懷孕前後

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

Re: 我2月1日係仁安生左, 歡迎發問

我想問驗血應該幾時驗呢﹖差唔多生得果時﹐定係一有左就要驗定呢﹖
有左就驗﹐生既時候先比報告仁安會唔會話個驗血報告太舊呢﹖(成9個月前驗的)
我都好擔心要同隔離床share廁所﹐希望佢唔會好污糟啦。
我稔住唔join package﹐開刀4日三夜就出院。因為我住得好近。其實package係包D咩呢﹖每日住院費﹐藥費﹐手術實費﹐育嬰室費﹐仲有D咩呢﹖因我想知道如果唔join package要比D咩錢。謝謝﹗

大宅

lenglengma 寫道:
我想問驗血應該幾時驗呢﹖差唔多生得果時﹐定係一有左就要驗定呢﹖
有左就驗﹐生既時候先比報告仁安會唔會話個驗血報告太舊呢﹖(成9個月前驗的)
我都好擔心要同隔離床share廁所﹐希望佢唔會好污糟啦。
我稔住唔join package﹐開刀4日三夜就出院。因為我住得好近。其實package係包D咩呢﹖每日住院費﹐藥費﹐手術實費﹐育嬰室費﹐仲有D咩呢﹖因我想知道如果唔join package要比D咩錢。謝謝﹗

你有冇睇政府呀? 如果有, 咪問番醫院攞驗血報告law, 我個報告都係第1次產檢時驗的, 仁安冇話舊喎

如果唔join package, 我建議你打電話去仁安問下有乜收費, 我自己覺得join package條數易預d
稀仔係一個為食b, 乜都要試下, 而家24磅!!

男爵府

mandy1000,

我想問開刀可唔可以拍video架?

洋房

我全身麻醉的, 老公都唔入得, 但我就買左仁安幫我影的vcd, $150 有7-8張相, 其中一張我覺得幾珍貴, 係bb剪臍帶!~

複式洋房

Wow!! C section with meal package just $35000. Very good. How much does Dr. Yu charge you and have you join the 6D5N package? How many days have you stay?
xoboy1125 寫道:

我都係找余醫生 , 不過係開刀 , 基本上我個傷口係冇痛過 , (只係子宮收縮痛) 出院連餐費 共 35,xxx , 因我非常精神 , 好似只係入院 checkup 甘 , 所以老公話俾得好抵
另外 , 我建議唔好 join meal package, 因第一日唔食得野 , 另外 D 野食有 D 係唔啱生產完食嘅 ....

男爵府

我會半身麻醉, 有無人知可唔可以拍video? 如果淨係諗住stay四日三夜, 唔join package會唔會平d?

大宅

驗血報告係咪就咁問政府攞就得(因我在聯合做檢驗), 需唔需要比錢架? 係咪即日有得攞?
thanks
點解睇唔到??

大宅

我個陣係診所叫我簽一封授權書帶去醫院攞驗血報告, 有醫生簽名, 唔洗$, 我睇開廣華, 可以即日攞, 聯合我就唔知啦
稀仔係一個為食b, 乜都要試下, 而家24磅!!

男爵府

我都係找余醫生 , 不過係開刀 , 基本上我個傷口係冇痛過 , (只係子宮收縮痛) 出院連餐費 共 35,xxx , 因我非常精神 , 好似只係入院 checkup 甘 , 所以老公話俾得好抵
另外 , 我建議唔好 join meal package, 因第一日唔食得野 , 另外 D 野食有 D 係唔啱生產完食嘅 ....[/quote]

xoboy1125
請問你第二日落床痛唔痛呀?你係咪好後生所以咁好精神?我都book左余醫生半麻下個月開刀,而家好緊張呀 請問你個package有無包腰封?

大宅

我剛剛2月9號响仁安半麻開刀生呀b,我join左package但住左4日3夜就走啦,我老公有陪產,有買VCD,冇join meal package,埋單35,XXX我覺得超值,我住4人房吾嘈環境好好.
開刀吾可以帶DV or DC 入去架,只可以幫襯佢,我隻VCD有17張相呀,老公仲剪臍帶添
我唸join package係最抵架,如果樣樣計$好襟計架!
希望幫到你
elmolly 寫道:
我會半身麻醉, 有無人知可唔可以拍video? 如果淨係諗住stay四日三夜, 唔join package會唔會平d?

