跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

去年今日... ...

回想起上年新年我都係岩岩有左亞B2個月左右("豬"胎暗結 當時無咩人知 因為肚都未見 又未夠3個月費事同人講

我重記得上年年初三之後見個肚成日陰陰痛所以要開始訓床 日日都係叫外賣食... ...

不過今年過年咩都唔同晒LU 今年有多個製成品陪我LU 我地今年一家3口去拜年啦 真係好開心架

祝各位BB身體健康 精精靈靈

大宅

Re: 去年今日... ...

去年今日, 知道有左, 但因book 左去泰國, 唯有帶埋肚裡的bb 去. 仲好小心o甘係泳池同姪仔女swim.

今年件貨到手 , 一起過新年, 好開心.
]My Melody[/url]

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

去年今日已經知道有左,超唔舒服已經開始勁嘔,重要去同老公阿嫲果面食團年飯,食唔落飯好辛苦!!!

今日去到,成班親戚都好開心,太嫲好開心要抱下小b,我可以食得落飯,不過bb就好怕嘈,有d唔鍾意.....
我 要 舉 起 救 恩 的 杯 、 稱 揚 耶 和 華 的 名 。詩 116:13兒 女 是 耶 和 華 所 賜 的 產 業 . 所 懷 的 胎 、 是 他 所 給 的 賞 賜 。詩 127:3

男爵府

去年的昨日已經知道有左, 去年今日已經和bb在北海道吃魚生, 全個旅程只有睡和吃, 爸爸自己去浸溫泉, 我就睡午覺.

今年上天給了我和老公一份大禮, 我倆無言感激.我倆會好好珍惜這份禮物..thank you.

大宅

一知道有咗, 又開心又唔開心
唔開心 - 因為報咗名去 - 歐洲 (比咗訂金, 醫生唔比去, 因為太長途)
好開心 - 因為結咗婚4年 - 想有好耐、好耐
點都好、今年好開心、好開心

別墅

仲記得上年新年過後, 自己覺得飽飽滯滯(但無作嘔), 以為食滯, 點知原來有左bb, 今年多個靚b陪我與老公去拜年, 唔駛剩係派利是, 可以獲利回套喇!

大宅

去年今日, 我都知道有左,
我上年參加花車巡遊表演, 之前綵排成日見頭暈都唔知有左,
所以先又跳又跑。後來知道有左就比屋企人話我喇:「有左都仲咁大動作?!」
今年好開心, 可以帶埋BB出去湊下熱鬧, 感染下新年的氣氛,
不過BB好似唔係好慣, 攪到有d唔舒服。
樓下個看更見到BB仲祝我今年又添丁發財...聽到個心一寒, 我話:「唔添住得唔得!?」

別墅

記得去年今日,正大大大感冒,睇

禁止訪問

別墅

去年的今日我都在北海道吃魚生....haha
PAMELATSE 寫道:
去年的昨日已經知道有左, 去年今日已經和bb在北海道吃魚生, 全個旅程只有睡和吃, 爸爸自己去浸溫泉, 我就睡午覺.

今年上天給了我和老公一份大禮, 我倆無言感激.我倆會好好珍惜這份禮物..thank you.

大宅

去年今日我在屋企訓床, 因為見紅作小產, 要不停咁訓, 仲要搬屋, 結果得我老公自己一個人不停咁執野, 但又要照顧我, 我又病左喎, 所以真係要好多謝我老公.

當然亦要多謝bb, 由於作小產, 我地2個好驚會冇左肚內的bb, 所以不停咁同肚內的bb講, 叫佢一定要跟實媽咪, 唔準走左去, 結果佢好聽話冇離開, 所以我地今年就可以同bb一齊去拜年lu.

別墅

去年我們不知道有了, 聖誕節去了disneyland, 結果累得不得了, 新年還去了korea, have溫泉. 回來半個月以後才知道有. 真的...hehe..... :mrgreen:

瑪瑙宮

好媽媽勳章

去年今日我跟老公一家人去了澳門玩 , 仲不知有左 ! 走去揼骨呢 ?? 後來新 15 個日先知 bingo 有左小 b !

今年很開心及感激上天賜給我同老公這份大禮物 , 我們會十分珍惜她及給她無盡的愛 !!!! ( 好似好肉麻 , 但係真心的 )

祝各位小 b 快高長大 , 媽咪靚靚 , 爸爸搵多 d $ ........

該用戶已被刪除

大宅

去年今日已經知道有左阿b, 照超聲波嗰陣, 醫生仲話佢好似粒腰果仔, 今年就係粒開心菓, 個個見到都爭住抱囉.

洋房

去年今日,我已经知道有左個幾月啦,行路都就住就住。懷孕早期好在無乜反應,不過到最后一個月全身痕到想死,晚晚失眠,想阿B早點生,點知足足遲左5日,疼到頂吾順終于叫醫生開刀。果一刻真的吾想再生第二個,不過現在見到阿B甘可愛,乜野疼都忘記曬啦。

禁止訪問

大宅

去年今日已知自己有左,個胃日日都頂住食唔到,要扣候嘔吐後才食 :-( :-( :-(

等待驗證會員

去年今日知自己有咗之後就病咗,咳到成四個月,晚晚要嘔番夜晚個餐先瞓得著,嘔到成六個月先停,不過bb好鍚我,只係要我痛咗兩個幾鐘就出嚟,bb我愛你!

大宅

去年今日知自己有咗之後就開始一級戒備, 因為等左好耐先有, 而且又係第一胎, 所以老公好緊張同要我好小心, 即刻請左個鐘點, 我除左拜年就係食同瞓, 我又唔敢講俾人聽, 連我媽咪都係3個月先知, 不過佢話佢都估到啦! 我又係有左bb之後, 個背脊好痕要我老公晚晚同我搽cream, 但係bb出左世就唔再痕

首頁

尾頁

跳至