親子旅遊

跳至

首頁
12345...6

尾頁

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

請幫忙

大宅

我12月尾出發呀, 你呢 ?
我都唸緊訂唔訂三樂莊 , 因為我想訂嗰日已經無晒私人風呂房.
同埋白濱好遠, 我預留時間唔多. 你會去白濱邊度玩呀 ? 有無介紹.

如果你唔係peak season 去 以下兩間温泉酒店都唔錯, 都有bk 媽媽介紹. 因為我嗰期係peak season比較貴 ,我唔打算訂.
http://www.yadojiman.net/16/
http://www.seamore.co.jp/

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

引用:我12月尾出發呀,+你呢+?我都唸緊訂唔訂三樂

原帖由 MIZU 於 13-10-14 發表
我都唸緊訂唔訂三樂莊 , 因為我想訂嗰日已經無晒私人風呂房.
同埋白濱好遠, 我預 ...
我1月尾過去,又係冇晒私人風呂房,所以心大心細想book第二間

大宅

嘩, 一月尾已經無晒啦,

我自己都search 過三樂莊比其他都較便宜.
因我小朋友6歲, 有d 要70% and 50% 大人既收費, 如果你小朋友細, 有好多選擇.

咁你plan 會去白濱邊度玩呀 ?

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

引用:嘩,+一月尾已經無晒啦,我自己都search+過三

嘩, 一月尾已經無晒啦,

我自己都search 過三樂莊比其他都較便宜.
係啦,間間都貴,三樂莊又冇露天温泉,但白良莊就有,不過早餐又唔係自助餐,價錢又貴多$600

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

引用:我12月尾出發呀,+你呢+?我都唸緊訂唔訂三樂

同埋白濱好遠, 我預 ...
上網睇話你介紹個兩間都離沙灘遠,想book近沙灘玩煙花,依加諗緊仲有邊間,多謝你報料比我

大宅

回覆 ada29 的帖子

我見三藥莊一月尾仲有風呂房喎. 除左1月18, 25日啦, 你唔係呢日呀.

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

引用:回覆+ada29+的帖子我見三藥莊一月尾仲有風

回覆 ada29 的帖子

我見三藥莊一月尾仲有風呂房喎. 除左1月18, 25日啦, 你唔係呢日呀.
唔係啊我想book31號,依加打算改book武藏,好似仲好,只係冇海景

迷韓者  武藏我住過, 今年1月尾, 房有海景, 貨切風呂環境一流(雖然唔係海景)!  發表於 13-10-16 12:18

大宅

ada29 發表於 13-10-14 11:22
我1月尾過去,又係冇晒私人風呂房,所以心大心細想book第二間
我都係一月尾喎,我會住兩晚,一晚係三藥莊,一晚天山閣

天山閣我BOOK咗私人風呂呀,都係早兩個星期BOOK咋!!

del by bk

大宅

ada29 發表於 13-10-14 15:58
上網睇話你介紹個兩間都離沙灘遠,想book近沙灘玩煙花,依加諗緊仲有邊間,多謝你報料比我

...

我都係貪三藥莊近沙灘咋,食飽飯就可以過去玩煙花!!
del by bk

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

引用:Quote:ada29+發表於+13-10-14+11:22+我1月

原帖由 大Pat鴨 於 13-10-14 發表
我都係一月尾喎,我會住兩晚,一晚係三藥莊,一晚天山閣

天山閣我BOOK咗私人風呂呀,都係早兩個星期BOOK咋!!
天山閣好似好吊腳,又真係唔平,間間都咁貴

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

引用:Quote:ada29+發表於+13-10-14+15:58+上網睇

原帖由 大Pat鴨 於 13-10-14 發表
我都係貪三藥莊近沙灘咋,食飽飯就可以過去玩煙花!!
我都唔明三樂莊冇室外温泉,除左係近沙灘間睇到海景,我睇唔到佢冇咩特別好,間酒店好似又好舊,我地對懷石料理又冇咩興趣,所以都book唔落手

大宅

我都1516、唸緊好唔好去和歌山!我去6日5夜咋,第6日仲要中午機!

