自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

世界上最大的狗 ,請問有冇人知是什麼品種 ???

mandyho

男爵府

好媽媽勳章

Re: 世界上最大的狗 ,請問有冇人知是什麼品種 ???

世界上最大的犬種是獒犬,平均體重170-200磅 27.5-30吋高。
健力士世界大全紀錄中“世界上最大的狗” 獒犬 Hercules 更重達282磅高38吋。

世界最大 (不是最高) 犬種的排名 ~
第一名 : 獒犬 Mastiff 平均體重170-200磅 27.5-30吋高
第二名 : 聖班納 Saint Bernard 平均體重150-170磅 25-28吋高
第三名 : 大丹犬 Great Dane 平均體重120-150磅 28-32吋高

男爵府

上次我响德國,
入到間餐廳見到一隻狗坐係沙化度,
疑為佢係裝假狗,
睇真d原來係真嘅!
我咁愛狗都有d驚
真係好大隻!
佢好游閒咁坐响度,可自由四處走,
終歸忍唔位搞下佢,都好純良喎,
實在未見過!
就同呢幾隻差唔多呀!

侯爵府

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

好巨型呀!!

大宅

係真唔係呀.

男爵府

好媽媽勳章

I have seen one in TKO! The little child's parents put him on the dog's back as if he was riding a pony!
All things bright and beautiful. All things great and small.
All things wise and wonderful. The Lord God made them all.

Cecil Frances Alexander 1818-1895

別墅

I think these are Irish Wolfhound.

See link below.

Irish Wolfhound

YukiMommy

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

嘩!真係好大隻喎!

大宅

間屋要好大先得wow

子爵府

哇好勁呀! 我喜歡狗, 但我諗見到可能會有d驚.

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

係HK見過一次大丹,初時好驚咁大成隻老虎咁,哈!原來好純咕喎
順順利利 大吉大利       

首頁

尾頁

跳至
熱門主題