懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

甘多位,有個問題想請教架:"( !!!!!!!!如果係廣華醫院覆疹,咪廣華生既,如果系屯門穿羊水,架救護車老遠甘車反您去廣華?聽人甘講!定係送您過屯門醫院,但tm個邊無您記錄。求解答

大宅

call白車會車你去最近醫院~到時你要係急症室等冇得上產房~未必有床位比你
真係穿水你call的士去返你睇開醫院可以直上產房 一定有床位!!

複式洋房

原來係甘,自已就住黃大仙,呢排過左屯門嗰邊住,所以擔心穿左甘點......haha ..吾該也

大宅

引用:甘多位,有個問題想請教架:"(+!!!!!!!!如果

原帖由 梁阿c 於 13-10-14 發表
甘多位,有個問題想請教架:"( !!!!!!!!如果係廣華醫院覆疹,咪廣華生既,如果系屯門穿羊水,架救護車老遠甘 ...
臨生,健康院會俾返你紀錄跟身㗎喎

複式洋房

回覆:jemanfong 的帖子

E......,我係廣華徐展堂嗰面睇開,嗰到無比既

伯爵府

畀面勳章

回覆:就生.....有嗰問題想請教

你call得白車既話。
白車只會送你去最近既醫院。
唔會任你簡邊間醫院。
如果係深水埗區送明愛醫院先,
如果係屯門call送屯門醫院先。

伯爵府

畀面勳章

白車一定要跟區域送去醫院

男爵府

搭的士啦。白車唔會送你指定醫院

世界上有許多事情必須做,但你不一定喜歡做,這就是責任的涵義<<馬克思>>

別墅

引用:甘多位,有個問題想請教架:"(+!!!!!!!!如果

甘多位,有個問題想請教架:"( !!!!!!!!如果係廣華醫院覆疹,咪廣華生既,如果系屯門穿羊水,架救護車老遠甘 ...
同我一樣..住將軍澳 屯門醫院生
所以一有咩動靜..就即刻飛車反屯門

別墅

去廣華生要call taxi

複式洋房

唔係啵,上次我肚痛入醫院,
廣華同Qe.佢比我揀啵。
我本身產檢0係廣華,
我係黃大仙佢話正路係車去Qe.
佢問我去唔去廣華。
去既話就比張紙我簽就可以。

大宅

我諗媽媽要袋定多啲錢係身, 穿水後, 可能會整污糟架的士, 落車時比多少少錢人地, 咁就大家高兴。。。。

子爵府

回覆 梁阿c 的帖子

應該去最近的醫院!
如果架救護車由屯門咁遠車你出去廣華生仔,都幾浪費公共資源!

大宅

引用:回覆+梁阿c+的帖子應該去最近的醫院!如果

原帖由 carolpuiyee 於 13-10-14 發表
回覆 梁阿c 的帖子

應該去最近的醫院!
有次聽廣華講座,護士已講左,如果是call 白車就會去就近的醫院,而他們有電腦聯網的,如果入去個間有產科,就不用擔心,但最好都係自已飛的

複式洋房

希望平平安安到達醫院 睇泥就生刀系吾好周圍去

大宅

引用:Quote:原帖由+梁阿c+於+13-10-14+發表甘多

原帖由 me0827 於 13-10-14 發表
同我一樣..住將軍澳 屯門醫院生
所以一有咩動靜..就即刻飛車反屯門
tko 去tuen mun超遠wor, 點解唔轉醫院?

別墅

引用:Quote:原帖由+me0827+於+13-10-14+發表同我

原帖由 Nbid 於 13-10-15 發表
tko 去tuen mun超遠wor, 點解唔轉醫院?
因為我反娘家坐月呀 宜家已經反定屯門啦想佢早D出黎

大宅

引用:甘多位,有個問題想請教架:\"(+!!!!!!!!如果

我都有你呢個問題,但如果到時坐的士,趕唔趕得切架?

別墅

引用:Quote:原帖由+梁阿c+於+13-10-14+發表甘多

原帖由 yanny_chu 於 13-10-15 發表
我都有你呢個問題,但如果到時坐的士,趕唔趕得切架?
你係醫院個區有無地方住..差唔多時間就反去會好D

大宅

引用:我諗媽媽要袋定多啲錢係身,+穿水後,+可能

原帖由 saula 於 13-10-14 發表
我諗媽媽要袋定多啲錢係身, 穿水後, 可能會整污糟架的士, 落車時比多少少錢人地, 咁就大家高兴。。。。 ...
我都得應該準備2封利是,我個時走佬袋同銀包都有2封利是,點都有利是俾人,同埋有D司機會覺得大肚婆唔老黎,俾個意頭人,等大家開心,我封左200

首頁

尾頁

跳至