懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

有冇人睇過Dr.尹鎮偉?

我在朋友介紹下,睇過二次尹醫生,聽聞佢部ultrasound好勁,兼且手勢好。只係我覺得佢每個patient都睇唔夠5分鐘,而且每次收費又貴($1200),真係有D15/16,唔知好唔好繼續,你吔對佢又有咩評價呢

公爵府

好媽媽勳章

Re: 有冇人睇過Dr.尹鎮偉?

我朋友就係睇尹醫生, 佢高度評價, 話手勢好; 的確我睇我朋友, 一路產檢同生咗之後都跟得幾好, 開完刀第二日就落地, 我朋友話個傷口唔痛 (!), 亦復原得好快. 但我就嫌貴同埋遠 (我住九龍) 所以唔搵佢.

但亦有在BK見過其他媽咪comment話佢有點commercial, 同埋真係好流水作業, 因為太多patient啦.
sasa1202 寫道:
我在朋友介紹下,睇過二次尹醫生,聽聞佢部ultrasound好勁,兼且手勢好。只係我覺得佢每個patient都睇唔夠5分鐘,而且每次收費又貴($1200),真係有D15/16,唔知好唔好繼續,你吔對佢又有咩評價呢

大宅

Dr Wan was my doctor. yes, he is quite commercial and has so many patients. each time he spent 5-10 mins, he doesn't talk much or i should say he can't talk too much as there are so many patients. he just moved to a bigger clinic......to hold more patient.

If you prefer doctor can talk to you in very detail way or comfort you. He is not your choice but he is experienced. I and several friends use him for delivery. I adopted natural delivery and I could walked after 3 hours.

公爵府

畀面勳章 陪月勳章

我睇過一次咁多, 係我個私家話我阿b好似個brain size有問題, 話尹醫生有更advanced 的儀器, 所以叫我去照. 尹醫生間疹都幾有趣, 係我個次睇佢個時, 間疹所就有half係外國人, half係內地人咁....
佢可以同一時間叫我入去見佢, 同一時間, 係等我入去的時候, 係隔離間房見緊另一個, 結果我入左去要等一陣.
不過, 單係個一次見面, 我都有諗過過檔去找佢開刀... 不過, 我擔心好貴... 因為個一次我只係仔細照下阿b個brain structure就收$1000, 一隻VCD. 幾貴....

別墅

Actually, he is not very expensive, $16,000 for C-section or natural delivery including the baby checkup.

男爵府

熱血勳章

我介紹你睇佢partner, dr.lam呀, 佢好好架, 好細心, 有bk網友搵佢接生話超好. 我上一胎都係睇dr.wan, 我轉既原因係dr.wan太過commercial. 我上次有大囡時, 話比dr.wan聽我會去政府生, 佢34週就叫我唔洗再去睇佢, 有事就自己入政府啦, 我當時真係好唔開心架, 人地34週後應該檢查得密d先岩架麻, 佢居然叫我有事就入政府, 唔洗返去睇佢.

別墅

Yes, I also see Dr. Lam, he is very professional and caring. He doesn't mind whether you to go Gov't Hospital or not.

民房

想請問林醫生在哪間私家醫院掛牌? thanks

洋房

Thanks so much for all your advice.

For VOr, maybe you can call 28773280 and ask. It's their clinic number.

男爵府

熱血勳章

dr.lam係港安呀

別墅

dr.lam not only係港安呀, but also HK Sanatorium, canossa and matilda

民房

Wing(婷婷媽咪) & Jeff_Mom

請問你們是否會找dr. lam接生? and, 如去不同醫院, 收費是否一樣? thanks.

民房

hi,
My doctor is Dr Wan. Yes, he is really busy and consultation time is around 15-20minutes each visit including time for ultra-sound. He is quite fast and straight-forward. Maybe you need to prepare questions when seeing him in order to make the consultation time more effective.
When I first visited Dr Wan, I told him I will see both govt and private doctors at the same time. He was perfectly okay with that and suggested me to properly spread across the visiting time to govt hospital and to him in order not to waste money.
Btw, by my observation, this clinci has many patients and all staff are very busy, answer your question quickly and walk very fast.

男爵府

熱血勳章

Vor,
我會去瑪麗生架, 唔係搵dr.lam接生, 收費亦都係一樣, 佢收費係$1000, 上次我照埋4d, 佢都冇收多我錢呀, 因為正常睇開佢, 照4d就$1200, 唔係睇開既就$1500, 但佢上次照收我$1000, 姑娘話醫生有時係會咁架喎, 佢知道我去政府生都冇黑面, 我上一胎睇dr.wan就唔係啦, 次次返去, 佢都叫我比佢接生, 話3萬零蚊架咋, 可能而家多人生bb, 佢都接唔切, 所以可能唔同既, 但係上一胎比我既經驗真係唔開心囉

別墅

我都係睇尹醫生, 我覺得佢好好, 好caring...佢幫我接生過兩次, 另外我亦小產左2次, 手勢好好, 我覺得安心囉!

民房

Wing(婷婷媽咪), thanks!

因為我有一個朋友說養和的陳煥堂好, 另一個又說dr. lam好.... 我正考慮中. 夫家的人很緊張, 因老公是大仔, 而我是頭一胎又是高齡, 弟婦先前因為bb後頸有水泡不能要, 所以很煩.

男爵府

熱血勳章

Vor,
我唔知養和既陳煥堂好唔好呀, 不過如果真係擔心, 我都建議你睇dr.wan, 雖然佢商業, 睇症又好快, 但係佢確實係一個有料既醫生, 老實講, dr.lam經驗應該唔夠dr.wan好既, 但係如果你睇dr.lam, 如果佢發現有乜問題, 佢都會叫埋dr.wan一齊研究, 有2個咁好既醫生一齊, 我諗你都會放心d既

複式洋房

我唔係睇開Dr. Wan or Dr. Lam..但我因果時OSCAR result 唔係咁好(係高危)..我個婦產科醫生 refer 左我去佢地個Clinic...抽羊水...後尾我搵左Dr. Lam同我抽.....我其實好驚, 但佢手勢好好, 我覺得唔係太痛...之後休息左24小時就可以返工喇...抽羊水佢地收$4,500-..但就送一次結構性超聲波比我...我唔係睇開佢, 問佢問題都好耐心同樂意解答!

首頁

尾頁

跳至