想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有冇人可以分享bingo經驗

我試左年幾(沒有避孕,亦沒有計排卵),在近三個月開始在day14隔日dodo.但仍未bingo.我真係好想生個豬bb 呀! 仲有兩個月.希望bingo左bk姊妹分享你既經驗.謝謝.
朗朗B 2010年10月9日出左世勒..

複式洋房

Re: 有冇人可以分享bingo經驗

其他我覺係天意,但無人知幾時..........都要靠自己.........,我都係...............得個"等"字 :-( :-( :-(

別墅

豬女女:
我試了2個月,第3個月現在bingo了(重未見E生,check了

別墅

Sorry, 打錯字,應是:

用D仔果然在day 14 上下深

大宅

想問問你confirm bingo前有無乜特別唔舒服呀, 我只係覺得個人好熱同埋個乳頭幾突, 我個cycle係33days, 今日day35, m小姐仲未黎搵我, 不過我個體溫都依家仲係keep住高, 今朝量仲有36.82呀, 我都唔知今日買野黎驗好定過多幾日先 ??

我當然希望今次bingo啦....

男爵府

我cycle 26-30日,我已在上個月day10,12都有試.我冇用d仔.我想問邊度有得買?

大宅

我的小豬:

恭喜你呀!真係好羨慕諸位豬媽咪,我都在期待我的第二個寶寶呀!

我cycle 28 天,都幾準,所以幾個cycle 就成功了第一胎。day 14是egg day,我只在day 11及13 dodo過,後來就懷了囡囡,所以我也頗相信排卵前兩三天dodo,較易懷囡囡,而越接近排卵或排卵後 dodo的,就懷仔的機會較大這個理論。

若你證實了你寶寶的性別後,可否上來報告

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

我試左兩個月至bingo,真係要在排卵期至大機會bingo,我cycle好唔定,兩年來都keep住mark cycle,由25日~42日,大多數係三十幾日,好難知幾時係排卵期!
我last m係12月18日,m後都成日keep住飲即沖ge紅棗茶,凍飲同生冷野都只係一星期一兩次,到1月至係在10號同18號dodo~到day44已用捧捧驗到有(我覺得多數在10號果次中左),day46在診所confirm~

其實成個過程放鬆d就得,同埋注意健康,唔舒服都盡量唔好食藥,因藥物對bb唔好!

別墅

豬女女,
我知道這裡有sister miffymiffy代害售,我自己就叫老公在大陸公幹時買的。不過似乎miffy miffy的更平,你可找她買。
豬女女 寫道:
我cycle 26-30日,我已在上個月day10,12都有試.我冇用d仔.我想問邊度有得買?

別墅

FloliMom,
我也希望這理論正確啊!因我已有1仔仔了!
見你第一胎是女女,使我滿懷信心添!
到時我上來印証下!!

祝你快快bingo第二胎!!(今次係咪專在day 14 dodo呢??? )

別墅

我在bingo頭2天, 即原本的day 29, (M come 日)是沒有任何唔舒服, 冇M feel,冇分泌, 谷冇胸(平時M前反而有), 乜都冇。呢2天開始就好易累好眼

大宅

我的小豬:
今次係咪專在day 14 dodo呢??? --> 本來我都想﹝生囝囝其實只是為令家人開心多點而已﹞,可惜機關算盡,都是天意難違,幾個cycle都失敗了,我唔想再等啦。我自己是無所謂男仔女仔的,總之有兩個寶貝,佢

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

my bingo path:

我的M一向都幾準
我mark低左黎M日子 (12 Jan 06 )
再上網check邊日最大幾機會bingo
(自動計算排卵期網頁 - http://www.babyhopes.com/ovulation-calendar/index.html)

咁到左個日, 特登唔話俾老公知
係ok romantic 氣氛下do do la (we use to use condom, of course not use this time)
Do 完仲特登做個yoga post – laid down; 將pat pat指向天; 小腿near塊面
之後個幾日do do 又都繼續用condom (因為老公又好似唔想要BB住)
點知第一次& 唯一一次試 就真係bingo! (confirmed with doctor)
so今鋪真係’一擊即中’呀

我D M 遲左成5-6日 先check (因為我真係估唔到咁好彩)
so far only下腹有少少扯住扯住痛
但又無乜other 懷孕績像

別墅

嘩! 1日即bingo? 點解 "之後個幾日do do", 都繼續用dom dom呢? 其實唔用唔係更易bingo咩? 真係 "1日即中" 喎!

男爵府

伊芙蓮,
你好勁呀..一擊即中.
我都要努力,今日day 2.下星期尾開工.我會試吓放鬆d.

公爵府

因為係o個次do do 完後
老公o既反應又好似唔想要bb住
所以咪唔再試law
點知咁好彩......

KittykyChan 寫道:
嘩! 1日即bingo? 點解 "之後個幾日do do", 都繼續用dom dom呢? 其實唔用唔係更易bingo咩? 真係 "1日即中" 喎!

公爵府

係呀
放鬆係好緊要
我都係do do完後先話俾老公知o個日係排卵期
跟住佢竟然係面色一沉
so 之後無再試
點知都咁好彩

別墅

伊芙蓮,

您老公面色一沉? 佢唔想咩?

記得繼續同我o地分享呀! :-P

大宅

計算日子可以提高 bingo 既機會, 不過我個人覺得, 最緊要係個人要輕鬆 d, 唔好成日掛住要 bingo, 咁樣會容易 d lor.

我試左一個月就 bingo 啦, 而家放緊假等生, 希望大家好快會有好消息.

別墅

伊芙蓮

勁羨慕你

congratulation

首頁

尾頁

跳至