跳至

首頁

尾頁

別墅

好吾開心成日為個女同老公糟交!

佢已經開始無"mud" 理我、餵人奶餵得"sang fu"佢又吾明白、成日重要話我呢樣個樣 、又要睇佢面色有時真係好想抱個女走、今日話比佢知我呀婆係USA病了、我好擔心、佢都無安慰我一聲、有時覺得好無助又吾可以同其他人講 :-( :-( :-( :-(
[url=http://www.TickerFactory.com/]

詩 1:2 惟喜愛耶和華的律法,晝夜思想,這人便為有福!

男爵府

Re: 好吾開心成日為個女同老公糟交!

我都係, 都唔知點解成日為左阿女同老公嘈... 我地兩個都好緊張個女, 不過大家的方法(理念)唔同, 成日都為左堅持自己的方法而面黑黑... :-( :-(

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

我都係啦~仲要同老公&奶奶嘈
佢地又唔會明白餵全人奶個種痛苦~半夜3更起身餵

我真係想帶埋阿b返外家 :tongue:

男爵府

醒目開學勳章

我都係為咗個女成日同老公嘈,個女出世返屋企至今老公差不多有一半時間瞓書房,因為個女成日夜晚唔瞓勁喊,bb床在我哋房,老公有時仲話將個女包毛巾放浴盤放書房由她喊,激死我。 :-( :-( :-(

男爵府

老公是對一世架, 珍惜眼前人.

別墅

我都好珍惜佢、不過心情同感受 只有自己先感覺到、係吾開心就係吾開心、多了個女但就係好似小了個老公禁、希望遲D會好D、我都好吾想因為禁影響夫妻感情、當然係好愛佢先同佢生個女啦
[url=http://www.TickerFactory.com/]

男爵府

agree~

cherrywwc 寫道:
我都好珍惜佢、不過心情同感受 只有自己先感覺到、係吾開心就係吾開心、多了個女但就係好似小了個老公禁、希望遲D會好D、我都好吾想因為禁影響夫妻感情、當然係好愛佢先同佢生個女啦

大宅

生左呀b之後,我先至知生同唔生分別好大。所以老公真係好難理解你由陀bb到生bb點辛苦,話比佢聽佢都係得個聽字,要佢身同感受無可能。

如果佢有耐性,又或者明白你成日呻就好d,如果唔係,佢真係淨係自己瞓。

我老公日頭要返工,夜晚當然唔會起身幫手餵奶,因為怕唔夠瞓。但有時佢放假,個仔比佢餵完重麻煩,又唔識(唔學)掃風,有次餵完呀仔成件衫濕晒,又唔出聲,又唔幫佢換片,話兩個鐘之前至換左。攪到呀仔瞓得唔好成日喊,我知佢有d特登,等以後我唔夠膽叫佢幫手餵。

我就無同佢嘈,只係唔明點解d男人都係咁,愛唔愛係一件事,佢地就算真係想幫手,都愛莫能助。

子爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

算啦!男人個個都係gum...
don't be upset...

別墅

做左人亞媽真係唔同曬, 超緊張個 b, 以前我都口口聲聲話唔會太緊張, 但而家發現係無可能, 所以覺得老公及工人都好唔掂, 一 d 都唔幫到手, 好憎佢, 不過其實我知係因為自己(各位媽咪) 太緊張 b b 所至, 希望各位媽咪唔好為左呢 d 事唔開心, 比心機湊大自己個 b 啦, 雖然我而家咁講, 但個心都係 "銀" 住 "銀" 住, 不過我都會開始學下慢慢由得佢, 有乜問題或且唔開心, 我會上下網 (baby kingdom) 睇下各位媽咪有咩湊 b 心得同傾下計, 自己搞掂 bb 平日既野邊個都唔理

民房

可能我好彩喇!!!!!我老公都肯幫手喂奶,洗奶樽,洗BB衫,大家會分工,這真是一份很辛苦但又覺得快樂的工作,其實無謂執著誰做多或小,兩公婆坐底傾囉,無謂因為BB出現後,令兩公婆使常嘈交,其實當你們有BB的那刻開始,就應該知道係辛苦架啦,我地都仲有產假,但要唸諗妳的令一半是沒有的,都要體諒佢,這是每個做人爸媽都會遇到的(包括妳的父母),永遠做女人比男人慘,因為這是幾百年內的傳統,男主外女主內,無計,放開D,比心機湊BB,留啖氣暖

