跳至

首頁

尾頁

洋房

Any 保母車 from TKO to Victoria Kornhill??

Please help.

大宅

Re: Any 保母車 from TKO to Victoria Kornhill??

可唔可以叫工人同佢坐 mtr?

洋房

Re: Any 保母車 from TKO to Victoria Kornhill??

Hi Rosa,

這也是個種可行方法. 不過, 工人送返学之後, 佢應該返屋企先, 還是在街上等放学? 你知啦, 來回TKO 同 Kornhill 要成9個字.佢到返屋企無耐又要出門口喇. 如果唔返住, 佢點消磨D時間.

所以我哋仲考慮緊交唔交留位費. 仲有幾日就deadline喇.

大宅

去康山坐 mtr 要咁耐咩? 我平時坐港島線, 去到銅鑼灣都係九個字. 佢康山果度係咪要行好遠? 點解佢學校冇校車? 如果自己渣車送佢番學又方唔方便呢?

洋房

九個字 includes a 10 min walk from my home to the MTR station and another 4 min to change the train at Quarry Bay.

點解佢學校冇校車? Yes, no school bus to Kowloon side.

渣車? Too expensive lah.

rosactf9999 寫道:
去康山坐 mtr 要咁耐咩? 我平時坐港島線, 去到銅鑼灣都係九個字. 佢康山果度係咪要行好遠? 點解佢學校冇校車? 如果自己渣車送佢番學又方唔方便呢?

首頁

尾頁

跳至