跳至

首頁

尾頁

子爵府

希望事件到此為止!

各位,
請恕我大膽,我係出面自由廣場關於0601family個個topic,私自回應咗一段野,我唔係要爭取d咩,只係我想事件可以到此為止,希望你地唔會介意啦!

件事由發展到而家,我認我一睇到就好嬲,不過細心回想再睇下大家嘅回應,我而家真係好開心,好開心我冇入錯會,好開心我冇識錯你地,好開心上天比我遇到你地...我而家真係好感恩,感謝係呢段時間比我認識到你地,係遇到問題時我唔再需要自己一個諗辦法去解決,因為有你地去幫我!

其實大家真係唔再需要去回應呢件事,學毛媽話~~由佢淡化啦...如果有人想再挑釁,由得佢啦...學frankie 哥哥話,唔好比呢d人影響到自己嘅情緒,佢唔值得!

如果你嘅情緒真係有比佢影響到,你就中咗佢嘅計啦!

我地大家都係成年人,有理智架ma...知道自己做緊咩咪得law.....呢個世界上每一件事都總會有人贊成,有人反對,係我嘅角度就係,有人支持咪得law

毛媽,mr2,pau pau,義工們,frankie哥哥,ive學生....你地唔好放棄我地呀!你地每一次嘅工作,我都有眼見到,仲銘記於心架,冇咗你地去幫我地搞每一次嘅聚會,我諗瑤瑤嘅童年冇咁多咁美好咁開心嘅回憶law.....我真係好感激你地架!

[size=xx-large]0601 family~~我支持你!

男爵府

Re: 希望事件到此為止!

今朝心情好複雜,試過很想哭出來 (因為見到人一家三口魂斷車箱),試過哈哈笑出來 (看見美心的熱心幫忙),不過最後的心情是真的由心中微笑出來。

在回公司的途中,聽中收音機播出溫拿、黎明、學友...,在以前聽到呢D歌,毛爸爸一定又說我老土,唔好暴露自己係上一個黃金年代既人。不過而家聽呢D歌,我就即時想起很多在這裡認識的媽咪,她們不但明白我的喜愛,還每天跟我分享著湊BB的經驗、家中的事、公司的事,所有事無大小我們也可談上半天。 雖然自己也有不少朋友,有些甚至相識了大半生,但是在這裡相識只1年多的媽咪,交心程度竟然來得有過之而無不及的感覺。 這真是一個緣份,也是一個奇蹟!

網上世界從來不是一個誠信有愛的圈子,但0601的所有人令我改變了呢個想法。 我們這裡的會員年紀可相差十年甚至廿年,本來不知有幾多個代溝,不過我們沒有任何介締。我不只一次聽到外界對我們的評語,當中有時某些人真的語出驚人誓不休,但每一次只把我們的愛更推得更牢固。 外人看來一定笑我老土又懶友愛,不過你不是當中的一份子,你一定感受不了。 所有愛也是要先付出才有回報,我們的所有會員也是無私又有責任感的。

多謝pinky為這件事劃上一個休止符,我知道雖然我們已解釋得很明白,不過我深信仍會有人會沒完沒了地絮絮不休。

在此呼籲各會員,無須再為此事回應,在新年後我們又要籌備很多活動,相比一些不切實際的指控,更須要大家的聲音。

大宅

明日!
我不會再為這些無聊事不開心!更不會再理會這些無聊人!

大宅

我最初都有呢個諗法,不過與0601既媽咪相處耐左,亦都令我改變左呢個諗法。

毛媽,收到! 知到點做架喇!

mrsmcdull 寫道:
網上世界從來不是一個誠信有愛的圈子,但0601的所有人令我改變了呢個想法。

在此呼籲各會員,無須再為此事回應,在新年後我們又要籌備很多活動,相比一些不切實際的指控,更須要大家的聲音。

侯爵府

I Love 0601Family~~~

大宅

跟美心口水尾先,

我都會捍衛 [size=x-large]0601family
[url=][/url]

大宅

好好, 收到喇~~
總之以後有咩就出聲啦, 我唔係最前線最勇最落力一排,
但我會儘力支持0601family架
YSWONG18 寫道:
跟美心口水尾先,

我都會捍衛 [size=x-large]0601family

子爵府

PINKY & 毛媽

好感動呀 :-(

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

[size=xx-large]0601 FAMILY 萬歲!!!
YSWONG18 寫道:
跟美心口水尾先,

侯爵府

嘩, 冇上bk幾日, 發生咗件咁嘅事.

大家唔駛激氣, 清者自清, 我地每個member係自願入會, 自願比會費, 佢地覺得有問題, 咪唔好join囖, 佢地可以入其他媽媽會嫁.

Anyway, I will support 0601 family.

別墅

Yes !!

0601 FAMILY萬歲!!!

伯爵府

本來我唔知發生咩事,我入左去睇,越睇越 同 :-( ,忍唔住回應左......(不過最後都delete左)

我無join妳地0601 family做member(唔係因為唔信大家),不過真係睇住大家由0到依家,好相信大家出自真心,點知俾人咁樣講,我鄧大家唔忿氣!!!

不過,真係希望到此為止....

別墅

我哋0601 family 各成員都係用個心去睇嘢, 對於會中各人的貢獻都會用心去感受,亦會銘記在心,我會用心去感謝各人的付出

男爵府

好感動!!

尋晚見到嗰單車禍, 唔開心之餘, 更加覺得要珍惜身邊所有嘢, 包括同你地嘅友誼. 所有事都係講緣份, 好難得, 我亦覺得入到0601呢個會好幸福, 因為好多媽咪都好好, 真係有種"一見如故"嘅感覺, 係可以做到交心嘅好好朋友!!

再講一次: [size=x-large]I Love 0601 FAMILY!!

大宅

毛媽及各位0601family會員,

我是會無條件捍衛0601family.
我係大家的一份子, 都係出o左小小綿力o者 !
我沒有勞氣, 這茲事份子做到乜呀 !
係網上世界由得你, 但現實世界會比天收,
一些沒道理的指控, 一些潑婦罵街的說話,
即管寫, 即管鬧, 但記住下一代係無辜,
私(解:自私)主都聽過老人家講,
報唔到會報係下一代,
善有善報, 惡有惡報, 若然未報, 時辰未到.
呢位私主, 請收手啦 !

大宅

好開心~好欣慰~
一件咁唔開心既事, 因為咁多姐妹上來回應, 變成一件咁
感人既事 !
<珍惜眼前人> 係我呢幾年提醒自已最多既說話,
係呢度更加俾我搵到咁多同道中人, 真係非常高興 !
往後日子, 希望大家都開開心心, 一齊為照顧bb努力啦!

大宅

我今日先有的時間睇發生咩事, 真係感同身受, 之前攪pg都發生過咁既事, 我都唔開心幾日, 都真係好激氣.

但現在覺得,唔同既人有佢唔同既想法, 我無辦法阻攔對方, 只要問心無愧, 對得住自己, 其他人怎樣想我都不理 !!

我支持0601 family !!!!

別墅

其實,我地要好多謝那位"私主"啊!
因為"私主"的出現,讓我地更加感受到"信"和"愛",我地的感情先會咁快跨前一大步!

多得"私主",我地有一個溫馨新年!呵呵呵呵呵~~~~~~~

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

各位, 我路過咋.

But your postings are v touching !

Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

大宅

fungwongphie 寫道:
各位, 我路過咋.

But your postings are v touching !

多謝你對我地

首頁

尾頁

跳至