別墅

我地係經過好"sang fu"十月懷胎先生到呀B出黎、十個月由第一日知道有BB開始又驚又擔心到生個一日、到了依家無論呀B飲奶、便便、瞓覺或一聲"cut"......都無一樣吾憂心、而老公有時重要加鹽加醋、其實只要佢地(老公們)態度好D、一個擁抱或一個問後、聽下我地"sang"下、認同一下我地既睇法、樣樣野有相有糧我稔我地都會好過D........ :cry:

民房

我都曾經經歷過,我同老公傾完,佢都又作出適量付出,但凡事都應該兩個人坐低商量,如果唔係好易有產後抑鬱,記住男人係粗心大意d

大宅

BABY520 寫道:
我都係為咗個女成日同老公嘈,個女出世返屋企至今老公差不多有一半時間瞓書房,因為個女成日夜晚唔瞓勁喊,bb床在我哋房,老公有時仲話將個女包毛巾放浴盤放書房由她喊,激死我。 :-( :-( :-(

BABY520
你同c6平心d講下啦!
我一日都同c6嘈啦,嘈完米又無咩!
個家兩個人都布份的.
http://hk.myblog.yahoo.com/shadowlau15/
make -up shadow photos

大宅

我路過ga~ 各位唔好開心ga mami, 當覺得真係好唔開心, 嘗試relax 吓, 我先頭生完o個多月, 日日都唔開心, 差唔多哭到坐完月, 先好dd. 其實老公唔諒解係一個原因, 自己心情唔好都係好大因素. homo影響得好crazy, 但身在其中係唔係好知. 直到現在望番先覺得. 唔好因為咁而影響大家relationship 呀.

別墅

agree~~~~

我之前老公都係咁, 身邊既人又不停同妳講lee樣咁個樣咁, 成日人都煩, 個頭真係有裂開既感覺, 我之前坐月既時候真係日日都crying, 覺得真係好冇阻, 所以最終都係堅持唔到全人奶。 身邊既人suport係好重要, 我此終都覺得自己既亞媽係最好, 奶奶此終都係人地既亞媽。 講一套做又係另一套。 :-( :-( :-( :-(

好彩老公依家開始感受同明白我既心情, 照顧一個BB唔係講咁簡單, 佢每一個動作都係慢慢留意, 我地先可以明白亞B既心聲。

我地每個MAMI一齊努力啦。

別墅

BelB> agree~~~ 你所講既 "此終都覺得自己既亞媽係最好" 我坐月果陣我亞媽日日都 "bo" 野比我食, 亞 b cry 我亞媽即刻幫我抱住亞 b 叫我訓覺休息, 有時講開都好感動同埋想喊, 亞媽對自己果種愛真係好難用言語去形容, 原來自己 mama 由自己一出世到而家自己生左 bb 都重要咁擔心我, 所以而家自己身為人母真係要好好湊好 bb, 因為已經有身同感受既感覺, 所以各位 mama 真係要加油呀

男爵府

醒目開學勳章

shadowlau15 寫道:
BABY520
你同c6平心d講下啦!
我一日都同c6嘈啦,嘈完米又無咩!
個家兩個人都布份的.

shadowlau15
其實我老公都係錫我多過個女 佢成日話我先係陪佢一世嗰個,見我餵人奶辛苦又成日無得瞓所以有時會嬲個女,但佢根本唔明懷胎十月加生產時嘅痛苦,可能我緊張個女啩,個女又明顯地"蝦"我,所以先成日同老公嘈,不過同妳一樣嘈完又無咩事咁囉﹗

禁止訪問

子爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

大家唔好 gum 灰!
我最初衰工人走佬, 無人幫我好唔開心
成日為c6點解唔可以放多d 假幫我唔開心, 佢好多假但好走唔開
有因為太辛苦鍡唔到人奶勁喊
但b 一日一日大, 我覺得可以自一手湊bb 佢係我褔份
辛苦日子唔係好多, 最多捱1year
各位媽媽好好珍惜bb 長大的時間, 佢好快長大, 你會好miss呢段日子

首頁

尾頁

跳至