產前產後

跳至

首頁

尾頁

洋房

浸會入院手續

各位好, 我14-Mar-07預產期, bb個頭已經轉了向下, 諗緊浸會順產. 搵咗 Nancy Fok 接生, 不過佢冇詳細講入院手續, 有冇好友可以指教?

1. 她告訴我已預了房給我, 但點肯定到時會唔會有
2. 到時入院點通知 Nancy
3. Nancy 會幾時到
4. 我直接去浸會

公爵府

好媽媽勳章

Re: 浸會入院手續

你醫生應該要比入院信你, 同埋會有個booking no.比你 (冇都唔怕, 有信便可以了.)
你3/14預產, 應該仲會睇多佢2-3次, 下次問佢攞信啦.

到你有產徵時, 帶埋走佬袋+入院信+按金直接入院就得 (先問清楚收唔收credit card, 否則帶定現金穩陣).

通知醫生會由醫院方面搞掂, 你專心應付陣痛 (!!) 就得啦...

通常醫生會等你開到一個程度至到院準備, 唔會你一入院就黎stand by, 唔知你會痛幾架嘛~ 但你放心, 私家一定會有助產士monitor住.

定d黎定d黎~ :)

todeijai 寫道:
各位好, 我14-Mar-07預產期, bb個頭已經轉了向下, 諗緊浸會順產. 搵咗 Nancy Fok 接生, 不過佢冇詳細講入院手續, 有冇好友可以指教?

1. 她告訴我已預了房給我, 但點肯定到時會唔會有
2. 到時入院點通知 Nancy
3. Nancy 會幾時到
4. 我直接去浸會

洋房

Ella, thank you ! 第一胎, 真係有d滕雞 :)

複式洋房

Exactly.. thanks for the info too...

My due date is 28 March and will also deliver in Baptist Hospital .. same doctor too...

I always wonder when the doctor will arrive.. now I am much relieved!!

公爵府

好媽媽勳章

唔使客氣, 其實我都未生架, 我預產期都係3/14, 已經book咗開刀 (不過唔係浸會, 其實間間私家醫院入院程序都係一樣 - 最緊要你帶夠錢比deposit~!).

我分別問過晒醫生同醫院至知得咁詳細, 我仲問咗醫生一個我最擔心的問題....

我 : 醫生醫生, 如果到時三等房冇位, 會唔會迫我upgrade上二等/頭等架....我冇budget啦...
醫生 : 你咪理佢, 總之你話冇錢啦比唔到difference, 等醫院自己度掂佢. 咁你book咗留晒位架嘛, 冇床係醫院嘅問題唔係你嘅問題!

當堂放心晒~~!!

洋房

明白晒! Thanks a lot !
This Thur 再睇 Nancy, 38th week lu ....

複式洋房

Haha I will be visiting her tomorrow...

I am 35 weeks & 5 days now ...

首頁

尾頁

跳至