論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

就黎完約既工人(唔續約)係咪特別衰

日日新鮮, 日日金, 就黎激死我啦

男爵府

Re: 就黎完約既工人(唔續約)係咪特別衰

新年前我老公親自叫佢大掃除, 叫佢所有櫃, 枱面清潔一次, 結果要我叫一樣做一樣, 叫佢抹廳櫃個玻璃門就淨抺門, 5隻玻璃門都可以抺少1隻, 叫佢抺層板就淨係抺嗰塊層板, 廚房廁所冇抺過, 廚房個枱面痴立立都唔抹, 又係要我叫 :tongue:

佢抹露台第二日比我發現整爛隻石獅子, 我問佢係咪跌過落地(獅子係long高), 佢話"我冇攪過呀, 係咪斷咗腳呀, 我以為佢不嬲都係冇腳架" (問題係我冇比隻獅子佢睇, 佢都知斷咗腳, 我發現嗰陣係因為我打算搬位, 見隻獅子放"咩"咗, 一攞上黎就見冇咗隻腳, 唔攞上黎根本係睇唔到), 到我老公問佢都係唔肯認, 我老公話"放咁高bb實攞唔到架, 成間屋得我同太太, 我同太太都冇攪過, 你又冇攪過, 唔通間屋有鬼咩", 依個工人竟然可以答"先生你屋企有冇鬼我又唔知喎"

年29佢同我講家姐爪到細佬個臉, 我問佢點解家姐爪細佬, 佢答我" 爭嘢囉, 我都冇辦法架, 家姐咁快手, 我拉都拉唔住" 結果比我醒佢 "我依家係問你家姐為咩爪佢, 唔係問你做咩唔睇住佢地, 你唔駛咁保護自己架, 我冇鬧你唔睇實佢地喎"

年初二推我囡囡玩車, 推咗我個囡落地, 一句sorry都冇, 淨係企係度唔出聲

年初三(尋日)帶我囝囝去廁所, 結果我囝囝撞埋個馬桶度, 我老公問佢點解會撞到, 仲話"佢郁來郁去, 都冇辦法, 我都有撞埋去啦"

結果今朝我囝囝流鼻血:-( , 佢仲話"太太, 係咪細佬了個鼻呀"

洋房

過火
早走早著差吾係你個2位細蚊仔吾知仲有冇邊忽好肉

大宅

Hi all,

My Bun Bun will complete the contract by Jun'07, I'm worry about her attitude when inform her I will not continue with her.

大宅

Hi,

我都好同情你既情況, 我都有很多類似的經驗. 我都已經將自己既要求愈降愈低了. 遲d 合約完, 我都打算唔同佢續約, 請問你地用咩理由同佢講? 因我係其他 topic 度見到, 即使係合約期滿, 都唔可以話解約就解約(比足通知和錢)?! 因會再請工人, 只係想轉過個(好既), 就唔係一個合理既理由而唔續約!

男爵府

呢d工人真衰格.....

首頁

尾頁

跳至