少年成長

跳至

首頁

尾頁

男爵府

點解仔仔成日叫急尿.但係只係痾得幾滴尿

仔仔就快4歲..呢掛都唔知點解.無論係街.係屋企.係朋友屋企都係咁..成日叫好急尿.話忍唔到..但次次都係得幾滴尿咋...咁有時又真係有得痾既..佢可以30分鐘去4,5次架..
我阿媽話係濕熱呀....請問各位媽咪有冇咁既經驗呀..請教下我啦...因為見佢咁好辛苦..我都佢出街真係可以係咁搵廁所..thank you
子峻媽咪

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

Re: 點解仔仔成日叫急尿.但係只係痾得幾滴尿

有可能係尿道炎之類, 要快d去睇下醫生啦。

珍珠宮

畀面勳章

可能係膀胱炎. 我細個時都試過, 就係成日好急, 但係次次小便都係好小, 不過又好快再急 (急到忍唔到). 未睇醫生之前, 呀媽同老師以為我"玩野".

複式洋房

我個女之前都係經常話急尿, 但去到厠所又只有少少, 我老公話係濕熱, 要個女食夏菇草, 1-2日果然好轉了, 正常翻, 但如果2日之後都無好轉, 最好睇醫生。
峻峻媽 寫道:
仔仔就快4歲..呢掛都唔知點解.無論係街.係屋企.係朋友屋企都係咁..成日叫好急尿.話忍唔到..但次次都係得幾滴尿咋...咁有時又真係有得痾既..佢可以30分鐘去4,5次架..
我阿媽話係濕熱呀....請問各位媽咪有冇咁既經驗呀..請教下我啦...因為見佢咁好辛苦..我都佢出街真係可以係咁搵廁所..thank you

大宅

呀仔2歲幾時都係咁, 我問佢, 你疴尿時痛唔痛, 佢話唔痛, 咁我都放心dd, 所以只同佢去睇下中醫, 調理下身子, 中醫話佢個腎弱左小小, 煲多d湯水(唔記得有乜料), 咁就會好轉架啦

到現在, 3歲幾, 覺實係正常番, 我覺得除了真係飲果d湯外, 人大左, 個腎發育都有影響的

大宅

呀~ 如果係我講的case既話, 中醫話叫佢忍下尿都係好事

如果佢話忍尿時係痛的話, 咁就要睇醫生了

禁止訪問

珍珠宮

4歲都已經識表達, 佢係咪好細謄的或怕陌生人, 會唔會係係緊張情況下先係咁, 問清楚阿仔先啦.

首頁

尾頁

跳至