產前產後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我19 號係威記生左喇 ! ! !

見題........

我好想係到多謝6樓, 7E, 8Eo既姑娘. 雖然真係好痛同辛苦, 不過都係值得同好開心..........

:-P :-P :-P

伯爵府

Re: 我19 號係威記生左喇 ! ! !

洋房

恭喜,bb有利是逗

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

恭喜你呀,豬媽 剛生完,要小心身體呀

複式洋房

可唔可以講O下O係 PWH 生產O既情況呀? 係咪真係咁多人呢? 你先生有冇陪產呀? 俾唔俾帶攝錄器材入產房O架?

複式洋房

恭喜!恭喜!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 育兒性格勳章

恭喜丫~祝你BB快高長大啦~

大宅

恭喜恭喜~~~~
祝bb身體健康, 快高長大

大宅

恭喜恭喜, 今年有很多豬媽媽

大宅

恭喜恭喜

大宅

恭喜恭喜!!!

複式洋房

多謝, 多謝 !!

:lol: :lol: :lol:

複式洋房

大陸人都好多, 不過冇想像中咁多人要訓走廊. 姑娘同o的亞姐好好人, 有咩唔知佢地都講到我明明白白, 叫我唔使擔心. 我老公都有陪我入產房, 不過冇影到相. 所以我諗應該可以帶攝錄器材入產房, 因為當阿B出來o既時候, 姑娘有問我地要唔要影相.......

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

cat_8028,

你是否順產生? 痛左幾耐?

複式洋房

當然係順產啦, 所以痛左有十幾個鐘. 痛到阿媽都唔認得........

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

cat_0828,

想問, 老公陪產的話, 其實佢會睇到D乜? 會唔會見到BB出世血淋淋的一刻? 他企的位置是否在你上身附近? 因為我老公想陪產, 但又驚血淋淋.......... :-(

子爵府

恭喜你呀∼
你可唔可以分享下走佬袋所需物資???
例如:有扣m巾&貼的都用得著?
有笑氣吸嗎?姑娘什麼時候通知你先生到醫院架?
你住了幾多日,how much?
你幾點開始痛�見紅�穿水入院?
bb幾點出世呢?
的士�私家車�救傷車�其他入院?
hehe∼問題多了一點
thx

複式洋房

我老公會睇到整個BB出世的過程, 佢話都唔係好血淋淋. 佢企的位置可以係前面或後面, 不過姑娘叫佢唔好走來走去.

不過最恐怖o既野就係見到我好痛同好辛苦.

:-( :-( :-(

複式洋房

走佬袋所需物資好多, 可以話用唔哂. 其實我都係跟BK第1板去執...... 不過, 最好就更係帶多好過帶少. 有扣m巾係最o岩使......

更係有笑氣吸, 唔係我都唔知點算好. 不過係最痛o既時候, 吸笑氣已經冇作用......

我係開了2度, 姑娘就比我老公入產房囉, 不過佢最少等了5個幾鐘.....

我你年初一(18號)下午開始痛, 大約30分鐘痛一次所以老公立即揸車送我入院. 當晚冇咩特別, 只有陣痛, 年初二(19號)早上大約8點見紅, 不過姑娘話可以比我落產房等. 咁就開始勁痛, 痛到亞媽都唔認得. 下午2點幾, 姑娘比我老公入產房, 大約下午5點幾就真係頂唔須, 要打無痛分娩針. 不過過一時已經開到6/7度. 最後, 大約下午7點幾就生o左亞B. 年初四(21號)出院.... total : $350 !!

大宅

2019勳章

cat_0828
恭喜晒! 有個健康的bb. 我想知老公陪產要不要預先申請? 在那裡申請?

首頁

尾頁

跳至