跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

Re: 2005年5月媽咪會 (Part 10)

FANNY

我既格言只係得呢一句,其他都唔識,所以成日搬出嚟講,希望你地唔好見怪,啱聽就聽,唔啱聽就唔好理 :lol: :lol:

珍珠宮

係咪開心C佢
[quote]
carollung 寫道:
佢打電話比我老公家 [quote]

男爵府

妳就好啦! 恭喜晒! 咁你地幾時收到電話架?

佢打電話比我老公家 [quote]
貝拉 寫道:
咁好! 妳係收信定收電話架?

[quote]

大宅

magggie長老

你係唔係修讀哲學架?講嘢咁有哲理﹗

maggiemaggie 寫道:
CAROL,

唔好怪你老公,因為你地有工人可以依靠,先會有咁既唸法,我地係馬C落地行,唔向前去唔得,你地有得選擇,當然係選個舒服D既方法行,食過橙,知橙甜,所以心思思成日想食,(橙 = 工人)(甜= 舒服),我地未食過,唔知咩味,所以冇唸過咩叫做甜 :lol: 大家齊齊努力吧 我地D小朋友開始大啦,好快就唔使點抱,又識講野報串,我地好快就可以舒服D/放心D 唔好灰心,當走到最黑暗既時候,就代表住光明既來臨

公爵府

開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

佢對阿仔讀書冇乜冀望家喎,佢話最重要係教好佢既品格,德行 [quote]
係咪開心C佢
[quote]

公爵府

情人節個日[quote]
貝拉 寫道:
妳就好啦! 恭喜晒! 咁你地幾時收到電話架?

[quote]

大宅

ERNEST BB 好嘢﹗

原來佢鐘意學D實用的詞語﹗

hellora 寫道:
carol, maggie,

肯開金口都好呀! 尋日我教Ernest講"抱", 一教就識啦 所以抱佢都sweet d!(不過佢都唔係成日要抱...)

大宅

DEAR ALL

我今日開工啦﹗手頭上真係好多工作﹗我要做嘢啦﹗BYE BYE

珍珠宮

twotwo老師,你咪咁玩我啦 真係失禮C人
[quote]
TwoTwo 寫道:
magggie長老

珍珠宮

咁其實都好,子女冇咁大壓力,晞晞有個好爸爸
[quote]
佢對阿仔讀書冇乜冀望家喎,佢話最重要係教好佢既品格,德行 [quote]

珍珠宮

敎學工作者都咁快返工,假期完結啦 :-( :-( :-(
TwoTwo 寫道:
DEAR ALL

我今日開工啦﹗手頭上真係好多工作﹗我要做嘢啦﹗BYE BYE

公爵府

twotwo老師,你咪咁玩我啦 真係失禮C人
[quote]
TwoTwo 寫道:
magggie長老

男爵府

carol,

我啱啱打咗去合一堂問, 佢話柔柔都轉到上午班 , 重話已經通知我地, 但係我同老公都無收到電話 ?-( .
讀上午班可以慳番$2000學費 .

公爵府

貝拉,
好野,柔柔同晞晞一齊返學,唔知會唔會同一班呢 .

慳好多,又可以買多幾條靚裙著

珍珠宮

[size=x-large]恭喜carol & 貝拉

男爵府

Carol,
柔柔同晞晞有可能同一班喎, 因為柔柔的編號係晞晞之後一個. 係呀, 真係慳番唔少, 每個月慳$1950, 都唔少架, 不過我就無咁free, 只得兩三個鐘時間.

Maggie,
多謝晒!

水晶宮

[size=x-large]恭喜carol & 貝拉

我地尋日終於等到醫生開門配到藥食(醫生重未返)我食到wing wing下,佢地兩個明顯好返好多,穎穎無咳咁滯。
hellora,twotwo,fanny,maggie:
如果我要重出江湖我真係號知點面對果3年既CE課程!真係唔敢諗!你地已經好勁嫁啦!

男爵府

jk,

希望你地快D好番!

大宅

我今日先有時間來報到,這星期日日都去拜年仲辛苦過返工
每日早出晚歸,細老又不是常常自己行,返到屋企對手和對腳倦到不是自己的
好在明天要返學可以休息大半天

大宅

maggie長老:

你好叻呀 說法好好,由其當走到最黑暗既時候,就代表住光明既來臨
我自己去街時不會依靠工人的,所以好知道你們沒有工人的苦處,不過如果工人放假我便不會煮飯的,因我不會煮飯
不過講野報串細老已經懂了,因好多時我放工回家他便用bb話說姐姐的不是

CAROL,

唔好怪你老公,因為你地有工人可以依靠,先會有咁既唸法,我地係馬C落地行,唔向前去唔得,你地有得選擇,當然係選個舒服D既方法行,食過橙,知橙甜,所以心思思成日想食,(橙 = 工人)(甜= 舒服),我地未食過,唔知咩味,所以冇唸過咩叫做甜 :lol: 大家齊齊努力吧 我地D小朋友開始大啦,好快就唔使點抱,又識講野報串,我地好快就可以舒服D/放心D 唔好灰心,當走到最黑暗既時候,就代表住光明既來臨

首頁

尾頁

跳至