親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

~~ 日本櫻花 ~~

複式洋房

Re: ~~ 日本櫻花 ~~

若是第一次去日本, 都係跟團比較好. 日本有許多風景名勝值得欣賞, 跟團係比較適合初去日本者. 近10年來我都無跟團去旅行, 都係喜歡享受自己編排行程的樂趣. 其真近幾年辦日本團比較好的旅行社就非 "東X遊" 莫屬, 雖然我未跟過佢d團, 但我的同事朋友等去日本都係跟佢團, 佢地既口啤都幾好. 而我每次去日本都係幫佢買自由行套票的, "東X遊"的職員好專業同有交帶.

日本最早有櫻花看的就在九州,於3月中就開得好靚, 開花時間每年都略有差別. 我個人覺得東京新宿御苑、京都清水寺及大阪城公園賞櫻就好正.

其實無話第一次去要去邊處好, 係好睇你個人既所好, 若然目的係為純粹觀光, 欣賞大自然和日本傳統的一面, 如寺廟,神社及悠閒地賞櫻等, 就大阪、京都、九州都很適合. 若你目的係購物的話, 就非東京莫屬了.

以上是我少少的經驗, 若有不足之處, 請指教!

禁止訪問

複式洋房

你過獎la, 我會 架. 其實最熟果個係我老公, 我地由拍拖到依家多左2個囡囡, 每年都會去日本玩架, 到依家去日本次數真係手指腳指加埋都唔夠數, 日本真係好大, 有好多值得去的地方, 佢有一種獨特的吸引力. 祝您有一個愉快的旅程!

你可跟東京本州的團, 都應已經可有齊你所想的.

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至