懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

可否要求政府醫院用無痛分娩架 ?

今朝去左私家度confirm bingo, 之後去左威爾斯排期, 其實我未決定係咪起政府生, 因為本身我都係怕痛, 所以或者會考慮去仁安開刀生, 想問問如果我最後決定起威爾斯生, 我可唔可以一早request用無痛分娩架 ?

複式洋房

Re: 可否要求政府醫院用無痛分娩架 ?

上一胎我都係去威爾斯,係產房同佢地講就得了。

大宅

可以....聽人講d姑娘會問你呀..

咁你入產房時同d姑娘講咁就得呀啦..

伯爵府

到時姑娘會問你ga喇!我果時姑娘都有問我做唔做無痛

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我果時o係瑪嘉烈生...助產士見我問止痛方法佢第一樣已經同我講睇下做唔做無痛~
我自己就話唔做,淨打止痛針同聞氣~
因為我媽果時生我細佬都做左...條腰...唔得...之前35,6已經唔係好得,依家40歲上樓梯已經好辛苦...條腰冇力...攪到腳冇力~
所以佢成日叫我最好真係唔好做~ :wink:

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

聽講政府醫院要office hour先有無痛分娩做

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

廣華係有得做無痛的, 不過有quota, 同時間, 因為全程麻醉師要在場, 佢地放咗工就唔可以做, 所以唔可以一早book定

首頁

尾頁

跳至