論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

同大家分享我o既中 / 印家規

男爵府

Re: 同大家分享我o既中 / 印家規

lormy你真好.....唔該晒, 我想問吓邊個幫你翻譯架, 如果我想轉少少野, 你知唔知有邊個可以幫到手呢, 比如我果個係囡, 我想由你文中既男孩轉做女孩, or 貓轉做狗, 因我屋企有狗....等等

大宅

lormy, thanks!
[link=http://www.TickerFactory.com/][image noborder]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;29/st/20101228/dt/14/k/e4b9/preg.png[/image]
[/link]

大宅

唔該晒

民房

thanks

我屋企有小朋友? 請pm兒童護理及注意事項, 俾我thanks

禁止訪問

男爵府

畀面勳章

:lol: :-P
一切皆是命,半點不由人!

男爵府

lormy,

多謝你呀, 我3月新工人會到, 依份好啱用呀, 不過我都想要貓同狗既印尼文呀, thx a lot

民房

以下幾點非常好, 好清楚, 可加在我家規裡, 唔該哂你lormy

1)沒有僱主同意,禁止使用僱主電話。 除非需要聯絡僱主,或緊急電話 (警局、消防局或醫院)。 如非必要,勿使用僱主電話來打長途電話。

2)工作期間不准用電話或煲電話粥 (包括自己的手機),亦不能一面做家務一面講電話。

3)不要浪費水電煤氣、食物及其他。日常用品快用完時,須提醒僱主。

4)不可私自使用或試穿僱主任何用品、衣物、文件,或私自取用任何食物。

5)不准私自借貸或借款給他人或擔保他人之借貸。若有違反,將被即時遣送。

侯爵府

Thx!!!

大宅

Lormy,

請問你用那間agent, 我都想找工人, 但都唔知那一間adent好, 請指教.

thanks.

lormy 寫道:

我agent 有個翻譯, 佢好好人, 係佢幫我, 有關貓狗o既家規係bk 媽咪提供, 我可以問翻譯, 你pm 俾我啦, 不過我會叫翻譯得閒先幫我, 你知啦, 叫人幫手仲"吹"人, 唔好意思o麻 不過佢通常都好快覆我o既 :mrgreen:

如果有媽咪想改野可pm 埋俾我, 我一次過問翻譯!

[quote]
eemsfok 寫道:
lormy你真好.....唔該晒, 我想問吓邊個幫你翻譯架, 如果我想轉少少野, 你知唔知有邊個可以幫到手呢, 比如我果個係囡, 我想由你文中既男孩轉做女孩, or 貓轉做狗, 因我屋企有狗....等等
[/quote]

複式洋房

英印Translate Web-Site
Click Here

男爵府

thx
CissyEric 寫道:
英印Translate Web-Site
Click Here

禁止訪問

複式洋房

Thank you very much. Very Very useful.

複式洋房

lormy,

thank you so much for all your info, very helpful, hehe

複式洋房

thank you so much, very useful.

洋房

的確很好!
你有工人的工作時間表嗎?如有的話,可否post出來作參考?

禁止訪問

洋房

謝謝你的分享.
你工人日常都是做家務多過湊bb,而我的工人卻相反,玩具每星期只抺一次,似乎很不足夠,我想我也要吩咐工人每兩天抺1次了.
為何你工人用布抺地,而不用地拖?
用"漂白水"洗抺廁所效果是否好過用潔而亮"?

首頁

尾頁

跳至