跳至

首頁

尾頁

複式洋房

奶奶煲薑醋,會唔會問你地攞番材枓錢??

Same

伯爵府

好媽媽勳章

Re: 奶奶煲薑醋,會唔會問你地攞番材枓錢??

吓, 你唔好話你奶奶收返錢呀? 邊有呢樣野架
全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

男爵府

你99問你收$$呀

民房

多數都唔會,除非你自己比錢佢

大宅

我地有比錢奶奶買料呀,但d人黎探月時d利是就全部我地袋囉
url=http://lilypie.com][/url]
http://www.studio123.hk/onlinealbum/2007-09-25/neville.html
的<a href="http://lilypie.com/"> < IMG的src中= “ http://lb4m.lilypie.com/hhEgp8.png “寬度= “200”高= “80 “邊境=“ 0“按ALT =“ Lilypie第四生日代號“/ > < /一>

複式洋房

一家人唔會咁樣計喎

民房

我99冇問我地攞番材枓錢wo~~
一家人咁少錢邊計得咁多丫!!!

男爵府

Re: 奶奶煲薑醋,會唔會問你地

你地就錯喇,我奶奶幫我姑仔煲都要收番錢呀,所以我同老公都醒,佢話我地都俾定錢佢~我亞媽就話唔駛俾,不過我地都自願俾番佢,等老人家留個錢丫嘛!~

複式洋房

通常要俾幾多$$?!
我其實冇諗住俾, 不過都係俾多少好似好d...
$500夠唔夠呢?!

複式洋房

如果要咁計,不如唔好煩,搵陪月煲都不過收$500。

複式洋房

我99幫我買隻wok鏟50蚊都收番呀!不過唔係佢開口問,而係禮貌上我問佢幾錢比返佢,但佢照收!D煲薑錢都係一樣!連醋+薑都要$1500 (未加豬手) ,因我多親戚朋友!!佢係咪好過份?

大宅

唔會架,就算坐月佢煲野比我食都係佢買的,不過貴少少既例如鹿茸就自己買定啦!

公爵府

2019新春慶豚圓

我亞媽煲都有收返我$$$, 話晒佢無做野. 唔好要佢俾.. 佢幫我買薑. 工人+佢括薑. 醋就自己買, 我都俾$500

大宅

我都有比 $$ 99, 唔係佢話要既, 係我地知道買煲同料都唔平. 我比左 $1,000, 諗住遲 d 先再問佢夠唔夠...

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章

CANDY_SAMSON 寫道:
吓, 你唔好話你奶奶收返錢呀? 邊有呢樣野架

我馱第一胎時99幫我地煲薑醋, 真係向我地收返錢架.
我99將$$睇到好緊要/均真, 老公幫佢去街市買斤菜幾元幾毫佢都要計返, 佢幫老公買野又係, 毫子都要計架.
上胎煲薑醋買了14斤薑, 約有3-4斤係派俾男家的親戚. 99收番我地$1000.

別墅

我奶奶都有收番$

複式洋房

無呀!奶奶話賀bb出世!

大宅

i will return to her in red packet lor......

大宅

雖然99無出聲,但老公就比左$1000佢買材料,而醋我地亦照買,因為好重怕佢老人家無力抬。

複式洋房

我自己比, 因為有成廿幾個朋友同事要黎食, 淨係材料費都好甘下啦!
http://www.facebook.com/photo.php?pid=639193&l=98614&id=569859326

首頁

尾頁

跳至