跳至

首頁

尾頁

大宅

我bb成日日間小睡訓唔“林”又大喊,奶咀係唔係可以減少喊?

我bb成日日間小睡訓唔“林”又大喊,奶咀係唔係可以減少喊?用奶咀有無壞處,晚上可唔可以唔用?

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

Re: 我bb成日日間小睡訓唔“林”又大喊,奶咀係唔係可以減少喊?

我之前都沒有比bb食奶咀,但終於投降了,因唔比bb食奶咀,她便食手指,有時食唔到就狂哭,我曾問過很多朋友,有個做醫生的朋友也會給她的bb食奶咀,所以我決定一試,希望可增加bb睡眠時間,不過我只會讓bb入睡前用奶咀,bb一睡著便把奶咀取走,暫時發現bb易睡了,但還是只睡到30-45min(日間)

大宅

Re: 我bb成日日間小睡訓唔“林”又大喊,奶咀係唔係可以減少喊?

be,
我有個doctor 朋友稱, 比手指好過奶嘴....
現在很矛盾 !!!

別墅

我覺得用奶咀真的可以安撫到BB, 佢真的容易入睡.

大宅

係呀...bb有奶咀都訓得好d...同快入睡d 0家...

公爵府

2019勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

Chrisoni,

你會唔會聽錯?因我有個 dr 朋友,佢如bb係 '食手型',咁食奶咀一定好過食手指,所以我bb個幾月時已比

男爵府

好媽媽勳章

我極唔鍾意阿b食奶咀,但老公就覺需要時要比
所以有時阿b扭得好勁,都會投降,比佢試食,大部份時間都好快收聲,啜啜啜,訓覺覺
我都會睇住,見佢訓著左就除掉,好彩佢好少因除掉而醒

子爵府

我阿b出世到2個月時都由朝喊到晚,到左滿2個月時我終於忍唔住要比個奶咀佢食,嘩..........it's magic,一塞入去即刻唔喊,由果刻開始耳根清靜,但捱唔到1個月個奶咀就開始有d失效,不過依家3個半月,每次訓覺都要靠個奶咀佢先肯訓﹗

公爵府

2019勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我個b佢都唔係成日要食奶咀

大宅

吃奶咀會唔會有什麼壞處?

公爵府

別墅

luitaitai,

please check your pm.

大宅

我bb又係日間小睡訓唔“林”, 抱住就OK, 一放低唔使10分鍾就醒 好彩佢晚上可一覺瞓天光咋, 真係謝天謝地

首頁

尾頁

跳至