵都巳老化la
我唸唸吓上次iui仲衰!day14晚打破卵針,董醫生約我day16 早上才做iui!咁上次放精咪白放..粒卵應在day15早上出佐黎喎!day16 才放精.....唉

大宅

咦咦....我都係董醫生做 iui 架喎.... 我就係 28/2 驗!
um....我上次做 iui 呢...day11 打破卵針, day13 朝早九點做, 當時佢都照到粒旦旦架, 我諗支針 d 藥佢會控制到粒旦旦幾時出黎囉....so 無擔心到會唔會已經排左出黎定係老化 不過最後都準時 15 日後 mc...
今次就係昨天 day13 打破卵針, 今天 day14 做, 其實我本身都係 day14 排卵架, d 精子打入去時, 仲照到慢慢打上去架! 董醫生話, 第一次 iui 成功只有 20%, 通常都要做 2-3 次先會成功架! 不過........我希望你就係呢 20% 其中一個啦
我要努力

大宅

Re: 做完iui 等緊結果既入黎傾

我係第一次做 iui ,都係董醫生做架!佢叫我明日驗(即做完14日後),但咁快驗唔驗到架?因為我cycle通常係24-26日,明日會係26日,係咪應該遲多幾日先驗好d呢?

大宅

favour,
佢叫你幾時就幾時啦, 咁你之前打左破卵針架麻, 應該都唔會遲 mc (touchwood) o既...我第一次 iui 失敗, 都係好準時黎 m, 祝你明天驗到 bingo .....過個開開心心豬年
我要努力

大宅

2019新春慶豚圓

favour,
如果你無打安胎針,你可以用D仔try 吓!
祝你成功

大宅

就黎新年喇, 而且你下個星期二就可以驗到 bingo ,所以新年唔好玩到咁盡....要有足夠時間休息呀, 知無

我祝你初三有個好消息 果日係赤口黎架喎, 咁你到初四先上黎報喜啦
我要努力

洋房

請問你們常常提到的董醫生是在那可找到她呢,可不可給我她的電話地址,因我打算做iui,想找一個好的醫生

大宅

baby610,
尖沙咀醫務所 : 尖沙咀尖沙咀彌敦道132號美麗華大廈18樓1810室
tel : 2722 1712

沙田醫務所 : 沙田正街3-9號希爾頓中心商場L3-28號舖
tel : 26032123

好似話沙田排得快 d, 你可以兩邊都問下
我要努力

洋房

hi,lai88
唔該你呀,我會打去的.thanks you very much!

大宅

2019勳章

Hi,各位好:
係13/2我做了第二次iui,第一次失敗咗,希望今次可以成功啦,Dr. Tay祝我收到份新年禮物,我都祝大家今次個個都bingo,做個可愛的媽媽。

大宅

各位,我iui失敗

複式洋房

我剛剛知道我的首次iui失敗了!下次繼續努力! :cry: :cry: :-( :-(

大宅

favour & BBmom810,
唔好傷心, 實會輪到我地架! 加油呀
我想問下你地呢.... M 係咪準時黎呀, 有無遲到呀?
我第一次 IUI 失敗左, M 好準時就黎左, 我想知係咪個個都會係咁呀
咁你地下一步會點做呀? 繼續第二次 IUI? 休息下?
我未 CHECK 得住, 要下個星期三 (28/2/2007) 先知, 但希望不大, 個肚有 DD M FEEL, 我已諗定, 會做第三次 IUI!

我地要加油呀! 唔好放棄
我要努力

大宅

同你拜個年先! 祝你身體健康, 心想事成!
點呀, 20 號 (尋日) 驗左點呀? 唔見你上黎報喜o既?
我條腰已經開始酸痛喇, 又有少少 m feel, 所以....我諗都係無行多架喇! 希望你上黎話個好消息我知啦 [quote]
lai88,
唉.....姑娘叫我20號自己驗孕!我個奶頭鬼死咁痛仲以為中忝 :lol:
你今日放精咁你系幾時打破卵針架?我2號下午1時打破卵針,當晚9點幾有拉長分泌!3號下午4時放精但問題系在放精照超聲波時居然照到粒卵巳在子宮裏!
姑娘話好少做iui會照到粒卵的,我唸我打佐破卵針6,7個鍾粒卵巳經出佐黎咁當日下午才放精入去咪幾會好微low....粒卵都巳老化la
我唸唸
我要努力

複式洋房

lai88,
我可能會下次做ivf,因為醫生建議我們試做一次iui,之後做ivf,我老公的蟲蟲很差呀!
您仍有希望,祝今次bingo!做豬媽咪!
bbmom810

大宅

lai88,

我M好準時就黎左,無遲到 :-P

我星期一會去照輸卵管,今個月會take natural,當係休息下啦!如果照過輸卵管冇問題,我都會做第二次IUI

希望你成功 :lol:

首頁
12345...9

尾頁

跳至