自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

.

.

伯爵府

Re: 我個仔做咗空中飛人...

你個仔? 好細個呀...........

你真係氣量大同埋有家嫂風範, 如果係我.......我早就發左癲喇

你有無同老公傾過?

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

唯有自己留意 bb 多 d 啦, 同 99 住冇計架勒. 妳話佢就一定吾高興.

我吾係同 99 住, 但同區, 我 2 個仔 bb 時 99 成日上黎玩孫, 佢吾理 bb 係咪睡覺或者剛剛食完奶, 佢一定抱起 bb 玩, 我叫 99 比 bb 休息一陣先. 佢一句:"吾怕". 就抱起 bb. 咁 bb 咪喊咯, 一喊就嘔奶, 我就要再同 bb 沖涼換衫及抹地, 真係辛苦到喊. 最恐怖係我 99 用口含住 bb 全隻手掌或全隻腳掌. 剛出世既bb 手腳雖然細, 但冇理由咁變態卦. 我之後講晒呢件事比 c6、姑拉、大伯、叔仔知. c6 同姑拉就話左 99 幾句, 但 99 反問 c6, 係咪我係 c6 面前講左 d 乜野. 唉~~ 真冤枉 :-( :-( 我 99 仲有好多經典舉動, 有時間再同大家分享.

大宅

安安,

我老公都幾了解佢呀媽既,所以果時都係佢提出話搬先,佢話知道奶奶既性格係冇乜人同佢相處到,唔搬唔得,可惜丫,我e+同佢唔係隔好遠,佢住tai wo咋...
傾唔傾都係咁上下,其實我最唔想係番大陸姐,但帶個孫番大陸對我奶奶嚟講係"重要環節",我諗唔到辦法唔駛番...

大宅

wendykaka,

我現在唔係同奶奶一齊住了,在bb幾個月大時就搬咗喇..
以前我奶奶成日都餵bb飲奶架,但佢餵親bb過一陣實嘔的,因為奶奶唔識掃風的,如果我地响度佢會拍幾下就算,冇人果陣就一次餵晒佢,係佢話番畀我聽既,仲話bb一次過食晒,好叻...

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

噢~~ 明白.

都係 o個句, 自己睇緊 d. :mrgreen: :mrgreen:
b肉兜兜 寫道:
wendykaka,

以前我奶奶成日都餵bb飲奶架,但佢餵親bb過一陣實嘔的,因為奶奶唔識掃風的,如果我地响度佢會拍幾下就算,冇人果陣就一次餵晒佢,係佢話番畀我聽既,仲話bb一次過食晒,好叻...

伯爵府

魅力王子

b肉兜兜
your 99 look like crazy woman...
take care all really...

禁止訪問

大宅

伯爵府

b肉兜兜 寫道:
wendykaka,

扮病得唔得呀? 好過你唔開心丫.......

別墅

有時我99都是好 所以唯有自己小心

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Re: 我個仔做

其實咁 bb 會好辛苦,試
愛 我 就 別 傷 害 我

子爵府

唯有自己事事小心啦!!

大宅

老人家既行為真係令人 , 話佢咩, 又好似做後生既唔順佢意咁, 但佢又唔知自己係幾咁令人討厭(自以為是).
好彩你老公唔係愚孝既人, 否則你就嘔血都似, 真係唯有自己要小心個囝囝為上啦!!!!
深表同情.........

珍珠宮

d老人家係冇咩安全意識ga, 成日話細路仔天生天養, 唔跌唔大, 要對佢地粗手粗腳......

你真係好忍得, 我諗好多新抱都一早同99呀大镬. :evil:

子爵府

尼d99真係好低

大宅

首先多謝你地回應先..有心有心... :-P
其實我都冇諗過真係有計仔可以唔駛上去,如果話我病咗,我奶奶冇所謂,佢係要我個仔唔係我...如果話我仔仔病..更加唔得呀,我老公在同一間屋又點會唔知個仔係咪病呢...

其實呢d事都收埋响心好耐,我諗講出嚟會對自己好d呱...
我都知自己係唔識做人果隻,我唔識講咩說話討好佢,要我响畀佢話畀佢鬧完當冇野我又過唔到自己,我次次都係唔出聲既,以前大肚時同佢住,我連食飯都係煮好入房食,食公仔面,外賣,一係同我媽咪落樓下食...
因為我奶奶唔識煮餸,所以果時每日我老公放工我都會另外煮一餐畀佢,但有次我煮煮下我奶奶响後面又話我,"係都要分開煮,"side"晒d媒氣費".......無論我洗衫,沖涼,睇電視,佢都係講咁上下野,總之就係"side"$$啦...
果時我老公一份人工自己要食又要分d畀我買餸,又要畀家用佢,咁都冇話體諒下我地,$$就照收,鬧就照鬧,有時我老爺都"扯"番佢入房叫佢唔好嘈...
講完,舒服晒...

複式洋房

b肉兜兜
你個99好得人驚 ,盡量唔好俾佢帶bb翻鄉下, 但你個情況我又唔清楚, 唔知甚麼方法適合你屋企, 總知小心啲, 最緊要有你老公支持, 因為佢最清楚自已呀媽的性格。
我99都好有問題, 但好彩老公好清楚99的問題, 所以我未出聲佢已經幫我擋, 如果唔係我個BB可能一早已有好多病痛。
因為之前聽99自己講揍我老公及啲叔仔時, 攪到佢地好多病, 重險些聾了。

大宅

點解d 99唔知自己有問題?

lam.mammy 寫道:
b肉兜兜
你個99好得人驚 ,盡量唔好俾佢帶bb翻鄉下, 但你個情況我又唔清楚, 唔知甚麼方法適合你屋企, 總知小心啲, 最緊要有你老公支持, 因為佢最清楚自已呀媽的性格。
我99都好有問題, 但好彩老公好清楚99的問題, 所以我未出聲佢已經幫我擋, 如果唔係我個BB可能一早已有好多病痛。
因為之前聽99自己講揍我老公及啲叔仔時, 攪到佢地好多病, 重險些聾了。

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

睇唒你D post之後,發覺你真係好難做,因為最重要的是佢唔係姨媽姑姐,而係最有身份地位嘅奶奶。但大部份奶奶通常都會有D不合常理的嗜好。不如你幫囝仔整個証件係同你一齊嘅,咁佢下次叫你番時你未話唔得閒囉!唯有推得一次得一次,到亞仔大過D,希望囝仔自己唔鐘意番啦!不過希望你要先得到老公的認同,如果唔係咁以後未重難做!唔好咁愁啦,我一定支持你!

首頁

尾頁

跳至