跳至

首頁

尾頁

複式洋房

見紅係點嫁!

我昨晚開始兩個鐘要去一次厠所,今早去厠所時好似有少少血(粉紅色),咁係唔係見紅呢?

但只有一次,而家又冇喎!洗唔洗入院呢?

大宅

Re: 見紅係點嫁!

有少少血, 咁有無痛呢?

如果你睇私家,就CALL醫生問問, 否則你都係預備入院啦! 以防萬一啊!

我上胎見紅時, 最初也不太多, 但明顯有粉紅色, 於是我洗頭, 沖澡, 食早餐, 慢慢入院, 等了22個鐘, BB便出世了.

KAM

複式洋房

我又冇痛喎!
我到而家都未入院,不過我會留意住...........

我係在政府生....所以明天可會打比姑娘問下........

大宅

我今早都見紅啦.

現在又未有痛, 所以在準備下, 和在家等待....

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

wendynbb, 好緊張啊~ 見紅係有血絲定血水架? 我只係得啡絲咋, 妳自己小心d 啦, take care.

大宅

我係今早起身去第一次廁所時, 抺了四下都是有粉紅的血水.
不是啡色架, 可能你是半夜巳見紅, 但今朝先抺到, 所以是啡色啦.

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Hi wendynbb, thx~ 唔係噚晚嘅事啦, 係15/2 同18/2 都出現好大pat 分泌同啡絲, 食左詐糊幾次, 每次都空歡喜一場, 吹漲~

大宅

哦....咁我入唔入院好呢 ????

原來我同你同一日預產期.....哈哈

複式洋房

之前,我32wk時見紅(啡色),立即看私家醫生,醫生話再見紅要入院,因為醫院會有儀器check bb 有沒有事(e.g. check 胎心跳)。所以,入院check0下 bb是否健康都好嫁,希望你和bb都平平安安。

伯爵府

好媽媽勳章

嘩, 你兩個好去醫院睇睇好喎, 不過記住洗凈喎, 因為真的話唔知等到幾時再洗頭丫嘛
全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

大宅

我沖左涼, 食飽飽, 柯左大, 唸住晏少少入院, 睇怕就算未生得都要入院住一晚. 但因為仲未開始痛, 同埋小B仍有郁, 所以唸住唔駛咁快入院羅.

複式洋房

你真係好定喎~
不過我家姐個時生既時候又係見紅, 然後沖洗後入院, 等左兩日, 準備出院就要生啦,...所以我諗因人而異...

我都好期待我小b既來臨

大宅

就係聽得太多人入到去只係等, 所以成日唔想入院住, 不過我現在都準備入院了, 費事遲左去俾姑娘鬧.

大宅

我21號果日入左院,但結果等到24號才穿水,24�2號人日,我的小b出世了.

首頁

尾頁

跳至