跳至

首頁

尾頁

大宅

冇時間shopping...好慘

湊女太忙, 以前老公會陪我買衫, 我所有衫都係佢揀, 因為佢話我bad taste ( 事實上我又係 ), 但自從生了女後, 老公不再陪我看衫, 因為佢剩係想同個女扮靚靚 (因為我已經唔再靚 :tongue: )

唉, 但身形變得太緊要, 即使穿回以前牛仔褲, 但盤骨位太大, 好肉酸 :-( , 胸因餵人奶由未修, 又過份大, 好多衫都唔啱着啦

我已經經常俾學生話有沒有洗過衫 (因為着來着去都是那幾套... ), 我好想老公陪我去shopping, 自己買又冇信心, 因為老公次次都踩到一文不值

我近來去雅虎拍賣看衫, 乞求老公用幾秒時間望下好不好看, 不知道上網賣衫和電腦相差多不多呢

有沒有人試過網上賣衫

其實c9都想扮靚, 點解c6唔明喎, 如果我係全職媽咪都好些呀, 返工都要執吓架 :-(
[嵐嵐寶貝豬][17/7/06(birth) --2.745kg ]   [ 22/1/0--6.44kg]

大宅

Re: 冇時間shopping...好慘

我都係用lunch time去做自己野,所有星期六,日同假期都俾曬阿囡,所以而家會好好利用lunch time,食個快lunch,然後就去行街or做自己野,但唔知點解,有時都係行左去睇阿囡野

大宅

每次我老公叫我買吓自己嘢我都係行咗去睇bb嘢, 我同嵐嵐媽1樣, 餵人奶餵到個胸唔啱比例, 好多衫都著得唔好睇......
我已經成年無買衫, 上年大肚d衫褲依家仲著緊, 因為大肚前d衫無1件著得落! :-( :-( :-(

禁止訪問

大宅

fwc 寫道:
我近來去雅虎拍賣看衫, 乞求老公用幾秒時間望下好不好看, 不知道上網賣衫和電腦相差多不多呢

有沒有人試過網上賣衫

其實c9都想扮靚, 點解c6唔明喎, 如果我係全職媽咪都好些呀, 返工都要執吓架 :-(

fwc,

我都無試過網上買衫, 不過shopping係一種樂趣呀嘛, 一家3口去囉, 咁麻煩就麻煩咗小小, 但好過完全唔做呀, 久而久之就會變咗習慣, 覺得唔扮靚都無問題架啦, 咁囡囡都越來越大, 到時咪女姐妹去shopping囉 最緊要你仲有扮靚ge心!

可能女仔嘢真係靚好多, 我好少同bosco睇嘢ge, 過時過節咪買件靚d囉....至於自己ge, 當然爭分奪秘去睇去買啦! 我諗我都算shopping得多ge媽咪. 好似新年前, 我哋有一日幫仔買衫ge時候, 我又有買; 有一日幫c6買衫ge時候, 我都有買, 咁自己買衫個日, 咁當然有買啦....哈哈哈!

c6唔明唔緊要, 最重要你明c9都要扮靚, 你靚bb又靚, 真係好正架. 努力努力

別墅

好媽媽勳章

fwc,
要對自己有信心,c6 話 bad taste 咪當佢唱歌囉, 買衫時可以問o下店員意見, 或者睇o下window d 公仔點著, 慢慢就有自己 style o架la. c9 唔須要always 依靠 c6 o既!
:lol:

大宅

最慘係c6而家行街好求其答:「這件靚, 買囉.」但明明以前會覺得這類衫好核突, 都一齊10年, 實知你敷衍我

我其實都想餵人奶餵耐些, 但唯一原因就是胸過大 條腰已經瘦到24吋, 但係個胸有35e , 又怕給學生看到, 講埋啲衰野, 穿衣都要右遮左遮, 試過買衫回來, 就是胸位過不到, 好灰...

到頭來便穿回大肚衫囉

:-(

以前c6會幫我扮靚, 因為怕我這個老土怪影衰佢 但係而家唔緊要 , 佢話人地都係睇嵐嵐着咩, 咁我就話咁我唔去都得啦, 佢話咁又唔得喎, 你要幫我拿東西
[嵐嵐寶貝豬][17/7/06(birth) --2.745kg ]   [ 22/1/0--6.44kg]

大宅

唔好唔開心啦,我都係一樣無乜時間買衫架咋,你老公唔理你咪自己理自己囉,我平日如果早少少放工就拿拿聲行下屋企附近的商場,買d 自己鐘意的款,求奇一件咁,用十五分鐘時間。

有時我會上jshoppers (www.jshoppers.com)買,因為有d 款都幾靚,價錢又唔貴,你不如上去看看。

你囡囡咁得意,難怪你老公咁對你...

