跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章 DHA勳章

邊款BB車輕便D, 可以方便我一個人+BB+BB車出街玩?

請問邊款BB車輕便D, 可以方便我一個人帶BB+BB車出街?士的車會否很"牙煙"
主 賜 平 安

男爵府

Re: 邊款BB車輕便D, 可以方便我一個人+BB+BB車出街玩?

ecling,
士的車很輕便但也有很多種類(in terms of what it can do) 和款式, 士的車買5 point harness 的比 3 point 的安全, 有canopy 和可以趟睡的比較好, 因為呢個歲數有時候也需要naps. 有shopping bag 的就更加好哩...

珍珠宮

Re: 邊款BB車輕便D, 可以方便我一個人+BB+BB車出街玩?

AKLAMY,
有咩牌子好介紹?
主 賜 平 安

男爵府

Hi ecling,
對不起我沒有特別牌子可以介紹給你喔, 我覺得普遍牌子的都應該可以吧, 不過我自己較為喜歡Bertini 和 Maclaren 這兩個牌子, 我現在也找一輛light weight stroller , 不過我打算買second hand 的, 因為baby 行得很好時就會常常落地, 不會坐很久, 出街時只要有一輛stroller 可供napping 或 tired 時用便可, 真正坐的時間不會很多, 所以買second hand 的比較合我經濟原則! 若果你打算生多個小朋友的話, 新的是好哩!

若你買新的, 你可以先寫下你要的criteria (e.g. five point harness , with canopy / raincoat...etc), 跟著是找一些你喜歡的牌子看看它們有否你要的criteria, 找到全合心水的當然好, 若找不到的話, 可以在internet 購買 (美國或英國或澳洲 的產品較多, 但saftey standards 不同, 要留意這點).

若要求不是十全十美 (meet all the criteria you want) 的話, HK 應該很多選擇~~

Anyway, hope you will find one fits your need the best.

珍珠宮

AKLAMY,
多謝你咁詳盡解釋, Thanks!
主 賜 平 安

侯爵府

combi 好輕&可單手收車, 一個人+BB+BB車出街好方便gar. 本人有一架想放, 你哋如有興趣, 可看看......

combi 手推車

如有意, 請留PM 聯絡.

珍珠宮

我已有一架 combi 啦.........
就係嫌佢大........[quote]
chan328 寫道:
combi 好輕&可單手收車, 一個人+BB+BB車出街好方便gar. 本人有一架想放, 你
主 賜 平 安

複式洋房

我認為士的車最好用,關鍵我曾經買過chicco, babystart bb車, function 多,但太唔方便,呀女唔多喜歡坐,我又嫌麻煩,曾bid過一架二手士的車,一百元有找的c-max(可惜現在找不到這型號),好細架,我囡囡兩歲幾,雖然好迫,但佢好鍾意坐,什麼function都冇,我認為簡簡單單最好,連過KCR都可以在最普通的閘口出,真係方便到不得了,我都曾看中maclaren volvo,但好似貴少少

首頁

尾頁

跳至