跳至

首頁

尾頁

大宅

嵐嵐年初一好失禮

嵐嵐年初一去拜年, 以前會任人抱, 而家一見到唔係我或爹d就哭, 跟着就舉高手向着我, 要我抱抱, 俾男家親戚話縱壞左, 但其實我就r哂頭, 因為我對得佢好少, 99就多時間, 嵐嵐平時好黐99, 但我今次一放假, 就勁黐我, 99都冇面俾, 攪到99好冇面, 99苦練嵐嵐請請拿利是手勢又用不到, 因為嵐嵐一見不是父母就哭.

總括來說, 嵐嵐年初一便是在我的懷抱度過...
[嵐嵐寶貝豬][17/7/06(birth) --2.745kg ]   [ 22/1/0--6.44kg]

子爵府

Re: 嵐嵐年初一好失禮

嵐嵐擺明整估你99

大宅

唔係, 我覺得整估我多些
[嵐嵐寶貝豬][17/7/06(birth) --2.745kg ]   [ 22/1/0--6.44kg]

男爵府

澄澄咪又係...由年三十晚開始到今日都係咁, 勁痴我, 連爸爸都唔得.... ?-( 雖然平日都己經痴, 不過呢3日係痴得好唔正常個隻.....真係唔知佢做咩 ?-(

唔通唔習慣日日見咁多陌生人

總知我真係無晒面....因為佢去到邊都扭都喊....點都要我抱, 否則就大喊勁喊..又唔飲奶又唔食野~ 時時刻刻都要痴到我實一實....

hello, 我叫澄澄yubi, 2009年5月29日出世 ^__^

大宅

傻太太 寫道:
澄澄咪又係...由年三十晚開始到今日都係咁, 勁痴我, 連爸爸都唔得.... ?-( 雖然平日都己經痴, 不過呢3日係痴得好唔正常個隻.....真係唔知佢做咩 ?-(

唔通唔習慣日日見咁多陌生人

總知我真係無晒面....因為佢去到邊都扭都喊....點都要我抱, 否則就大喊勁喊..又唔飲奶又唔食野~ 時時刻刻都要痴到我實一實....

我都覺得好辛苦呀, :-( 而家爹d有哂藉口, 話攪唔掂, 你湊啦 :-( , 跟住就去睇球 :tongue:

男爵府

畀面勳章

可能bb開始認人呢~
我阿B都唔係十分認人咋,
佢出親行都會撩人玩...
只要佢睇定左環境,之前又食飽、訓飽既話,就咩人都跟,
我唔搶番佢抱,就會到我地走先掂到佢,

大宅

fwc,

都唔算失禮, bb越大越痴身, 真係想去厠所都唔得.
我朋友個仔歲半前都唔痴身, 反而現在2歲多d就痴住媽咪, 我諗個個bb都差唔多, 係時間問題囉.

暫時bosco係人人都跟 (touch wood), 年三十同初一由朝玩到晚, 點幾兩點先肯瞓, 唔知係咪玩得勁得滯 (因為佢成晚都勁笑, 好無厘頭, 例如姨丈打開個肚皮佢都笑到收唔到 ); 瞓到4:30佢就大喊, 收唔到聲個隻, 即係"發厘那",
第一次係咁, 一開頭以為佢係肚痛, 點抱都唔掂, 喪喊咗成30分鐘, 真係嚇鬼死我呀 :-( :-( :-(

bb仔痴爸爸媽媽身好正常, 天性嚟, 所以都無咩得攪,
不過唔好比c6得逞呀, 有時要狠心d, bb喊到拆天都好,
迫c6出手先囉

大宅

醒目開學勳章

fwc,

bb到o左6個月大就會認人咖啦!!
所以嵐嵐好痴你囉!係正常喎!!
唔跟99就真係唔知點解啦 ?-(
仲有嵐嵐係咪好少見到噤多人呀???仲要係噤要抱佢,嵐嵐咪驚囉!!
你lee幾日同嵐嵐拜年,一見到d人就同佢o地講俾d時間bb適應,先同佢玩或者抱佢!!!!睇下會唔會好d呀!

好彩亞女都肯跟人(不過唔係個個都跟),但係都肯同人玩同笑囉!!!

首頁

尾頁

跳至