自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止發言

好媽媽勳章

係呢方面有無研究~~~襯衫

大宅

Re: 係呢方面有無研究~~~襯衫

其實好難三言兩語講清楚,若果你係OL,你可以買日本雜誌"WITH" 中文版參考參考!若果想young啲/yeah啲,同一間出版社亦有出其他日本中文版時裝雜誌。快啲去報攤睇下啦!

大宅

lppellen 寫道:
其實好難三言兩語講清楚,若果你係OL,你可以買日本雜誌"WITH" 中文版參考參考!若果想young啲/yeah啲,同一間出版社亦有出其他日本中文版時裝雜誌。快啲去報攤睇下啦!

WITH 幾多野睇, 可以學襯衫之後, 仲有教化妝髮型等
MINA 中文版就比較年輕D, 都唔錯架

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

Ray都唔錯呀!每月必買

My Two Princess

子爵府

好媽媽勳章

我家姐年約 40 ,不是OL,只是Housewife 她也有此難題,請問可以看那本以作參考

大宅

若果成熟啲,可以參考另一中文版日本時裝雜誌 "Oggi" !

magee009 寫道:
我家姐年約 40 ,不是OL,只是Housewife 她也有此難題,請問可以看那本以作參考

子爵府

好媽媽勳章

hi ippellen :我見她多是T 裇,牛仔褲.oggi會啱嗎?

大宅

此類雜誌其實除左返工look外,會有causal打扮示範,因為較成熟,可能會啱你家姐多啲。我會建議你家姐睇多幾本,搵啱自己鍾意既style,睇多啲(睇埋字喎),咁就會容易啲掌握到mix & match 既技巧架啦!

另一較後生既causal wear 雜誌選擇 - mina

希望幫到你家姐!

magee009 寫道:
hi ippellen :我見她多是T 裇,牛仔褲.oggi會啱嗎?

子爵府

好媽媽勳章

大宅

琴日去過sogo十一樓書店,好多日本時裝書呀,可以慢慢揀啦! :lol:

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至