自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 99俾幾錢利是你和囝女?

我&老公------每人$1000
仔-----------$500
呢個唔知有無變

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

每人10蚊

珍珠宮

我地人人都係$100~
我覺得唔計得咁多wo!
咁你又比左幾錢佢過年先?!

大宅

我奶奶返佐鄉下,返嚟都冇畀我仔仔.

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

我哋一家3口每人2封$2000

男爵府

好媽媽勳章

阿仔每封1千, 我同老公每封$100

大宅

100加幣

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

100蚊封我加埋我老公一共四封

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

Re: 99 俾幾錢利是你和囝女?

donno wor.....未拆 wor.
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

侯爵府

仔仔: $1100

我同老公: $200@

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

生日利是每人 $100
新年利是每人 $50 X 2
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

每人 $300
c6 $2500

水晶宮

2024年龍年勳章

好環境的, 封多d, 冇嘅, 封少d囉.
我奶奶有$, 我地生日過年封利是好大封. 自己媽媽窮, 每年都係封20元比個孫. 我冇計較過.
都係一種祝福啫.
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

@$10

大宅

各人支出及用錢方法不同, 比得少並不可以代表些甚麼, 不滿的自已問一下自己用那種態度去對待奶奶, 亦問一下自已張來會如何對待新抱. 帶一個假面具, 說一口假話...比得多又如何.

我們一家三口每今年每人各有一封$10 利是因奶奶二年前先遊, 我自兒子出生後每一年把他們的利是保存, 因為我覺得他們已經很老, 不只還可以收多幾多年. 我重不計較老爺及奶奶比多少, 因為我感到那一份心意. 只要有得收 (代表他們健在), 那怕一元, 我們一家會十分珍惜.
已代刪除

別墅

其實幾多錢都無所謂,但係今年99唔係屋企過年初一,走左去個親戚到,見到佢時,佢竟然話[size=large]你地個d利是唔記得帶,有得咁既咩,新年留留,十元一封都ok啦,我又唔係志在佢d$,意頭者

珍珠宮

好媽媽勳章

每人20(一家三口)即60~比幾多無所謂啦~意頭黎既姐~

我就比我媽嚇左嚇...佢今個月唔太掂都每人200(一家三口)即600

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

幾錢無所謂,都係一個意頭同心意

大宅

民房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

似乎普遍都唔係太mind d老人家俾多少,但係就會mind 佢地俾仔女同俾媳婦/女婿唔一樣 (即唔係公平),第日到我地做左長輩,識做啦!

首頁

尾頁

跳至