夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

會唔會為左奶奶同老公嘈

奶奶好很煩呀
愛 我 就 別 傷 害 我

大宅

Re: 會唔會為左奶奶同老公嘈

我99都好煩.
我老公都唔係好想理佢地.
不過...我唔想甘絕,
而且都要教小朋友尊敬長輩,
免為其難,大時大節咪去食餐飯囉

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

每次講起奶奶老公都幫住佢講說話

好似我最近搬左屋,搬屋前兩日奶奶打比老公唔知同佢講左 d 咩,攪到臨搬之前

大宅

嘈就好少..
如果有d野真係忍唔到要出聲,都會平心靜氣同老公講(盡量),
只係講番件事,大家一齊討論or諗解決辦法,咁就唔駛因為"佢"而破壞夫婦感情.

珍珠宮

仲有我個姑奶,又係麻叉煩

搬左黎之後有日佢話要上黎,好啦,就比佢上黎,頂 ... 講埋 d

珍珠宮

b肉兜兜 寫道:
嘈就好少..
如果有d野真係忍唔到要出聲,都會平心靜氣同老公講(盡量),
只係講番件事,大家一齊討論or諗解決辦法,咁就唔駛因為"佢"而破壞夫婦感情.

其實我發覺以經破壞左我地夫婦感情,睇

珍珠宮

其實唔只呢樣,仲有好多好多 ...

我成日覺得我係佢屋企只係一個外人,睇佢對我同對叔仔老婆完全兩個樣,我同老公結左婚咁耐,佢兩個細佬未叫過我一聲亞嫂

過陣亞囝細好多

珍珠宮

我有個問題想問問大家 ...

我囝囝四歲兩個月,以家四十磅,算唔算瘦,奶奶同姑奶成日都話我個囝瘦

但街外人同我 D 朋友都話

大宅

離婚2字係唔可以隨便講,激漲法唔可亂用,否則分分鐘後悔係自己,真架.
人地呀ma壞話唔可以亂講,你諗下,如果你老公在你面前數你mama,你點諗?所以,你係要慢慢畀佢知佢mama係點對你,唔急得.有好多人都有"兩面",但你老公對咗你奶奶幾十年,而你呢?所以一下只要佢相信你,好難喇我諗..
以前我同我奶奶住,佢有"多面"添,佢講好多野都好難聽,但只等得我單獨對住佢先講.起初我都有講過下畀我老公知,我諗佢係信d唔信d.但時間耐咗,大家有眼睇,連我個仔未出世我老公都講定唔想畀我奶奶湊,最後係老公提出話搬,仲話越快越好~!

大宅

[quote]
kitwong 寫道:

我囝囝四歲兩個月,以家四十磅,算唔算瘦,奶奶同姑奶成日都話我個囝瘦

珍珠宮

[quote]
b肉兜兜 寫道:
離婚2字係唔可以隨便講,激漲法唔可亂用,否則分分鐘後悔係自己,真架.
人地呀ma壞話唔可以亂講,你諗下,如果你老公在你面前數你mama,你點諗?所以,你係要慢慢畀佢知佢mama係點對你,唔急得.有好多人都有"兩面",但你老公對

珍珠宮

[quote]
b肉兜兜 寫道:
[quote]
kitwong 寫道:

大宅

BK Milk勳章

有時都有為左奶奶同老公意見不合架~
我老公都會話(只對我講)佢阿媽好煩

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

千祈咪中計呀
第日有咩E 郁, 記得笑笑口同返同老公講: 野~~ 你亞媽又咩咩咩啦~~" 記住, 千祈唔好同老公嘈

99同你講親D咩就, 係咁笑笑口對住佢, 佢實無你符

再話你個仔瘦既, 就搬醫生呢個 專有名詞出黎. 話已經帶左亞仔去睇醫生, 醫生都話唔駛咁肥, 肥得滯有礙健康, 乜都話醫生話, 醫生咁專業, 你99無理由再話有問題掛

別墅

咁辛苦先搬到出來, 過到呢關就天下太平啦, 呢排忍下啦, 佢地應該不斷係你老公面前東東西西, 如果你又同老公嘈, 佢地就得逞啦, 因為搬咗出來仲煩過未搬 (你老公去99度or回家都係嘈), 佢又點會唔後悔, 相反如果你忍下口, 你老公好快就發現返99度不斷俾人ee鵝鵝, 返屋企好安寧, 慢慢住落咗就知唔係佢地所講咁, 反而係你要搬出來爭取嘅"理想之家", 唔好中佢地圈套

珍珠宮

會~~ 不過係因為我覺得佢阿媽好煩, 好想搬走, 所以先會同老公嘈, 反而當佢阿媽鬧我單打我之類既野, 我會扮得好大方, 只會私底下用講笑既語氣同老公呻2句, 單打返佢個仔, 出下氣姐~~ 真係勁嬲, 都係上網講!!
費事影響左我地感情啦, 講2句可能冇乜野, 因為佢都知佢阿媽係麻煩人物, 但再講多幾句, 佢就覺得使唔使呀?! 再講多2句就接受唔到, 會發脾4架啦!!! 所以都係講少d好!!!

btw, 有d 99 (例如我99), 我話醫生話叫我同老公都唔好飲咁多涼茶, 講極都唔聽, 照煲黎飲, 又逼我地飲返3,4碗, 終於我同佢講, ec話再飲咁多涼茶會冇仔生架!! 之後佢先唔敢再叫我地飲!!!

有時老公或我病左, 同佢講醫生話係xxx病, 佢就話"睇落唔似喎!!" 我心諗, 嘩, 你咁西利, 一眼就睇得出我唔係呢隻病?? 咁好眼力唔去做神醫?!
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

珍珠宮

bbiibbii 寫道:
有時都有為左奶奶同老公意見不合架~
我老公都會話(只對我講)佢阿媽好煩

其實佢都知佢亞媽煩架,每次只係煩我,又唔見佢打去煩

珍珠宮

宜家講親佢亞媽佢都黑口黑面

珍珠宮

琴晚先同佢講完奶奶,

珍珠宮

老公頭先同我講話亞囝好似好悶咁,出親街見到其他小朋友成日想人同佢玩,佢話想我生多個等亞囝冇咁悶喎

但奶奶同姑奶咁我真係怕怕喇

首頁

尾頁

跳至