育兒好物

跳至

首頁

尾頁

大宅

Avent消毒煲---點用架?

我買左個avent消毒煲, 睇instruction話蒸完之後如果無開蓋可以擺6個鐘, 但係開左蓋就要即刻用d奶樽. 咁係咪即係每用一個奶樽就要蒸一次? 係咪可以蒸完之後'king'趕晒d奶樽24小時內用?

子爵府

Re: Avent消毒煲---點用架?

醫院姑娘教,奶樽steam後就趁熱套起一set、一set(即套翻d奶樽同奶咀),用之前就用熱水沖一沖個樽內。

大宅

i do the same thing too.
我要努力做個好媽咪!
我一定會成功生多個!

大宅

我都係一開就整晒d set, 用時搵水沖下先用
另要用熟水蒸d奶瓶, 同埋每2-4wks要搵d沖劑蒸下個煲去個d鐵銹

大宅

Mcdull 寫道:
醫院姑娘教,奶樽steam後就趁熱套起一set、一set(即套翻d奶樽同奶咀),用之前就用熱水沖一沖個樽內。

咁有無話D奶樽砌起之後幾多時間內要用D樽? 係咪24hrs都唔用就要再steam過?

別墅

Avent 消毒煲 好用嗎???

我和太太都想買這款..

另外, 我記得醫院姑娘好似話, 總之每天要Stream 所有一似, 無論有無用!!!

是嗎??

那麼未用到的奶樽同奶咀是否放在雪櫃???

首頁

尾頁

跳至
熱門主題