論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

如果你屋企有請印傭,請留意!!!

噚日我朋友上嚟我屋企拜年,佢見到我係用印姐,問我有無發覺印姐懶?...

因我朋友個大嫂個女朋友(稱:A)既印姐幾懶,家務一般,但見仔仔肯跟佢,而兩公婆要返工,所以照用...!
某日,A臨返工時,見到自已個仔係雪櫃拿包紅蟲出嚟,咁A問仔仔點解會有包紅蟲?(因佢地一家無養魚架!)仔仔可能當時太細?(大約3歲!)唔識答!A當日即同佢老公講!2人即請第二日假!...
到第二日,A 2人扮返工,係樓下靜靜雞等工人,睇下有乜動靜?(跟住等左唔知幾耐,見到工人!)跟蹤佢,發現工人去街市買紅蟲,再返屋企,隔無耐A 2人再返屋企,發現個工人用紅蟲炒飯!跟住A問工人做乜落降頭?個工人竟答:li d炒飯、煲粥、蒸肉餅好味架;又唔使洗...
跟住A 2人即炒個印姐,A 仲一直睇心理醫生到e+,我聽到即刻起哂雞皮...!!!

大宅

Re: 如果你屋企有請印傭,請留意!!!

唔係 fa..... 好得人驚 wor..

別墅

印傭識落降頭,要僱主同bb聽話d,係真人真事!

我同事個印傭都識有d工人或者親人識落降頭,衰到將"經血"沖奶,攪到bb入醫院,有d用來煮飯煲湯......

我同事有個舊工人(last day被agent挾番印尼)收埋僱主一家d相,整個類似香薰o既壇......

好得人驚!

伯爵府

真係千奇百怪乜都有. :tongue: :tongue:

禁止訪問

大宅

正 PK

洋房

horrible

男爵府

男爵府

唔出奇,我用過4個印姐,覺得佢地0既心係深不可測.朝早同我講太太早晨,可能一陣間,就會俾毒藥我食.
快樂的甜芋快樂的甜芋

大宅

伯爵府

甜芋 寫道:
唔出奇,我用過4個印姐,覺得佢地0既心係深不可測.朝早同我講太太早晨,可能一陣間,就會俾毒藥我食.

絕對同意 !我好唔鐘意佢地的性格,成日好似好多野想緊,問一句答一句,叫佢佢會成個人嚇到跳起,同佢出街或去朋友家,只會坐埋一邊發呆。(所以我唔鐘意帶佢地出去)

大宅

甜芋
then u employ phil. now?

歌莉亞, how about u? why don't u employ phil?

珍珠宮

痴孖筋

民房

好同意"叫佢佢會成個人嚇到跳起",都唔明點解,唔知念嘜!!!

別墅

真係好得人驚喎...

洋房

好恐怖喎

男爵府

哈囉 ! yi . 我依家0既工人係菲律賓籍.做咗4個月,以后做成點未知,但係心胸廣闊,對住佢,我放心好多.
快樂的甜芋快樂的甜芋

首頁

尾頁

跳至