大宅

回覆:請問三樂莊定白良濱酒店邊間較好?

我岩岩去完返黎啦,住三樂莊,貪佢夠平又近沙灘,交通方便。我地帶住個三歲半小朋友,預左唔浸得耐溫泉,所以㨂呢間。佢冇露天風呂,但個溫泉都唔錯。而且過條馬路就係沙灘,我地一check in完放低啲野就落沙灘玩到天黑先返去食晚餐,勁正。

如果有小朋友,白浜真係必去呀,因為個Adventure World超正,同啲動物可以話係零距離,記住留意餵動物嘅時間。我地首先去完大阪交通博物館,之後搭13:17分班JR由天王寺落白浜,小朋友可以訓晏覺,跟住搭酒店免費shuttle去酒店check in, book埋第二朝免費shuttle去adventure world. check in完放低行李過沙灘玩加睇日落,睇完仲趕得切浸個溫泉先食晚餐

第二日玩完再搭17:30班JR返天王寺再去道頓堀晚餐,小朋友又可趁搭JR時訓,時間岩岩好!

成個trip大人細路都覺得白浜呢個行程係最正嘅。

不過三樂莊個早餐就冇乜野食㨂,晚餐就ok. 但佢個價錢黎講真係超值啦。

大Pat鴨    發表於 13-10-15 21:52

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我上年去左住白濱館, 過條馬路係沙灘, 早餐同晚餐都係和式set, 晚餐揀左鮑魚同蟹食 房有足温泉浸, 佢個温泉都幾多種類 萬幾yen一晚/2人都OK啦~

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

引用:我都1516、唸緊好唔好去和歌山!我去6日5夜

原帖由 MIZU 於 13-10-15 發表
我都1516、唸緊好唔好去和歌山!我去6日5夜咋,第6日仲要中午機!
如果你去6日真係好趕,唔好plan去奈良,神戶,淨去大阪,京都,白浜都唔多夠時間

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

引用:我岩岩去完返黎啦,住三樂莊,貪佢夠平又近

原帖由 sovivi 於 13-10-15 發表
我岩岩去完返黎啦,住三樂莊,貪佢夠平又近沙灘,交通方便。我地帶住個三歲半小朋友,預左唔浸得耐溫泉,所 ...
我都知三樂莊個價錢唔貴,不過最後應該book武藏,除左有露天温泉,早餐晚餐都係自助餐,好似適合我地一家三口

迷韓者  酒店側直行就可以望到円月島, 一路浸腳(免費)一路望住丹月島, 超正!  發表於 13-10-16 12:22
迷韓者  可以浸埋個貸切風呂, 好幽靜, 仲可以加凍水, 小朋友都浸得!  發表於 13-10-16 12:21

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

引用:我上年去左住白濱館,+過條馬路係沙灘,+早餐

原帖由 TMC3012 於 13-10-15 發表
我上年去左住白濱館, 過條馬路係沙灘, 早餐同晚餐都係和式set, 晚餐揀左鮑魚同蟹食 房有足温泉浸, ...
多謝你意見,尼間我都睇過

男爵府

畀面勳章

引用:我岩岩去完返黎啦,住三樂莊,貪佢夠平又近

原帖由 sovivi 於 13-10-15 發表
我岩岩去完返黎啦,住三樂莊,貪佢夠平又近沙灘,交通方便。我地帶住個三歲半小朋友,預左唔浸得耐溫泉,所 ...
我都去白浜,如果我BB23個月,去唔去Adventure World?因為之前冇plan到。

伯爵府

引用:Quote:原帖由+sovivi+於+13-10-15+發表我岩

原帖由 波兒 於 13-10-15 發表
我都去白浜,如果我BB23個月,去唔去Adventure World?因為之前冇plan到。
得嘅話,應該去!

首頁
12345...6

尾頁

跳至