想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

希望無事啦!

話說我上次小產至今差不多一年了!上個星期日得day 24,見血以為m come,點知d血每日都得一茶匙,個肚又有d痛,於是就諗會唔會有左呢!於是拿d仔驗,竟然有條好淺既綫!
於是去醫生度啦!醫生話你而家得3 week幾,未必驗到,佢懷疑我太緊張/心理影響d m (其實我自己都以為自己恨b恨都short左)佢同我照超聲波, 見到有野在子宮,但係細到佢confirm唔到係唔係胎"long", 然後再驗尿,個醫生先信我唔係吹水!佢仲話肯定我記錯last m date (18/1)!
我立即打針食藥,而家我仲流緊血,有d心理陰影,希望遲d會無事啦!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

Re: 希望無事啦!

咁你要多D 臥床休息, 唔好係屋企走圍行. 唔好上網住啦

大宅

MIFFY,
thanks! 我都係唔上咁多網啦!不過唔上網真係好悶!

複式洋房

小心d 啦 休息多d呀

大宅

healthybaby,

你真係要多d休息,要瞓床,叫你老公買d葡萄乾返黎煲水飲,有安神安胎之用.
我家姐之先都試過你咁情況,佢之後成日瞓床,後來冇事喇,而家佢個女都5歲喇.所以你唔好太緊張,因為會影響情緒.你可以瞓在床上聽下歌,聽下收音機咁未冇咁悶囉.
加油呀!

男爵府

healthybaby.

一定要多D臥床休息, 唔好太緊張同埋最緊要係放鬆心情呀 :lol:

首頁

尾頁

跳至