跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇人俾小朋友由錦田/元朗去屯門讀小學?

因我考慮緊俾個仔去屯門讀小學,
但係諗唔掂保母車的問題呀!

佢地校車去唔到咁遠,
有無其他媽咪有咁情況呀?點解決?

請各位提供意見,萬分感謝!

男爵府

Re: 有冇人俾小朋友由錦田/元朗去屯門讀小學?

點解要去到屯門讀o既

大宅

我睇中左鄭任安千禧小學,好鐘意,
想俾佢去讀,但係諗唔掂校車問題呀!

你有冇識人有相同情形?

別墅

有無親朋住屯門或成日去屯門?或者請佢地幫忙留意下屯門的校車/保母車有無show個電話出黎﹐因為多數幾頭走o既校車都show 佢地個電話(亦可能show 埋佢個路段)招客~ 好耐之前有個媽媽搵校車由屯門去元朗﹐我媽媽(佢成日o係屯門)專登mark 底、畀過一個就係咁o既校車電話我﹐可惜o個位媽媽無回應唔知去左邊﹐我都丟左個電話ru....

複式洋房

seven7

鄭任安千禧小學很遠呢!
8:45-3:45返到元朗都天黑(未計課外活動)

應該有保母車可往返,直接打去學校查詢吓,我諗好多學生都係搭校車返學!!

珍珠宮

我同c6都睇中左鄭任安, 因為c6話鄭任安環境同空氣好好, 對小朋友健康會好d.

我而家15, 16, 因為我之前o係屯門搬黎元朗, 我就鍾意住元朗多d. 但如果真係決定讀鄭任安, 我多數會搬番屯門舊屋住.
seven7 寫道:
我睇中左鄭任安千禧小學,好鐘意,
想俾佢去讀,但係諗唔掂校車問題呀!

你有冇識人有相同情形?

禁止發言

首頁

尾頁

跳至