跳至

首頁

尾頁

大宅

有d咩野好d既方法令傷口沒金痛?

一日食兩次散利痛一d用都沒, 成日痛到 :-( , 點好?成日都好似feel到塊巾out到個線頭~痛爆 :cry:
你地係咪都係?因個護士同我講左同我cut大d個傷口架~好擔心 :cry:

大宅

Re: 有d咩野好d既方法令傷口沒金痛?

不如你試下食必理痛.我是開刀的,醫院都是開必理痛給我止痛的.
Twins 媽咪

男爵府

你試下平時坐o個陣坐o係水泡上面丫...傷口冇咁痛...
因為我1月31日生完, 出院時已經唔痛喇...
我諗係睇下個助產士o既手勢...因為我生o個陣, bb心跳有問題...所以好多醫生同nurse在場...bb 吸左出黎後, d醫生都話我傷口好大...企o係個助產士身邊...問駛唔駛幫手連針...
個醫生企左好耐睇個助產士幫我連針...所以可能係咁, 傷口好快就唔痛喇..我初初都有食止痛藥...食左一日, 但都冇用o既...不過坦白講, 個傷口真係唔算痛...

複式洋房

我係2月8日生的, 傷口宜加仲痛, 可能係吸出黎傷口都好大, 社康姑娘話我傷口爆咗, 而且d 線都容哂, 要等佢自己好, 所以今個星期都仲要上黎, 睇吓有無好轉, 如果無都要搵醫生check 吓, 我傷口係由醫生幫我連, 起初連個c 眼都痛, 現在好dd 不過我好擔心!! :-( :-(

唔知有無d 經驗嘅媽咪分享吓呢?

別墅

其實d線冇咁快溶哂, 我自己差唔多成6個星期個線頭先甩出嚟.
我之前係坐水泡形chusion, 後嚟可能餵奶坐得唔好, 個傷口成日埋唔到, 拿住痛.
我諗你唔好坐咁多, 同用隻軟身d m巾.

子爵府

我 11 號生, 我個傷口冇痛幾日喇~
而家坐地下, 點咩姿勢都 ok, 唔痛.
只係0係醫院時食過 2 日止痛藥 (其實當時都唔係太痛, 不過想自己舒服 d )

首頁

尾頁

跳至