大宅

有無人住過2人房呀﹖價錢係唔係同4人房差唔多呢﹖

jm305,
你開刀搵邊個醫生呀﹖開刀手術費﹐麻醉費﹐巡房費又幾錢呢﹖點解你唔住埋果日既﹖住少一日﹐但又收5日4夜價好似唔抵bor....

我好似聽過有媽媽係仁安無join package開刀住4日3夜仲抵。有無人有此經驗呢﹖

jm305 寫道:
我剛剛2月9號响仁安半麻開刀生呀b,我join左package但住左4日3夜就走啦,我老公有陪產,有買VCD,冇join meal package,埋單35,XXX我覺得超值,我住4人房吾嘈環境好好.
開刀吾可以帶DV or DC 入去架,只可以幫襯佢,我隻VCD有17張相呀,老公仲剪臍帶添
我唸join package係最抵架,如果樣樣計$好襟計架!
希望幫到你 [quote]
elmolly 寫道:
[/quote]

男爵府

你開刀後幾耐先唔痛呀?第2日起身個傷口係咪勁痛?
jm305 寫道:
elmolly 寫道:
[/quote]

大宅

2人房貴$1000左右.
我1月21日生的, 果時未加價.
個人覺得住2人房穩陣d, 起碼少d機會同大陸人同房.

jm305,
你開刀搵邊個醫生呀﹖開刀手術費﹐麻醉費﹐巡房費又幾錢呢﹖點解你唔住埋果日既﹖住少一日﹐但又收5日4夜價好似唔抵bor....

我好似聽過有媽媽係仁安無join package開刀住4日3夜仲抵。有無人有此經驗呢﹖

[quote]
jm305 寫道:
elmolly 寫道:
[/quote] [/quote]

大宅

xoboy1125 寫道:
[quote]
monkey05 寫道:
我都係順產, 一月時生左, 又係找余醫生幫手, 佢手勢一流, 我傷口都不太痛, 頭一日就無咁自在.

我都有用果張card, 有 discount, 我住2人房, 4日4夜連bb 兒科醫生費, dr yu 醫生費, 埋單 $27,xxx. 我覺得算合理.

係呀, 仁安既護士, 嬸嬸, 兒科醫生都好好人.

兒科係仁安既溫醫生(女醫生), 佢都好nice, 幫 bb check 得好 detail.

另外 , 我建議唔好 join meal package, 因第一日唔食得野 , 另外 D 野食有 D 係唔啱生產完食嘅 ....[/quote]

xoboy1125,

我重諗住 join meal package tim, 又話 d menu 係專為左 d 產後 mama 而 design 既... 我而家都重係心大心細, 唔知 join 唔 join 好, 因為我未必會日日有人 cook 比我食. 如果唔 join, 我老公就要0係沙田買飯盒比我食, 我怕好味精...??!! 點算? ?-(

大宅

我揾馮澍明e生架,佢收$9000,巡房$500/day,麻醉師$3500,兒科巡房$500/day
我住少一日係因為我好想返屋企,住e院始終吾慣,同埋可以慳返一日巡房錢
另外開刀package四人房同二人房差$2000蚊,我覺得四人房冇咁逼,仲好過二人房.
希望幫到你

jm305,

[quote]
jm305 寫道:
elmolly 寫道:
[/quote] [/quote]

大宅

retail,
你可以散叫, 我都冇join meal package, 我夜晚先生, 太多餐食唔晒, 同埋有d野自己又唔鍾意食, 散叫彈性大d.

大宅

其實最痛係第2日落床嗰下,之後就日日痛少d架啦,大概5-6日就吾痛啦,捱得過既
happyvv 寫道:
你開刀後幾耐先唔痛呀?第2日起身個傷口係咪勁痛?
[quote]
jm305 寫道:
elmolly 寫道:
[/quote][/quote]

大宅

係咪開刀都可以 join 4日3夜嗰 package o架
點解睇唔到??

大宅

Thanks, cathymom.

其實我都有諗過散叫, 我已經有張 menu 0係手, 講真個 menu 真係無 mud 特別, 一開初諗住 join 個 package 都係怕自己會食錯嘢, 話晒啱啱開完刀, 佢又話係 specially designed 比我地食... 不過聽你咁講, 都係同老公商量下先, 話晒個 package 都唔平... 加 $$ 後要成 $1,200... 散叫可能重第...

大宅

開刀package係5日4夜架,冇4日3夜架
conly 寫道:
係咪開刀都可以 join 4日3夜嗰 package o架

首頁
12345...8

尾頁

跳至