香港18區媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問由dv去大埔吉之島搭咩車去? (除咗搭的士外)

今朝早想帶亞仔去大埔吉之島買嘢, 唔知搭咩車去好呢? 因平時會同埋老公一齊去吉之島係搭開的士gei.

如果先搭火車去到大埔墟, 請問果度有冇巴士或小巴可以去到的, 請各位提供資料, 謝謝! :wink:

珍珠宮

Re: 請問由dv去大埔吉之島搭咩車去? (除咗搭的士外)

73A

大宅

K12 接駁巴士,第一個站落車,對面就係

侯爵府

fong7346

73a la, 不過等好耐ga ! :evil:

不要為孩子將來的學習發展而擔憂,只要孩子健康快樂地成長便是我最大的心願

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

73A 每隔2--30分分鐘 都有一班車

應該係逢(踏)6 及(踏) 12 都有一班車到DV...我通常都係就時間到BUS STOP架..

侯爵府

REALLY THANKS 你
好有用ar [quote]
mrs.so 寫道:

應該係逢(踏)6 及(踏) 12 都有一班車到DV...我通常都係就時間到BUS STOP架..

不要為孩子將來的學習發展而擔憂,只要孩子健康快樂地成長便是我最大的心願

洋房

273a 除咗等好耐 & 落車後都行好遠架,買完野行去車站返dv仲金,不如乘火車去好過!
如果只係shopping我提議去沙田就方便好多lu!
minna12 寫道:
K12 接駁巴士,第一個站落車,對面就係

珍珠宮

mrs.so 寫道:

Thank you for your information ar

公爵府

唔好客氣啦....!

我日日都係搭73a返工...通常都參不多時間到...

公爵府

激死我嗱!...今朝一早8點10去到巴士站...我都預早10分鐘到巴士站睇住73a走送車尾...成鬼日都唔準時...我同老公行去和興搭小巴出大埔shopping...

到返黎係大埔墟上車又準時到喎...真係比佢激死呀...

大宅

mrs.so

和興有小巴去大埔架, 請問個小巴站係邊度? 去唔去到大埔吉之島? thanks.

mrs.so 寫道:
激死我嗱!...今朝一早8點10去到巴士站...我都預早10分鐘到巴士站睇住73a走送車尾...成鬼日都唔準時...我同老公行去和興搭小巴出大埔shopping...

到返黎係大埔墟上車又準時到喎...真係比佢激死呀...

首頁

尾頁

跳至