嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有無人睇過陳亮 Dr.Leo Chan?

請問有無人睇過陳亮 Dr.Leo Chan? 俾d意見

子爵府

Re: 請問有無人睇過陳亮 Dr.Leo Chan?

我仔仔一年前睇過, 本來都ok, 但係睇過幾次之後, 次次都係個d 藥. 佢都唔平的. 我仔仔次次睇親佢都喊到拆天, 最後都睇第二個.

珍珠宮

其實 Dr.Leo Chan 係幾細心, 但佢用葯好溫和, 對我哋啲心急媽咪o黎講就唔係幾ok, 因為成效慢, 但我最喜歡打針係由佢自己親手打, 感覺上好啲, 我囡囡出世到現在 3 歲都由佢打針.

大宅

我對仔女都係比佢睇, 已經成5年喇 !! 我知道真係会有D媽咪話佢成日都係個D藥; 但我反而就好 buy 佢這點喎, 唔似得有些兒科咁成日一大堆藥, 還有用埋抗生素添,咁當然個小朋友会好快好翻, 但結果身体只會越來越差架 ! Dr. Chan 個样雖然有時 cool D, 但佢好 nice 好有愛心, 医小朋友又好喜歡用D natural 嘅方法, 如果唔係又點做到係數一數二, 咁多人去睇佢吖 !!

大宅

陳亮醫生consultation幾多錢架? 我個仔剛剛入過養和睇過佢都覺得佢幾okay, 好senior, 想睇下佢平時門診收幾多錢.

原文章由 harrison 於 07-2-21 23:27 發表
我對仔女都係比佢睇, 已經成5年喇 !! 我知道真係会有D媽咪話佢成日都係個D藥; 但我反而就好 buy 佢這點喎, 唔似得有些兒科咁成日一大堆藥, 還有用埋抗生素添,咁當然個小朋友会好快好翻, 但結果身 ...

伯爵府

我個女細個睇佢, 每次都喊到拆天, 所以轉左第2個
原文章由 hanahaha 於 07-7-27 20:42 發表
陳亮醫生consultation幾多錢架? 我個仔剛剛入過養和睇過佢都覺得佢幾okay, 好senior, 想睇下佢平時門診收幾多錢.

大宅

how much per visit ga? thanks!

原文章由 Little_cy 於 07-7-27 21:50 發表
我個女細個睇佢, 每次都喊到拆天, 所以轉左第2個

民房

Been with Leo Chan for 2 years but will not use him again. Too expensive; not friendly to kids; however, he does do most of the works in person (the nurses are not very helpful).

大宅

consultation fees $550, 葯費另計...我本身有公司醫生睇...如果唔得, 我就去睇dr. chan...我兩個女都係睇佢....佢係幾cool, 但真係一個好醫生...會緊張小朋友嘅健康...唔主張用藥, 希望小朋友自己可以好番...睇佢咁耐, 未試過開抗生素俾我女食....

但醫生都係人夾人嘅......

大宅

我對仔女都係睇佢, 原因好簡單, 佢好有experience, 令我唔需要question佢既judgement, 唔會好似有啲後生既醫生, 一味靠nice, 靠social, 反而會令我質疑佢既判斷.

首頁

尾頁

跳至