婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無mami在懷孕前/懷孕中時發現子宮內壁有息肉

如子宮內有息肉, 想懷孕須要留意事宜係咩呀? 會否影響bb呢?

別墅

有無mami在懷孕前/懷孕中時發現子宮內壁有息肉

My relative also hv this problem b4. Her doctor said that it is not a big problem if the息肉 dun grow up. But after abt 5 months, one day she felt painful very much than went to hospital, found that the 息肉 grown up to a big size. Advised by the doctor, if she felt serious pain, may need to give up the bb or wait more few months, then take out the bb first. She gave Panadol to my relative to eat but since she afraid the medicine will bring the bad effects to her bb, so she just eat few times (when she reli feel v pain)....but finally she born a health bb (enough months bb). Now 3 yrs old la....

息肉 also cut after she born the bb (the same day)...

But anyway, i think ur better to ask the opinions fm your doctor.....

男爵府

Re: 有無mami在懷孕前/懷孕中時發現子宮內壁有息肉

我懷bb時都試過, 初時唔知自己有. 有一日早上返到公司突然發現下面流d啡紅色野出黎, 唔係好多. 個時我約有左5-6個月, 嚇到死死吓, 以為個胎有事. 即刻係公司飛的去診所, 後尾醫生話原來有粒息肉係子宮度, 佢話同我整走佢. 好快手, 唔使2秒, 醫生用野就咁拔出黎, 唔痛, 一d感覺都無. 佢話我個粒已經'熟'晒.

大宅

我今日發現左子宮內膜有息肉, 醫生又係用左2-3minutes, 幫我攞左出黎, 2粒都好似手拍尾果截咁大, 而家take左去化驗, 我上星期檢查都無架, 今日已經咁大粒啦

想問息肉係咩野引至, 會唔會變瘤或其他野, 同埋有無手尾跟架?

雙子媽媽 寫道:
我懷bb時都試過, 初時唔知自己有. 有一日早上返到公司突然發現下面流d啡紅色野出黎, 唔係好多. 個時我約有左5-6個月, 嚇到死死吓, 以為個胎有事. 即刻係公司飛的去診所, 後尾醫生話原來有粒息肉係子宮度, 佢話同我整走佢. 好快手, 唔使2秒, 醫生用野就咁拔出黎, 唔痛, 一d感覺都無. 佢話我個粒已經'熟'晒.

大宅

我e家6個月, 响我20weeks 嗰時有一晚去廁所發現倏底底有啡色嘅血, 去咗急症室住咗晚醫院, check 到又係有粒6mm大嘅息玉, 但個醫生無幫我整走到, 因為佢話唔會影響懷孕同生產, 仲話如果e家整走粒息玉反而會流好多血, 對bb有影響, 所以見意我生完之後先整走, 而且醫生話, 到生完之後, 好可能連粒息玉都會無咗, 叫我唔駛擔心!
不過醫生話一日息玉响度, 都會有再流啡/血嘅機會, 若再有流啡/血, 當然要再番去check係咪都係息玉引起 or另一d問題, 但到今時今日, 我都無再流過, 好彩!!
Welcome to my blog蝦仔媽媽

大宅

雙子媽媽

我同你一样呀,我大概18week0個时,有次在公司时突然有0的0野流出来,立刻去洗手间,嚇到死死吓有0的血呀,好像個一蚊银大啦,即刻係公司飛的去診所,好彩醫生話原來有粒息,可能行行0下路整到爆0左,所以有血,最好彩係在子宮胫到,真係唔使2秒就咁拔出黎。

別墅

畀面勳章

想了解一下, 各位姊妹, 大家是在懷孕前或後先發現有息肉,

而有息肉係咪難成孕d既呢? 因為想生bb, 但試左幾個月都未成功.... :-(
❤。◕‿◕我有兩粒小糖果, 每天開心在一起!!!◕‿◕ღ・.。.✿

水晶宮

醫生話可以吾駛理

大宅

SHE2007

我是在懷孕後先發現有息肉。

首頁

尾頁

跳至