大宅

fwc,
你c6真係咁衰.... 打佢啦....
我明白你的生活時間好緊迫...咪咁唔開心啦...
nikitac都講得o岩, 可以去jshoppers睇下d衫款, 睇o岩咪訂o羅, 順便都可以睇埋d bb衫幫嵐嵐訂埋...果度d衫都oko家...
不過yahoo的拍賣, 我都唔敢講...好怕貨不對辦...最怕係d好差的料...
以前我返工, 只會去某幾間牌子的店睇衫咋, ok咪買o羅, 咁樣都可以慳好多時間o家....
依家我揍女, 都一樣無時間去shopping扮靚o家, 都係著以前d衫咋...我老公又無話過我老土喎...或者以前在外國習慣o左著得好樸素啦....都唔會理人地點睇自己o羅, 重要係自己覺得舒服就得啦....
不過, 我明白你教書的, 學生真係好睇老師的衣著, 我做過學生, 好明白o家, 但你都唔好因為咁變成你的壓力喎...
take it easy啦, 慢慢你就會調適到你自己的生活方式o家啦

1/7-3.1kg  1/8-4.5kg  1/9-5.58kg 1/11-7.28kg 9/1-8.55kg 1/7-10.84kg

大宅

唉, 我好早返工, 我唔想為着咩衫而煩...

我有係jshopper訂, 不過是嵐嵐的衫, 我覺得女裝就好似稍貴些啦...

係啦, 雅虎最怕質料差+cutting不如相片一樣

"以前我返工, 只會去某幾間牌子的店睇衫咋, ok咪買o羅, 咁樣都可以慳好多時間o家...."

我都係架, 不過, 而家那幾間牌子的店已經買唔到我身形的衫, 因為以前可以選修身的cutting,現在要盡量收埋個胸
同以前的穿衣風格完全唔同

男爵府

畀面勳章

fwc :
我c6成日都叫我去買衫,但係我情願買衫比仔仔~
你都好呀,條腰修番24,我全身都未瘦番呀,
就算我c6同我個仔陪我去買,我都唔多願去睇...
件件都著唔落... :-( :-( :-(

複式洋房

fwc

以前我都成日買衫架,不過極少同c6去,見到佢打晒呵欠就無心情。而家就算諗住去買衫,行行下淨係掛住買bb野,都唔記得買自已野。自已

大宅

c6今日買左一件連身裙俾我, 但係胸位唔啱, 扣唔到鈕, 我又乘機話餵人奶餵到幾時呀 :-(

不過, 自己又15/16, 因為嵐嵐食人奶食得幾好,

但係, 每日揹住(12安士)谷奶的胸好辛苦+肉酸 :-(

大宅

fwc, 你目標幾時呀? 現在BB 七個月, 餵到一歲都只是5 個月左右, 時間很快過架咋. 你就好啦, 條腰咁幼, 我本來都ok 架, 不知怎的, 最近肥了, 有番肚腩, 好肉酸, 要食少d 野節食了.

係呢, 講開買衫, 未生前你地鐘意去邊或鐘意買邊個牌子?

大宅

其實我目標係半年, 不過爹d目標係 [size=xx-large]自然離乳:-( :-( :-(

唔係呀, 我新年大魚大肉, 不過唔係肥係腰, 係肥係腰上面---肚腩

nikitac , 你真人仲瘦過我喎

子爵府

fwc

我係全職mami,不過都好懶出街o既,多數都係o係jshoppers到訂..有時懶到幾日唔出街都仲得呀~~~
你咪話上面太犀利o既,,,其實你可以好似平常咁著3,再+件半件頭o個d外套遮下,又唔會"梁"wor~咁咪唔洗黎黎去去都o個幾套囉~
你就嫌大........我想大都冇得大呀....... :-(
兩個都係我心肝定>3<

大宅

fiti 寫道:
fwc

我係全職mami,不過都好懶出街o既,多數都係o係jshoppers到訂..有時懶到幾日唔出街都仲得呀~~~
你咪話上面太犀利o既,,,其實你可以好似平常咁著3,再+件半件頭o個d外套遮下,又唔會"梁"wor~咁咪唔洗黎黎去去都o個幾套囉~
你就嫌大........我想大都冇得大呀....... :-(

[size=x-large]但係我連生之前的衫都唔啱着

而家可以着的返工衫一雙手都數得哂 :-( :-(

真係唔好想大, 因為大其實好肉酸, 因為我餵人奶餵到變型

你有沒有睇過非洲女人冇着衫, 我的胸形都似

民房

jshoppers

Try to have a look at jshoppers.

They have beauty tips for your style also.

There is a collection as "SmiLe Land", you can find a bigger/special size over there.

Hope you can find a great image.

大宅

我都係ft mama,但都冇乜時間shopping,我同呀囡2個唔駛旨意睇衫,同埋老公更加唔會,因為佢冇乜taste,我都係有時放低1,2個鐘俾公公睇住,自已拿拿聲去附近d商場行個轉,買番1,2個咁炸
你去一d賣oversize既地方買衫,應該都得,再唔係學其他mami話,加多件外套咪冇咁覺眼,d學生冇咁留意囉,唔好唔開心啦.
人奶好架,但如果對你造成壓力,就不妨同c6講下,有時d男人未必知道女人既心理同身理架

男爵府

原文章由 於 07-9-11 13:55 發表
我都係ft mama,但都冇乜時間shopping,我同呀囡2個唔駛旨意睇衫,同埋老公更加唔會,因為佢冇乜taste,我都係有時放低1,2個鐘俾公公睇住,自已拿拿聲去附近d商場行個轉,買番1,2個咁炸
你去一d賣oversize既地方買衫,應 ...

嘩,2月既事黎喎.....
jackie,咁你而家買到衫未呀??

首頁

尾頁

跳至